gacie komentáře u knih
Krásná kniha s krásným příběhem. Vypravěčem této knihy je pes Enzo, jehož pán se jmenuje Denny. Denny je automobilový závodník, který miluje auta, závody a taky svého psa. Ale pak se něco změní. Denny se zamiluje do Evy. Vezmou se a narodí se jim holčička. Ale tohle není happy end, to je jen začátek. Situace se začne pomalu komplikovat - Eva má zdravotní problémy, které se čím dál tím více zhoršují. Z Dennyho se stane vdovec a v této chvíli začíná příběh knihy - začíná bojovat o svou dceru, kterou chtějí dostat do opatrovnictví rodiče Evy. Začíná opravdová válka. Ale Denny se nevzdává. A Enzo se taky nevzdává.
I já jsem se u této knihy několikrát pousmála. Pokud si chcete odpočinout a k tomu si přečíst nějakou lehkou četbu a pobavit se - tato kniha je nejlepší volbou. Vtipně vytvořená kniha, která je doplněna velkou hromadou ilustrací a pravdivých pravd o kočkách a jejich majitelích. Během čtení se ale také dovíte, spoustu zajímavých informací o kterých jste ani nevěděli.
Například:
Člověk - lidské ucho se skládá ze 6 svalů a nemůže zachytit důležité tóny, jako je otevírání dveří ledničky. To KOČIČÍ UCHO má 30 svalů, což ji umožňuje šetřit energií tak, že natočí ucho, místo aby otáčela ke zdroji zvuku celou hlavu. Může zachytit důležité tóny, jako je otevírání dveří ledničky.
Poprvé jsem ho četla až v 16. letech. Je to kouzelná knížka, která vás vtáhne do světa malého kluka. Není to kniha pro malé děti, protože ji neporozumí. Je to vlastně pohádka pro dospělé. A beránek je nezapomenutelný.
Podlehla jsem vysokým referencím této knihy a když jsem ji náhodou objevila v knihkupectví, tak jsem si ji koupila a těšila na dobré počtení. Bohužel jsem byla zklamaná. Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst - spousta postav a tedy pro mě trošku chaos. Když jsem zdolala první stovku, bylo to lepší. Celkově knihu bych zhodnotila jako průměrnou. Ničím mě nezaujala ani hlavní postava Yossarian. Znovu ji číst nebudu, i když ji mám v knihovně.
Líbila se mi první část knihy - taková krásná pohádka s ruskými prvky. Hlavní hrdinku jsem si oblíbila. Konec mi přišel nelogický a divný, ale i přesto si seženu druhý díl. Zajímá mě, jak to dopadne s Vasjou.
S balíkem makových buchet
Hlídka pomohla matce
kterou průvan
oddělil od kojence
Perličky Městské policie Brno
První část knihy se mi líbila, přišlo mi to jako nějaká pohádka, kterou mi vypráví voda. Je psána osobitým způsobem, ale bohužel ne pro mě. Bylo těžké se do knihy začíst. Hodně se vyskytují popisné části (krajiny, okolí a místních zvyků).
Tenhle typ knížek jsem nikdy nečetla, ale jednak mě zaujal název a jednak také hlavní pointa. Líbí se mi nápad firmy Lidské zdroje a jejich působení na trhu. Začátek knížky mohl být trošku živější a rychlejší. Akorát u tohoto druhu četby mě zarazila ta lovestory, kterou ani zrada a smrt nerozdělí.
Tahle dvojka mě tedy bavila mnohem víc než Příručka stážisty. Sice akčních scén bylo opravdu hodně (a hodně přitažených za vlasy), více jsem ocenila komplikovaný děj a neočekávané zvraty. A u thrilleru mě hodně překvapil konec jak z červené knihovny. Což mi přišlo hodně směšné, na to jak autor představuje hlavní postavy jako super drsné zabijáky se super schopnostmi, kteří dokážou úplně všechno.
