Gabusza Gabusza komentáře u knih

Tajemný host Tajemný host Nita Prose

“Jsem pokojská, pracuju jako pokojská a jsem jaká jsem. Nemůžu se změnit, jsem moudrá a mám smysl pro detail

Molly opět na scéně!!!
A zázračně odhaluje spisovatelovu smrt v hotelu ve kterém pracuje, spolu se svými kolegyněmi a policistkou Starkovou, která se v Molly hodně zmýlí – Molly totiž zavražděného znala….

Opět zvláštní čtení z pohledu Molly v současnosti a minulosti, kde babička předává vnučce spoustu životních mouder a zkušeností.
Román je to čtivý, ale ne každému asi sedne. Má sice detektivní zápletku, zároveň je to čtení lehké a oddechové, plné životních přísloví, které pohladí na duši.

21.10.2024 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tak nějak si představuju pořádný psychothriller!
Není to o tom bát se, ale pořádně mít nervy na pochodu ze zoufalé situace, ve které se ocitla Grace.
Jack ji týral a manipuloval s ní tak, až jsem byla zoufalá taky!
Chuděra to musela vydržet necelé dva roky, pořád přemýšlet o útěku, aby se dostala někam a nevědět vůbec kam, to musí být psycho a vůbec se nedivím, že uvažovala o sebevraždě.
Měla ale sestru s Dawnovým syndromem a ta ji držela při životě a byla její jediná naděje.

Ufff, jako pro mě to bylo náročné na psychiku, neustále jsem si představovala, jak musí trpět psychicky a být uvězněna, nemít žádné zájmy a koníčky a ani přátelé. Jack ji vytvářel vzduchovou bublinu, ve které hráli roli jen ona a on, všude ji hlídat a doprovázet, no to musí být na bednu!Navenek působil mezi svými kolegy a přáteli jako milující manžel, jenže za zavřenými dveřmi jejich domu to byl PSYCHOPAT!!!!

Kniha je strašně moc čtivá, přečetla jsem ji za jeden den, chybělo mi tam větší rozvinutí postav, autorka mohla zajít do větších detailů, ale to je prostě její styl.
Nechybělo napětí a ten psycho nátlak byl opravdu velmi silný.

Za mě veeelké doporučení. Na příběh jen tak rychle nezapomenu!

04.10.2024 5 z 5

Co zůstane v lesích Co zůstane v lesích Kate Alice Marshall

Co se stalo v lesích ví (nebo neví? )
jen Naomi, Cass a Liv, kamarádky z dětství, které si vytvořily svoje rituály a zahrávaly si…
Po dvaceti letech se setkávají, jedna z nich, která přežila 17 bodných ran se začne šťourat v minulosti, protože už nechce dál lhát….

Příběh je celkem surový a pochmurný. Postavy všech z městečka jsou negativní a ovlivnění okolnostmi, které se staly před dvaceti lety v lesích a jeden druhému podkopávaj nohy, aby se očistili před něčím hrůzným.

Na knize není nic pozitivního, je plná lží a zvratů, zato je tam propracovaný rozklad osobností, které nejsou nijak sympatické ani oblíbené, ale za pozornost určitě stojí.
Odhaluje tolik nejasností a zvratů, že ji prostě nemůžeš odložit a čekáš na rozuzlení, z kterého se vyklubal dost dobrý thriller s kapkou napětí, psycha a magie.

01.10.2024 4 z 5

Jezevčík nosí Pradu Jezevčík nosí Pradu Stefanie London

Příběh je vtipný, romantický s kapkou erotiky. Waw!!!
Rozhodně pro romantiky a milovníky psů a vtipu. Dozvíš se tady i pár tipů jak na sociální sítě.

Isla, hlavní hrdinka je specialistka ve sledovanosti a natáčení videí, jeden den se ji podaří omylem zveřejnit něco, co se nemělo dostat na veřejnost…
A milion folowerů se náramně pobaví, ale u ní to zavání průserem.

