Gabux komentáře u knih
#rereading
Tenhle díl mám poměrně ráda. Je tu několik zvratů a změn, hodně postav si uvědomí nové věci a Sookie, logicky jako hlavní postava, je všude, kde se něco semele.
Sama Sookie říká, že je ironické, kolik mužů z nadpřirozeného světa o ni jeví zájem, když lidé ji nechtějí přijmout. Mně to překvapivé nepřijde. Je jiná.
#rereading
Tento díl mi přijde takový vycpávkový a přípravný pro následující díly. Rozhodně slovo vycpávkový neberte zle. Opět se tu spoustu věcí děje, ale je z toho cítit, že v tomto díle se připravujeme na následující události.
Poznáme nové postavy, stane se tu pár důležitých zvratů a opět si u knížky člověk krásně odpočine.
Méně oblíbený díl, ale stále moc příjemný díl.
Já tuhle sérii z celého srdce miluju a doporučuju všem. Přesto musím říct, že patřím k té menšině, které tento díl přišel zatím nejslabší. Nějak jsem se nemohla začíst.
Ale! Postavy se stále vyvíjí a přitom nevybočují z charakteru. Děj je zase zamotaný a zajímají od začátku do konce. Opět vidíme i do hlavy vraha. A za mě má tahle kniha zatím nejlepší zakončení ze všech.
Jinak velká výhoda celé této série je i v tom, že sama autorka pracovala 35 let u Metropolitní policie a proto si myslím, že to co čteme je velmi, ale opravdu velmi blízko tomu, co se reálně v takové práci děje.
Prostě a jednoduše - Tuhle knihu, a vlastně celou sérii, si určitě přečtěte. Nebudete litovat.
Tohle je rozhodně nejoriginálnější román, co jsem kdy četla. Udělat příběh složený jen ze seznamů tak, aby se člověku před očima naprosto přirozeně rozvíjel a byl plnohodnotný jako “obyčejné” romány, tak to už chce talent.
A to, co je na obálce nelže. Je to vtipné, originální a neskutečně roztomilé čtení.
Skvělé postavy, reálné problémy, zajímavé postřehy.
Nehledejte ale v knize něco víc. Je tam pár skvělých myšlenek, ale jinak si to na nic nehraje a je to prostě a jednoduše příběh ze života, který je napsán trochu jinak.
P.S. Slovo pindat si přidávám do slovníku!
Mnoho zajímavostí a krásné zpracování!
Oproti jedničce slabý díl. Dokonce jsem ho na několik týdnů odložila.
Tahle kniha se mi zaryla do srdce a probudila ve mně touhu po zjišťování si informací z této doby. Je to hrozné. Napsané poměrně zajímavě, i když to pro dnešní čtenáře může být trochu nepohodlné.
Bavila mě o trochu méně než první díl, ale stále to má ten elán a příběh neumírá.
Ať se snažím, jak se snažím, tak nejsem schopna přijít Tolkienovi na chuť. Pro mě jsou nepřekonatelné ty jeho zdlouhavé popisy, jak někam jdou.
Tolkien má můj obdiv za fantazii, ale kvůli popisům byla tahle kniha hotové utrpení.
Knihu jsem ještě nečetla a asi ani číst nebudu. Lepší fanfikce jsou všude na netu. Mě by jen zajímalo, jestli všem dochází to, že tohle JKR nepsala. Jen schválila.
Zajímavá kniha s úžasným příběhem. Jen z toho konce jsem byla zklamaná. A ráda bych viděla další díly v češtině :X
U téhle série si vždycky příjemně odpočinu a tenhle díl mě nezklamal. Krásně jsem se odreagovala a Bishop přináší do příběhu nové poznatky a pořádné vzrušení. Miluji tuhle sérii a už bych si ráda přečetla další díl :)
Tahle knížka není psaná stylem, který normálně čtu a přesto mě vtáhla do děje. Povedená kniha do které jsme se hned zamilovala a myslím, že se k ní ještě někdy vrátím :))
Tuto knihu si nekoupíte proto, že chcete objevovat svět Harryho Pottera. Tuto knihu si koupíte proto, abyste si připomněli jak kouzelné dokáží být ty první opravdické Vánoce. Obzvlášť když jsou v kouzelnickém světě a v obklopení přátel!
A jako bonus k tomu dostanete naprosto nádherné ilustrace do kterých jsme se hned zamilovala.
Vánoční atmosféra, kouzlo prvních opravdických Vánoc, Harry Potter a nádherné ilustrace v jednom krásném balíčku.
Tohle bylo krásné pohlazení po dušičce!
Lehké spoilery, ale není to nic, co vám nedojde z anotace a předchozích knih.
