Gabi13 Online Gabi13 komentáře u knih

Životy slavných umělců Životy slavných umělců Charlie Ayres

Moc ráda si čtu v takovýchto knihách pro děti. Je to srozumitelné i pro mě.

06.09.2021 5 z 5

Rudolf Hrušínský: 100 rozmarných lét Rudolf Hrušínský: 100 rozmarných lét Jan Hrušínský

Co dodat - škoda dobrého, které odchází. Při čtení jeho života se mi do hlavy loudily různé scény z filmů a přednesů na jevišti, které jsem zažila nebo viděla ze záznamu a mám takovou chuť si jeho filmy pustit. Dát si dobré vínko a užívat si ten herecký koncert. Těším se na vás pane Hrušínský.

04.08.2021 5 z 5

Hilda a Sofie Hilda a Sofie Hana Knopfová

Pěkné čtení pro mladé dívky. Já si to přečetla na základě doporučení té mé.

25.01.2021 5 z 5

Polštářoví podvodníci Polštářoví podvodníci Daniela Krolupperová

Skvělá knížka pro malé čtenáře. Vtipná a s nápaditou zápletkou. Ráda si od dcery půjčuji její knihy, abych odlehčila těm mým. A tady jsem se vážně bavila.

01.01.2021 5 z 5

Pod zemí / Pod vodou Pod zemí / Pod vodou Aleksandra Machowiak Mizielińska

Bezvadně zpracovaná kniha se zajímavě řešeným pojmem pod vodou a pod zemí. Všechny ilustrace jsou velmi věrohodné a dají porozumět dětem jak vše funguje. I já jsem ráda za vysvětlení věcí, které jsou možná samozřejmostí, ale až když je člověk vidí zpracované na papíře dokáže si je lépe představit.

01.11.2020 5 z 5

Obraz Doriana Graye / Cantervillské strašidlo Obraz Doriana Graye / Cantervillské strašidlo Oscar Wilde

Krásná kniha. Velmi se mi líbil humor a popis všech anglických postojů a reálií 19.století. Jediné co se těžko četlo byla kapitola 15 o všech popisech umění. Po dočtení doslovu jsem pochopila. Pan Wilde musel knihu natáhnout a tak přidal pár kapitol. Strašidlo Cantervillské mě úplně dostalo a smála jsem se od srdce.

24.10.2020 5 z 5

Radost z obyčejnosti Radost z obyčejnosti Roland Merullo

Nedočetla jsem a to vážně nedělám často. Moc pěkný námět na knihu, který ale nebyl zpracován tak, aby mě zatáhl do děje, nebo mi dal něco nad čím člověk může alespoň přemýšlet. Škoda.

20.10.2020 3 z 5

Bejvávalo...I aneb Hronov za našich pradědečků a prababiček Bejvávalo...I aneb Hronov za našich pradědečků a prababiček Richard Švanda

Já moc děkuji panu Ekrtovi, který byl mým učitelem i kamarádem mých rodičů a tedy člověkem, kterého si moc vážím, za toto dílo. Jsem nadšená, že někdo zpracoval historii a dění v mém milém městečku. Spousta věcí mě překvapila, potěšila a spousta rozesmutněla. To když člověk ví, jak je s některými památkami zacházeno. Těším se na pokračování.

10.10.2020 5 z 5

Na čáře Na čáře Vojtěch Mašek

Za mě skvělé. Už bych chtěla v ruce držet pokračování. Přečteno na jeden zátah. Skvělá ilustrace, hlavně při záběrech detailů ve velkém prostoru. Perfektní téma a děj. Není potřeba porovnávat s Králem Šumavy originál. Toto je originální dílo samo.