Theo-miliardář, chlapík co se drží hodně v ústraní a není zvyklý na obdiv a je spíš samotář, ji nabídne práci, hlídání jeho fenky neposlušné jezevčice, která byla zvyklá na rozmazlování jeho babičkou.
Camilla- jezevčice je totiž hodně chytrý jezevčík a pěkná divoška :))
Tak začíná romantická bláznivá jízda!

Kniha je moc pěkná, taková roztomilá a hodně čtivá. Najdeš v ní plno krásných věcí ze života a moc se povedl autorce její náádherný konec.

26.09.2024 5 z 5

Hate Mail Hate Mail Donna Marchetti

Pokud máte rádi romány co srší vtipem, vřele doporučuji přečíst, protože tento příběh je plný přestřelek, všelijakých slovních urážek...a že jsem se u toho nařehtala :)
Vše ve formě papírových klasických dopisů, v hlavní roli Luca a Naomi, dva rivalové, kteří nasadili laťku dost vysoko se svými narážkami a nenávistnými komenty, které se postupem času mění, oba začínají svou posedlostí a touhou se vidět a vy tento milostný příběh prostě prožíváte s nimi a zvědavě očekáváte jak to vlastně dopadne.
Je to vtipný, krásný, emotivní a zamilovaný i s kapkou erotiky :)

Ideální počteníčko pro jakýkoliv čas, protože vás tak vtáhne do děje a je úplně jedno jestli venku prší, sněží nebo je třicet ve stínu!

31.08.2024 5 z 5

Feťáci Feťáci Eva Dolejšová

Hodně silné a smutné čtení, ale zároveň poutavé. Kniha je dobře napsaná a charaktery postav jsou neuvěřitelně autentické. Popisuje rozklad osobností až na úplné dno ve světě drog a násilí.
Za mě perfektní počtení, hluboko psychologické a pro dnešní generaci ideální četba.

05.08.2024 5 z 5

Ostrov Ostrov Adrian McKinty

“Pokud není v ohrožení rodina je vše v pořádku, ale jeden výlet za koaly se změnil v boj o holý život

Tak tohle si musíte přečíst, protože to vám budou stránky ubíhat před očima, jak je to nadupané akcí!!

Rodinka Toma se ocitá na ostrově, kde vládne místní prapodivná skupina lidí, ta si určuje svá pravidla a své zákony.
Po nehodě zůstavá mladičká Heather sama s nevlastními dětmi…ty k ní moc láskou neoplývají…a v Australské divočině, utíkají, aby si zachránili krk před místními, kteří je chtějí zabít a pomstít se jim!
A nastává akce za akcí. Heather je totiž skvělá! Má neskutečnou odvahu a spoustu zkušeností, které ji předal její otec, bývalý důstojník v armádě, má ohromnou vůli žít, ochránit děti i když vlastně nejsou vlastní.

Musí se potýkat s nástrahami australské buše, je několikrát postřelena místními blázny, dokáže se pohybovat v drsné přírodě a ukázat vlastně dětem, jak je statečná. Moc jsem ji fandila a má u mě obří obdiv, na to, jak je mladinká.

Tak tohle bylo akční!!
Ze startu se to vyvíjelo pomalu, ale od poloviny knihy jedna akce za druhou! Určitě doporučuji přečíst fandům akce a thrillerů.

01.08.2024 5 z 5

Život na míru Život na míru Nikki Erlick

Jak byste se zachovali, kdybyste se dozvěděli kolik let vám ještě zbývá do konce života…

Přesně v tomto příběhu se prolíná osud osmi postav s krátkými a dlouhými provázky. Společnost se postupně rozděluje a kniha poukazuje na emoce oněch osmi lidí, jedna skupinka bojuje se strachem a dokonalostí stihnout toho co nejvíc, druhá bojuje zase se závistí.