Rozhodně nejlepší díl ze všech. Strašně moc mi sedla Julietta jako hlavní hrdinka. Je to samostatná, vyrovnaná a cílevědomá žena, která má vše, co by si člověk mohl přát. Až na to, že k tomu má i pošramocené sebevědomí ohledně vztahů kvůli předchozím zkušenostem. A to je to, co ji dělá tak sympatickou. S nějakou tou poznámkou se setkala každá z nás. A tady je krásně ukázáno, jak jeden správný člověk umí dát vše dopořádku.
Sawyer má temnou minulost o které nemluví. A díky ní si uvědomuje, že nic není samozřejmé. Je to laskavý muž, který ale nevěří, že je schopen lásky. A člověk brzy pochopí, proč si to myslí. Tak jako tak je to sympaťák a tihle dva se naprosto skvěle doplňují a chemie mezi nimi funguje.
Wolfe je neuvěřitelně zajímavá vedlejší postava, která je v tomto příběhu velmi důležitá. A já si ho strašně oblíbila, i když mi ho částečně bylo líto. Hlavní hrdiny ale hodně naučil.
Maminka Conteová je prostě stejná jako v minulých dílech. Lehce manipulativní a přitom tak neuvěřitelně laskavá a vlídná. Ví víc než ostatní. Vždycky tomu tak bylo. A v tomto díle zachraňuje nejednu dušičku.
A objeví se zde také páry z ostatních dílů a je to teda skvělá jízda! Miluju to a vlastně mi je líto, že se s nimi musím loučit.
Kniha je napsaná skvěle. Čte se úplně sama a neztrácí tempo. Stále je to pohádka pro dospělé, ale mnohem vyspělejší a opravdovější. Plná překážek, temnot minulosti a lásky. A to nejenom partnerské. Hlavně rodinné. Příběh totiž ukazuje, jak je důležité se obklopit těmi správnými lidmi.
Jak už jsem řekla. Tenhle díl byl bezkonkurenčně nejlepší ze všech a já jsem ráda, že tato série byla zakončená zrovna tímto dílem.
4,5*, ale zaokrouhluji nahoru, protože kniha si to zaslouží!
Ve třetím díle se opět setkáváme s postavami z minulých dílů. O něco více než ve druhém díle a je tedy dobré mít předchozí díly přečtené. Dost vám to zjednoduší orientaci v postavách.
Je skvělé, že můžeme sledovat pokrok v jejich vztazích a zároveň číst nový příběh.
K samotnému příběhu. Tentokrát je to trochu jiné než v předchozích dílech a za to velké plus. Zezačátku je to špičkování mezi hrdiny zábavné, pak to trochu ztrácí na zajímavosti.
Carina je sympatická a líbí se mi, jak zde bojuje se svými problémy, co si nese z dospívání. A konečně si jde za tím, co chce. Co se týká Maxe… Je dobrý! Není dokonalý, ale je sympatický a i když občas člověku leze na nervy, tak to není nic strašného. Svádí hodně vnitřních bojů a snaží se vypořádat s minulostí.
Trochu mi zde vadil důvod, proč ke svatbě došlo. Bylo to divné, směšné a dost na sílu.
Naprosto mě fascinuje, jak snadno se tato série čte. Kapitola střídá kapitolu a člověk se ani nenaděje a je na konci. Příběh ale není originální. Je to jedna velká pohádka pro dospělé, při které si člověk odpočine. Je zde láska, erotika, napětí a daný důraz na rodinné a přátelské vztahy. Na léto k vodě ideál!
Lidé tento díl hodnotí lépe než předchozí. Mně přijde kvalita nižší. Bavilo mě setkání se starými známými, ale samotný příběh mě nebavil tolik jako ty předchozí.
Kniha mi nepřinesla nic převratného, ale připomněla mi, co je doopravdy důležité.
Je komplexní, každá kapitola je něčím zajímavá a dobře se čte. Autor probere v rámci jedné kapitoly dost témat, které spolu zdánlivě nesouvisí a to mě trochu rušilo. Přesto knihu hodnotím kladně. A to hlavně proto, že se vás nesnaží přesvědčit o své pravdě, ale přináší zajímavé tipy, které člověk může zavést do svého života.
Tohle byla opravdu milá jednohubka, v které se najde snad každý.
Každý se ocitl v situacích,
kdy srdce chtělo něco jiného než mozek.
kdy člověka zradil mozek.
kdy srdce neodhadlo situaci.
P.S. Mám ale pocit, že komiks překladem trochu utrpěl.
Tohle je výjimka potvrzující pravidlo. Většinou jsou druhé díly nejslabší. V této sérii ho hodnotíme jako nejsilnější díl.
Člověk už je v ději a zvykl si na způsob psaní. Kniha se čte sama a příběh dává smysl. Lépe poznáváme většinu vedlejších postav a většinu jsem si velmi rychle oblíbila. Miluju zbytek osazenstva v Podsvětí. Pierce se stává sympatičtější hlavní hrdinkou a John je stále kvalitně napsanou postavou. Jejich vztah začíná dávat větší smysl.
Série je rozhodně pro mladší, ale už to vůbec nebylo tak zlé!