Germaina Germaina komentáře u knih

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Právě jsem naprosto nadšená dočetla. Nevzpomínám si, kdy jsem se naposledy smála u knihy nahlas (zde mnohokrát). Pokud skutečně platí, že smích prodlužuje život, budu tu o pár dní déle. I kdyby jen to (a že to není málo), ale já jsem se opravdu bavila. Díky za to, pane Bočku.

27.08.2016 5 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Poprvé jsem tuto knížku četla, když mi bylo 17. Asi 2 roky jsem ji pak četla každou sobotu a bavila jsem se čím dál více. A když mi začnou v hlavě naskakovat věty nebo celé úryvky, vím, že je čas přečíst ji znovu.Jestli existuje čtenář, který knihu nečetl, prosím, nechť to brzy udělá a zařadí se tím do našeho klubu "Milujeme Saturnina".

Ten, kdo tě miloval Ten, kdo tě miloval Marie Poledňáková

Přes veškerý obdiv a úctu k paní Poledňákové mám potřebu napsat, že větší slátaninu jsem dlouho nečetla. Jednotlivé odstavce jakoby byly napsány samostatně a pak seřazeny podle náhodného výběru. A k neuvěření je, jak se manželka, matka i sestra vyrovnaly s Josefovou smrtí. Během měsíce se zapojily do vyšetřování, bez jakékoliv přestávky chodily do práce a Vánoce už slavily s písní na
rtech.

24.02.2017 1 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Vážně hrůza a to až teprve teď jsem si všimla, že to napsala ženská!!! Dočetla jsem, neb jsem netušila, že to není konec. Nějak mi není jasné, jestli paní vůbec ví, o čem píše a kde se naučila takhle hrůzně tvořit Většina děl z červené knihovny, a že jsem jich přečetla, mají vyšší literární úroveň. Myslím, že fakt už píše skoro každý.

04.10.2015

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

není co dodat, všechno už je v knize

21.06.2019 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Vzhledem k tomu, že nemám ráda autorku, vůbec se mi do čtení knihy nechtělo, Ale můj syn tvrdil, že se mi to bude líbit, a zcela výjimečně měl pravdu. Než se pustím do Hedvábníka, ještě to proložím něčím jiným.

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Paráda, dojemný příběh o tragických věcech braných s humorem. Žlutočerné punčocháče jako dárek mě naprosto dostaly....

04.10.2015 5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Moc mě to oslovilo, jako zřejmě každého, kdo má psychické problémy. S Cass jsem trpěla každou vteřinou a přesto, že její prozření bylo trochu náhlé, vzhledem k požitým psychofarmakům, jsem ráda, že to dobře dopadlo.

19.12.2018

Vdova Vdova Fiona Barton

dloooooouhý to bylo

28.01.2017 2 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

naprostý úža, šetřila jsem si, abych to nepřečetla moc rychle

12.04.2016 5 z 5

Herečka Herečka Magda Váňová

Před chvílí jsem dočetla. Mám ráda knihy paní Váňové, myslím, že jsem žádnou nevynechala a tahle mi přijde opravdu dobrá. Oddechovka, užila jsem si to.

30.01.2016 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

ale jo

07.12.2015 4 z 5

Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Tak nakonec jen čtyři hvězdy. Myslela jsem, že jich dám pět, vzhledem k tomu, že jsem se po dlouhé době u knihy bála - ve věži sirotčince to byla vážně hrůza, ale odfláknutý a těžko uvěřitelný konec mě zklamal.

02.06.2021 4 z 5

Bestie Bestie Dominik Dán

Hrůzný námět, bohužel i zpracování

27.01.2016 3 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Mnohokrát zpracované téma, ale zřejmě velmi dobře, když to dojme každého. Kéž nám hvězdy přejí...