Příběh je poutavý a velmi zajímavý. Nechtěla bych být v kůži těch s osudem krátkých provázků a vědět, kdy nastane konec.
Je to velmi emotivní čtení, myšlenky těch postav jsou hodně rozvinuté, někdy popsané až moc zbytečně dlouze, každá osoba má své kapitoly a popisují svůj život před provázky a s provázky.
Autorka zde nasoukala hodně moc emocí, co se týče lásky, přátelství a lidských hodnot.
Konec byl velmi emotivní a plný slz.
Za mě dost silné čtení.

21.04.2024 4 z 5

Líbánky Líbánky Rona Halsall

Četlo se to samo. Zvrat za zvratem, byly to celkem nervy v některých momentech. Chloe byla odvážná a ten konec byl bomba, ten se povedl!

10.03.2024 5 z 5

Temná ukolébavka Temná ukolébavka Polly Ho-Yen

Tak tohle bylo hustý.
Celý příběh se odehrává v době, kdy lidi už nejsou schopni plodit děti a na starosti je má jistý úřad pro kvalitní rodičovství. Páry tak musí projít náročným procesem umělého oplodnění, kde se vše monitoruje, kontroluje a sleduje!!
Jenže jakmile se jim dítě narodí jsou doslova sledováni na každém kroku, jistými vykonavateli z úřadu, jestli neporušují kvóty a vychovávají dítě podle jejich předpisů, a tohle mě dostalo do kolen!
Jestli je dítě dostatečně oblečené, jestli prospívá, jestli má vhodné domácí podmínky, prostě přehnaná a dokonalá péče, aby mimčo nestrádalo.
Pokud tohle nesplníte, dítě odeberou a už ho nikdy neuvidíte!!

Jako matku mě tohle rvalo za srdce.

Hlavní postava Kit vypráví svůj příběh jak to bylo TENKRÁT a TEĎ.
Vypráví o tom, jak spolu se svým manželem a dcerkou utíkají, aby se vyhli odebráním malé dcerky a sledováním úřadu.

Kniha je čtivá, je sice pochmurná, ale popisuje opravdu to zoufalství matek a otců, jak je těžké žít pod neustálou kontrolou a tlakem, a já doufám, že se to nikdy v našem skoro dokonalém světě nestane.

Určitě stojí za přečtení, kapitoly jsou krátké a já jsem se nemohla odtrhnout, hltala jsem stránku za stránkou a čekala na rozuzlení.

07.03.2024 5 z 5

Nehoda Nehoda Natalie Barelli

A mě se to líbilo. Líbila se mi Kate, byla odvážná, i když ze začátku se tak vůbec neprojevovala. Její trauma v dospívajícím věku z ní udělalo slabou osobnost a Eve ji využila ve svůj prospěch.

Takovou nehodu už musí vymyslet opravdový psychouš a zoufalec, a Eve se to podařilo dokonale vymyslet, intriky, manipulace a lži, jenže.
ale to už si přečtěte sami.

Čtení to bylo skvělé, sedlo mi jak pr*del na hrnec, parádně to odsýpalo, bylo to sice jednodušší, ale suprově zpracovaný námět.
Takové psychothrillery jsou mé oblíbené.

03.03.2024 5 z 5

Než jsi poznala mé jméno Než jsi poznala mé jméno Jacqueline Bublitz

Tento “thrilleroromán” je o dvou dívkách, které se vydají do New Yorku, začít nový život a hledat samu sebe, každá ale sólo a nezávazně. Obě se cítí velmi osaměle, jsou mladičké a nemají moc zkušeností, přesto jsou odvážné.
Jenže…jedna je mrtvá a druhá živá.

Ruby neměla to štěstí a našla Alici mrtvou u řeky a zjišťuje, že je s ní nečím spjata a tak pátrá proč a jak.
Ruby se vlastně tak trochu v příběhu hledá a vlastně o ní nevíme pořadně nic, jen to, že chce vypátrat minulost mrtvé Alice.

