Graine | Komentáře u knih | Databáze knih

Graine Graine komentáře u knih

F. L. Věk I. F. L. Věk I. Alois Jirásek

Přiznám se, že mě zaujaly jen první dva díly, s těmi dalšími jsem bojovala...

16.08.2012

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Život je jako bonbonéra...

16.08.2012

Rozervanec Rozervanec Josef Kajetán Tyl

Dílo jsme museli číst jako povinnou četbu do školy. při četbě mě zaujal Tylův zvláštní přístup k básnkovi Karlu Hynku Máchovi

Paní Dallowayová Paní Dallowayová Virginia Woolf

Tato kniha, psaná tzv. metodou proudu vědomí, mě donutila k zamyšlení

Hrobník Hrobník Karel Sabina

Jeden z prvních projevů frenetické literatury u nás

15.08.2012

Podivné přátelství herce Jesenia Podivné přátelství herce Jesenia Ivan Olbracht (p)

Zajímavý psychologický román z divadelního prostředí o dvou odlišných osobnostech

K majáku K majáku Virginia Woolf

Nevěděla jsem úplně přesně, co si mám představit, když nám ve škole řekli, že je psána ,,proudem vědomí". Po přečtená jsem pochopila.

Tess z d'Urbervillů Tess z d'Urbervillů Thomas Hardy

Nádherná klasika z pera Thomase Hardyho mě velice zaujala a nadchla pro své vylíčení tehdejších společesnkých poměrů a nelehkém údělu mladé svedené dívky....

15.08.2012

David Copperfield (zkrácené vydání) David Copperfield (zkrácené vydání) Charles Dickens

Nádherná klasika. Nepřestává mě rozplakávat scéna zamčeného Davida a šeptání skrz klíčovou dírku ve dveřích...

Na cestě Na cestě Jack Kerouac

Zcela jiný styl než obvykle čtu. Přesto mě to velmi zaujalo a byla jsem neustále zvědavá, co se stane dál...

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Zpočátku jsem byla zmatená, na konci nadšená. Líbilo se mi, co jsem si o díle přečetla: ,,tragédie probíhá jako komedie". Myslím, že to perfektně sedí

Pokání Pokání Ian McEwan

Perfektní zápletka, perfektní kniha. Určitě si ji budu muset přečíst znovu!

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Příběh jsem přečetla jedním dechem, poplakala si u něj a určitě se k němu ještě v budoucnu vrátím

Profesor Profesor Charlotte Brontë

Na této knize mě zaujalo především to, že vycházelo z autorčiných vlastních zkušeností. Sama Charlotta byla během studií zamilovaná do svého bruselského profesara. Příběh lásky učitele a žačky je zde popisován očima mladého profesora.

Hledání štěstí Hledání štěstí Jane Austen

Musím říct, že mě prvotiny Jane Austenové, plné sarkasmu a lehké ironie, pobavily.

Shirley Shirley Charlotte Brontë

V tomto románu se Charlotte Brontë zabývala otázkou ludditských bouří v Anglii, rozhodla se tedy pro více realistické dílo, které by poukázalo na sociální problémy tehdejší doby. Na pozadí dělnického hnutíse rozvíjí příběh dvou rozdílných žen. .. Knihu doporučuji!

Asja Asja Ivan Sergejevič Turgeněv

Novela je někdy nazývána ,,básní v próze" a já s tím mohu jen souhlasit. Vyniká poetickým jazykem a zejména vylíčením hlavní ženské postavy.