genie komentáře u knih
Pro mě o něco lepší díl než předchozí DNA. Skvělé od začátku až do konce - od popisu pocitů malé holky, která se ocitla v nesprávnou chvíli na nesprávném místě, přes dialogy a hledání důkazů a souvislostí, až po samotné rozuzlení … Kniha není dlouhá a má spád.
Nepamatuji, kdy naposled jsem četla tak dlouhou knihu ... Určitě nenapíšu víc, než už tu bylo napsáno přede mnou, každopádně ani jedné přečtené stránky jsem nelitovala, žádný z "exkurzů" mimo to hlavní téma knihy mi nepřišel navíc. King je skvělý vypravěč. Konec nebyl happy-end, byl prostě takový, jaký měl být. Skvělý román ...
Tentokrát to bylo opravdu hodně osobní, možná trochu víc té psychologie než jindy. Hunter zase bez chyby.
Knížka měla spád, dobře se četla ... ostatně jako další autorovy knihy. Tahle ve mně ale bude ještě chvíli rezonovat - spojením se současnou realitou, ale hlavně tím "humánním" přístupem Matky. Těším se na další "Burešovinu".
Výborné pojednání zejména o společenském a politickém životě (i smrti) M. H. Autor velmi dobře pracuje se zdroji, vše je dobře uspořádané a srozumitelné. Chvílemi "těžší" čtení (ty emoce), tahle knížka se mi komentuje trochu hůř než ostatní, ale určitě doporučuji.
Brutalita vražd mě až tak neoslovuje, možná spíš naopak, ale jinak je druhý díl opět skvělý. Čtivé od začátku do konce.
Jo, tohle se povedlo, hodně čtivé (i když fakt zvrácené) … Zaujala zápletka i perspektivy, které autor využívá k odvyprávění příběhu. Ale hlavně se mi zalíbil detektiv Porter a jeho tým policajtů. Doufám, že jim inteligence a sarkasmus vydrží …
Novinka z pera české autorky je opět povedená - slušná zápletka, uvěřitelné postavy, na zajímavosti přidalo severské prostředí ... Přesto se těším, až Bergman bude řešit zase něco "doma".
Obsah sdělení ano, forma bohužel nikoliv. Nemohu uvěřit tomu, že jsem těch sto stránek četla tři dny.
Román je napsaný tak, že by byl asi skvělý, i kdyby nebyl založen na skutečné události. Ale to, že se za každou osobou a charakterem "skrývá" skutečný reálný člověk, tomu všemu dodává neskutečnou sílu. Doporučuji!
Knížka má spád - krom toho, že se neustále něco děje, pomáhá si autorka i krátkými kapitolkami a taky dost kombinuje. Hlavní hrdinka mě neuvěřitelně iritovala - od začátku až do konce, ale fandit jsem jí musela, to zase jo.
Moje první setkání s autorkou vyznívá pozitivně. Knížka na vážné téma s příběhem „po americku“ (soudy, právníci …), postupné odkrývání pohnutek i tajemství střídáním kapitol z pohledu jednotlivých postav. Lukovy kapitoly „jakoby vystřižené“ z Moudrosti vlků.
Velmi pěkně vystavěný psycho příběh s reálným základem lichvy a podvodného jednání a jednoho velmi zoufalého řešení zoufalé situace. Kniha má spád, autor si vystačí s minimem (uvěřitelných) postav.
Že by mě kniha nějak nadchla, to ne ... sice se to rychle četlo, ale bylo to (opět) takové jednodušší, a spousta tlachání ...
Kratičký, ale velmi pěkný a citlivý příběh. Backman to prostě na citlivou strunu umí velmi dobře.
Po "Posledním dítěti" další autorovo čtivé dílo. Opět velmi dobře vystavěné charaktery, pocity i dialogy, děj poněkud "hutnější a těžší" - nálada vesměs pořád tísnivá. Místy trochu přehnané (např. dovednosti Channing), ale celkově výborné čtení.
Ani nevím, proč jsem v jednu chvíli tu knížku otevřela ... V každém případě jsem se začetla hned od prvních stránek a kniha prostě sedla. Viktor mi byl velmi sympatický, jeho život (osud) vnímám jako poněkud nezáviděníhodný, na začátku jsem se však díky jeho "dětským" postojům chvílemi i pousmála (např. péče o narozenou sestru Edwinu, pocity k Marii-Claude). "Postava" Wan-Toa mi přišla vskutku geniálně vystavěná, i když přiznávám, že nejsem schopna pobrat všechny astrofyzikální pojmy a souvislosti. Poslední desítky stran jsem doslova hltala. Pro mě překvapivě dobré čtení.
(SPOILER) Skvělá knížka, ke které jsem se opět dostala jen díky ČV. Mimořádného a posedlého Johna jsem si velmi brzy oblíbila, stejně tak i detektiva Hunta. Moc se mi líbily „polodospělácké a zároveň dětské“ dialogy vedené mezi Johnem a Jackem, jejich cesta do Hush Arbor a setkání s Levim na mě dost zapůsobily. Celkově velmi dobře vykreslená atmosféra – míst i pocitů. Asi zkusím i jiné Hartovy knihy …
Ne vždy zrovna jednoduché čtení (občasnou nesrozumitelnost zcela přičítám vlastní omezenosti v oblasti současné vědy a fyziky, nikoliv autorovi).
Na knize oceňuji to, že se autor věnuje i historickým základům (astro)fyziky či raketového inženýrství. Mnoho z uvedených vizí je pro mě celkem pochopitelných, mnoho z nich – zejména z té vzdálenější budoucnosti – jsou jak z říše sci-fi. Z knížky si odnáším tak trochu dilema – člověk (lidstvo) ve svých přirozených a odvěkých touhách po poznání a pokroku versus „vytěžit a využít“ ve svůj prospěch další světy. Velmi mě zaujala témata transhumanismu, (digitální) nesmrtelnosti či biotechnologie. Doporučuji.