Ta byla zase úplně osamělá a chtěla začít jinak a nově, avšak její vášeň k fotografování a její všímavost k okolí jí dávalo chuť do života.

Příběh je zvláštně napsaný, autorka popisuje obě postavy jakoby se znaly, některé pasáže jsou strašně utahané a nebavily mě.

Pokud čekáte spleť detektivních spojitostí, tak bohužel, žádný nervydrásající trhák nečekejte.

V knize je sice spousta hezkých myšlenek, ale i dost zbytečných rozvinutých frází, ve kterých jsem se občas ztrácela.
Pointa je jasná, ale ničím zajímavá, není vůbec napínavá, čtecí zážitek nebyl takový, jaký jsem očekávala.

29.02.2024 3 z 5

Balada pro Emily Balada pro Emily Jarmila Stráníková

Opuštěný dům s tajemnou a nadpřirozenou historií. Kamila a další tři ženy, které hrají v příběhu dost důležité role.

Kniha je opravdu mysteriózní s námětem duchařiny. Jako chvílema jsem myslela, že se podělám strachy, jak to bylo strašidelné. Čtivost nechybí a navíc tomu autorka nasadila korunu tím, že se inspirovala skutečnými událostmi. Moc se mi líbí námět a že do příběhu zaznamenávala křehkost lidské psychiky a inspirovala se opravdovými halucinacemi člověka.
Je to tak tajemný a pochmurný čtení, až jsem měla husinu všude po těle!! Stojí určitě za přečtení.

28.02.2024 5 z 5

Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Sára a Max, ona se přestěhuje do New Yorku, aby zapomněla na své nevydařené manželství a v jednom klubu se objeví “božský cizinec sexy Max. Och bože!! To byl chlap!

Sára je jak utržená z řetězu! Poznává nepoznané, v oblasti sexu a erotiky je její chtíč silný a tajně se schází s Maxem na různých veřejných místech, která jsou pro ně vzrušující a bláznivá, a tam se oddávají spolu žhavým sexuálním hrátkám. Pro Sáru i Maxe je to ale hodně riskantní, oba jsou známí na veřejnosti, hlavně Max a jeden jediný novinář jim může vše pokazit.

Z nezávazného a velmi erotického flirtu se vyklube divoká jízda a Max začne silně uvažovat zda by jeho vášně mohly přerůst za hranice jeho ložnice

Co si budem je to opět divočina, krásně a rychle se to čte a budete si připadat jako v romantickém filmuŽhavé a peprné scény nechybí, jsou popsány opět detailně a do příběhu je nádherně vsazena romantická linka
No nechtěla jsem, ať to skončí, bylo
to opět božské!!!

20.02.2024 5 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Jednoduchý motiv, jednoduché čtení, ale akční teda solidně!!
Autor si pěkně umí pohrát s detaily co se týče ohavností a vraždění.

Za mě palec hore. Je to napínavé od začátku až do konce!!!

14.02.2024 4 z 5

Láska v sedmdesátkách Láska v sedmdesátkách Alena Chládková

Vrátila jsem se o pár let zpět, do doby, kde komouši vládli světem, doba byla přísná a vše bylo zakázáno.
V sedmdestátkách jsem se narodila, bylo to pro mě nostalgické počtení.

Příběh je krásně a velmi opravdově napsaný, je fakt, že v té době se nic nesmělo a spousta lidí se tak musela od sebe odloučit, ať už schválně, nebo ze strachu o své blízké.

Autorka popisuje 70. léta, jak to fungovalo, jak se všechno zakazovalo, vše zamlčovalo, jen skrz nesmyslným příkazům od komunistických papalášů.

Magda a Viktor studentská láska, nádherný pár, skvěle si sedli,vzájemně se podporovali , doplňovali, užívali svou lásku a opravdu se milovali. Pak nadešel den, kdy se plno věcí změnilo a byl konec , prostě utrum.