23.07.2020 5 z 5

Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Eva Slonim

Velmi si vážím lidí jako je paní Slonimová, kteří dokáží o hrůzách, které prožili hovořit nebo psát. Je to velmi důležité pro odkaz nám a naším dětem, aby se takové situace již nikdy nemuseli opakovat. Aby ta hrůza v nás byla tak silná, že nikdy nepřipustíme, aby se někdo zločinu dopouštěl.

31.05.2020 5 z 5

Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Zase tak moc milé. Někdy jsem se v textu ztrácela, protože to ztrácelo znak příběhu. Ale o to víc jsem se při tom soustředila na moudra a poučky, které přicházeli od vzdělaných i prostých lidí. Končilo to dobrem a představou, že bude líp.

08.04.2020 4 z 5

Moje milá smrti Moje milá smrti Veronika Hájek Hurdová

Nedokážu k této knize napsat nic špatného.
Je mi ctí, že jsem si mohla přečíst niterné prožitky Veroniky, která prošla osudem, který si asi nepřála, ale hodně ji dal.

15.03.2020 4 z 5

100 x Václav Havel 100 x Václav Havel Pavel Kosatík

Jak já si pana Havla vážím. Je to pro mě člověk s nejvyššími morálními hodnotami. Tato knížka je pro mě darem, protože mám to nejcennější pěkně pohromadě - jeho slova.

30.01.2020 5 z 5

Výzva k revoluci Výzva k revoluci Tändzin Gjamccho

Je to opravdu výzva a možná i trochu prosba od nejvyšší svatosti Dalajlámy. Prosbu vysílá k mladým lidem a je to hlavně o soucitu. O soucitu vnitřním, k lidem, zvířatům a všemu živému. Tato malá knížka by se měla dostat všem lidem do ruky a možná by ji měli nosit u sebe a vždy si připomenout slova Dalajlámy, které mi rezonuji v hlavě a které jsou tak jednoduché, jen si je vzít za své.

15.01.2020 5 z 5

Saudade – Na kole a v kajaku kolem světa Saudade – Na kole a v kajaku kolem světa Matěj Balga

Velmi zajímavé. Cestopisu jsem přečetla málo, ale tento byl výjimečný. Hlavně tím, že mi Matěje bylo místy líto, místy jsem na něho byla naštvaná a místy jsem mu moc záviděla a přála mu to štěstí a prožitek v cizích zemích. Líbilo se mi být s ním na Aljašce a v Kanadě, i cesta po Amazonce byla krásná. Je fajn se zamyslet nad tím, kde je nám vlastně nejlépe. Mě určitě ve hvozdech českých.

23.09.2019 4 z 5

Štítná žláza a její léčba Štítná žláza a její léčba Anthony William

Je důležité uvěřit a to myslím potom funguje vše co je v knize popsáno. Mám respekt k lékařům i předepsaným lékům, ale mám ráda i alternativy. Zde je to tak, že spoustu věcí se jistě dá aplikovat. Minimálně pro všeobecné zdraví.

08.09.2019 3 z 5

Cukrárna U Šilhavého Jima Cukrárna U Šilhavého Jima Marek Toman

Velmi pozitivní a humorné čtení, přesně určené na milou náladu na dovolené. Překvapilo mě, ale pozitivně.

08.07.2019 5 z 5

Medová smrt Medová smrt Hanni Münzer

Skvěle napsaný příběh se skoro detektivní zápletkou na pozadí hrůzné války. Pěkné propletení se současností. Četlo se to moc hezky.

06.05.2019 5 z 5

O čem sní muži O čem sní muži Olga Sommerová

Myslela jsem, že mně postoje a názory některých mužů umučí a nedokázala jsem se začíst. Až ke konci kdy slovo měli "jiní" muži to začalo být zajímavé.

22.04.2019 3 z 5

Za sny Za sny Karin Krajčo Babinská

Pohodove, klidné čtení. Odpočinkovy románek. A to jsem měla předsudky a domněnky o Karin. Zkrátka je fajn překročit sám sebe a dát šanci.

12.03.2019 5 z 5