Nehledejte zde podrobné rozlousknutí a odhalení zajímavých skutečností. Sice se kniha chlubí více jak 250 podpisy, ale kvantita je na úkor kvality. Tyto podpisy jsou brány letmo a spěšně. Je to spíš sbírka podpisů na ukázku. Knihu brát spíš jen pro zajímavost a zábavu.
Popravdě nic moc. Postavy me nezaujaly a ani děj nebyl nijak očarující. Bylo to takové plytké a prázdné. Možná to takové mělo být - povrchní, načančané, bez nějakého hlubšího smyslu - mělo to ukázat pravý Hollywood. Napovrch nádherný a uvnitř prázdný.
Trošku mě zklamalo celkové zpracování. Mohlo to být lepší. Dále někdy byla špatná orientace v textu. Nevěděla jsem, kdo právě mluví. Hlavní postavy mě nijak nezaujaly. Bohužel. Děj se odehrává v neklidné době a v knížce to bylo naznačeno jen takovým lehkým dotykem.
Je to taková malinkatá jednohubka. Pro všechny vlastníky kočičáků milé pobavení, ale nejen pro ně. Velmi se mi líbily ilustrace a kvůli nim dávám o jednu hvězdičku navíc.
Popravdě jsem se u této knihy ani jednou nezasmála. A ani jsem se teda moc nepobavila. Některé způsoby mi přišly přehnané až zbytečně moc morbidní a násilnické. Myslím, že v současné době je násilího ve světě až moc. Tuhle knihu musíte samozřejmě brát s velkou rezervou a nadhledem.
Kniha shrnující vývoj umění (architektury, sochařství, malířství aj.) na našem území by měla mít své místo v každé knihovničce. Je doplněna hromadou barevných fotek, takže se můžete kochat krásnými díly během čtení.
Mozna se to nezda, ale i povidani o pekle muze byt zlehcovano i ironizovano na urovni. Dovite se spoustu zajimavych informaci, ktere se vam budou v pristim zivote hodit. Sarkasmus, ironie, nadhled, ostry jazyk a zajimave myslenky - toto Vse v knize najdete.
Výborná malá encyklopedie, která vás seznámí s počátky Hollywoodu. Dozvíte se jak to všechno začalo - vznik prvních filmů, vývoj filmu, vznik prvních filmových společností atd. Seznámíte se s Velkou pětkou, ale i s Malou trojkou. Nechybí zde ani významní herci či herečky. A samozřejmě i režiséři. Chcete-li se rychle zorientovat a získat menší přehled o filmových studiích, režisérech a zajímavých filmech, určitě sáhněte po této knížce.
Dobrý tip jako dárek k narozeninám nebo k Vánocům. Pobaví vášnivé čtenáře i nečtenáře.
Dovíte se spoustu zajímavých věcí o jídle, ale hlavně o tom, jak si jídlo vybíráme a proč. Co všechno nás při výběru ovlivňuje, jaké máme zvyky či zlozvyky. Seznámíte se s psychologií jídla a marketingovými triky s kterými se setkáváme a ani o nich nevíme. Lehká četba na odreagování.
Kniha vypovídá o vztahu dvou starších manželů - Harryho a Lore. O jejich snech, koníčcích, touhách a jejich rodině. Lore miluje svoji práci, autorská čtení a básně. Co se týká vztahů v rodině - Lorina matka ještě žije, ale je již několik let ve vegetativním stavu v nemocnici a její bratr Theo je pěkný šmejd. Trvá, aby matka byla na přístrojích, ale nechodí ji vůbec navštěvovat a nepodílí se na financování pobytu matky v nemocnici. Dále je tady Lorina dcera - Gloria, která byla již dvakrát vdaná a teď se chystá na svou třetí svatbu za nějakého boháče z Lipska. A ještě nesmím zapomenout na jedenáctiletou vnučku, kterou zajímají jen hry.... Líbilo se mi zpracování knihy. Vyprávějí ji vlastně dvě hlavní postavy - Harry a Lore. Takže vidíte 2 pohledy, muže a ženy, na svůj společný život.