Po 27.letech, v době milénia se oba setkají a vzpomínají na svou lásku a krásné chvíle, které spolu tenkrát prožili. A jak to dopadlo, tak to si přečtěte sami, budete překvapeni ;)
Bylo to moc krásné čtení, paní Alena to napsala opravdově, mile a pro romantiky je to perfektní jednohubka a relax.

03.02.2024 5 z 5

Vášnivý sprosťák Vášnivý sprosťák Christina Lauren

Harlow a Finn, oba skvělí.
Líbí se mi jejich životní osudy a jak oba srší vtipem. Utíkají od svých všedních starostí a hledají jeden u druhého útěchu v podobě divokého a drsného sexu!!
Jejich dohoda zní: "Žádný vážný vztah, jen divoký sex" a divočina to fakt byla!
Peprné sexuální hrátky prostě nesmí v příběhu chybět.

Jestli poruší svou dohodu, si přečtěte sami.

21.01.2024 4 z 5

Já, Smrt Já, Smrt Aleš Novotný

Ze startu to vypadalo jako dost složitý příběh. Hromada postav, ve kterých jsem se ztrácela a měla problém s pamětí :)

Postupně se ale děj vyvíjel, dostával spád a grády a vše do sebe zapadalo.
Ty všechny postavy , to byl celkem záhul, jak to začlo mít spojitost. Takhle mladí lidé a vymyslet šílený plán.

Občas se to vleklo, ale konec byl neuvěřitelný!! Zamotaný, napínavý, chvilkama jsem měla fakt stažené půlky

Vraha jsem jako vždy neodhadla, nemám na to moc buňky

Byl to ve finále výborně propracovaný a velmi čtivý thriller s detektivní zápletkou.

15.01.2024 4 z 5

Pod Kaštanem Pod Kaštanem Barbora Majchráková

To bylo hezký a milý.
Příběh o obyčejné holce Elišce, trochu smolařce, která dělá chyby, ale je velmi odvážná, co si občas pobryndá tričko a co nikdy nebude vysportovaná jako Barbie.

Její momentální nepříjemná situace ji zavede do Jižních Čech do malé vesničky a tam potká partu úžasných lidí,
Lukáše, Adélu, Aleše a pana Kabíčka. S některými bojuje, ale pozná i lásku a splní si svůj největší sen.

Kniha je psaná velmi svižně, se špetkou humoru a lehkostí, je tak autentická, že příběh prožíváte také :)

Moc se mi líbilo i to propojení mezi Eliškou a malou vesničkou, doporučuju, je to opravdu oddychové a příjemně romantické počtení.

09.01.2024 5 z 5

Osamělá holubice Osamělá holubice Larry McMurtry

Klasika, na kterou nikdy nezapomenu a jsem moc ráda, že ji mám v knihovně díky Nakladatelsví Jota, moc si toho vážím

Je to příběh o hrdosti, nesplněných snech, o cestování, strachu, lásce k divokému západu a koním, souznění k přírodě, kde v Osamělé holubici žila parta honáků, výhradně dva kámoši, bývalí vojáci Gus a Call. Guse jsem si oblíbila pro jeho smysl pro humor a jeho bezprostřední povahu.

Kniha je plná dobrodružství, obchodování s dobytkem z dob kde v Americe žili apači a lovili bizony, je dramatická, drsná, ale spravedliváje prostě skvostná a skvěle napsaná, že máte pocit, jakoby jste tam byli.

Neuvěřitelně jsou rozepsané charaktery postav, taky je popsaná velmi autenticky a lidsky, je hodně obsáhlá, více jak 800 stran, které mi možná ani nestačily

Je to prostě nááádherná kniha, zažila jsem u ní pravý literární zážitek a tento vzácný román by měl mít v knihovně každý poctivý knihomol.
ZASLOUŽENĚ OBDRŽELA PULITZEROVU CENU!

03.01.2024