Hakate komentáře u knih
(SPOILER) Každá kniha a každý příběh mají svého čtenáře a o teto knize to platí dvojnasob. Nečekejte žádné morbidní vrazdy že severu nebo horor od Kinga. Za mě je to velmi čtivá detektivka s prvky gotiky, psaná formou deníku a z pohledu několika osob.
Konkrétně tedy učitelky Clare, její dcery a detektivky Harbinder. Velmi propracovaný příběh i postavy, především fiktivní spisovatel hororových povídek a jeho povídka Cizinec, který nás provádí celým příběhem Clare.
Detektiv Harbinder je mi velmi sympatická.
Na knihu jsem se těšila a zklamaná rozhodně nejsem.
(SPOILER) oproti předešlé knize Ta přede mnou, byl pachatel sice více předvídatelný, ale v tomto případě mi to nevadilo.
Naopak jsem čekala, jak to celé dopadne a kdo ho odhalí jako první.
I když je děj z části zamotaný a chvílemi nevíte, co je realita a co představa, ve výsledku, vše do sebe krásně zapadne a poslední díl skládačky zobrazí velmi propracovaný příběh.
Příběh o Lockdownu Londýna v aktuální době Pandemie je dobrý námět. Na knihu jsem se těšila dlouho.
Bohužel jsem spíše zklamaná, téma karantény je v pozadí a jako kriminálka je to spíše průměrné zpracování.
Trochu lépe a více propracovat a mohlo to být za 5*
Lepší než Selfies, horší než první 4 knihy. Začínám mít pocit, že vzkaz v láhvi nebo složkou 64 mě Olsen az moc namlsal.
Velké + konečně se dozvídáme o minulosti Asada.
Po přečtení této knihy jsem změnila pohled na filmové zpracování Asada, na kterýho jsem nadávala snad v každém filmovém dílů, kde jsem se opravdu těšila na zpracování našeho velbloudáře.
+ * Za Asada
(SPOILER) Příběh na motivy Deset malých černoušků, zasažený do malého hotýlku, bez signálu, WiFi a po ledové bouři i elektřiny.
Mrtvoly posledně přibývají a živých postupně ubývá. Postupně pracuje psychika, a paranoia se postupně zvyšuje každou hodinou... Minutou. Bude a případně kdo bude další, než dorazí policie?
Vraha jsem neodhalila, takže knihu jsem hodnotím pozitivně
Poslechnuto jako audio, takže nedokážu posoudit, jakým způsobem vyzní myšlenkové pochody vraha v psané formě, ale v podání L. Juřičkové, byly dokonalé.
V tomto případě bych spíše doporučovala audioknihu, která příběhu přidá ten správný rozměr. V knižní podobě bych asi knihu tak vysoko nehodnotila.
Pro mě TOP autorčina kniha.
Super příběh, který mě stáhl ihned od začátku a který vyvolává vlny silných emocí.
Narozdíl od předchozích knih mi tento příběh přišel předvídatelný. Za mě nejslabší doposud vydaných knih.
+* Za styl psaní, díky kterému se kniha velmi dobře čte a je za odpoledne přečtená.
(SPOILER) Zajímavý příběh, kniha je čtivá, ale v první půlce jsem se chvilemi nudila a pořád čekala, co se vlastně stane. Kniha mě začala bavit, až když Cass najde mobil.
Po knize jsem sáhla v rámci CV20, nemohla jsem si vybrat, jakou knihu zvolit do tématu obálka s květinou... A nelituji. Od autora jsem nic nečetla, tudíž jsem neměla příliš velká očekávání.
Po dlouhé době příběh, který mě opravdu dostal. Napínavý děj z malebného malého městečka Giverny, dokonalá krajina a příběh tří žen a tří vražd. Pokud si čtenář nepřečte předem recenze, určitě Bussi svým rozuzlením dostane každého. ( A pokud někdo tvrdí opak, pak podvádí :))
Doporučuji.
Za mě nejslabší z celé série.
Plusem je pouze dějová linie Rose.
(SPOILER) Zatím nejlepší kniha autorky.
Skvělá zápletka, děj,
Po dlouhé době mě opravdu překvapil výsledek.
Celou dobu čekám, na co Webb přijde a co Roberta usvědčí a že různí kostlivci sousedů jsou jen skvělý bonus.... Ale nakonec... Vše je jinak..
Sever to umí a sever nezklame.
Opět detektivka, kterou mohu doporučit.
detektiv Hess mi hodně připomíná Carla Mørcka od Olsena a asi i pro to jsem mu "fandila" více než Thulinové.
Uspěchaný konec se mi líbil, už jen pro to, že asi nebylo potřeba více situaci rozvádět.
Doufám, že Kaštánek nebyl poslední z případů Thulinové a Hesse. Další díl si moc ráda přečtu.
příběh podle skutečných událostí, plný lásky.
Příběh je zajímavý, ale mnohdy působí, jako by Osvětim byla procházka růžovým sadem a nic tak zlého se tam neděje.
Na druhou stranu, chápu, byl to příběh o lásce, tak skutečná stránka Osvětimi nebyla detailně popsána.
Nicméně se kniha velmi dobře čte, ale od jisté části knihy mě více zaujal příběh Cilky, který je popsán ve 2. knize.
Odpočinkové Sci-fi z Měsíce plné humoru, sarkasmu a akce.
Kniha se čte výborně, vtáhne do děje a je plná nejen skvělého humoru, ale i fyziky, chemie.
Doporučuji, pokud hledáte knihu pro vyčistění hlavy, uvolnění a zasmání.
!Nelze srovnávat s Marťanem! ;)
Knihu jsem četla v rámci ČV.
Pokud neznáte Larssonovu Lisbeth, příběh a děj se Vám pravděpodobně bude líbit.
Pokud Lis znáte, stejně jako já, bude Vám příběh a určité pasáže čarovat spíše úsměv na rtech. I když podle, některých recenzí Tue s Lis srovnávají. NE, opravdu není...
Velké plusy, krátké kapitoly a lehké čtení. Pro slabšího nebo "svátečního" čtenáře ideální, spíš bych jí zařadila do sekce pro Young Adult.
Shrnutí, kniha není špatná, ale.. těch ale je tam více..
S druhým dílem, možná, pokud se mi zase bude hodit do výzvy. ;)
Zajímavý nápad, příjemné zpracování,
Kniha se velmi dobře čte, pro svou jednoduchost.
Pokud hledáte oddechovku, vřele doporučuji.
Na knihu jsem narazila díky čtenářské výzvě,
Velmi čtivá knížka, která pohltí zvláštní atmosférou.
Zajímavé zpracování a pohled na danou situaci.
nápad velmi zajímavý, pracování spíše nudnější, se zajímavějšími a napínavějšími pasážemi.. nicméně i přes nudnější větší část knihy, přečteno jedním dechem.. neboť stále čekáte, co se stane a jak to dopadne. ;)
S druhým dílem chvíli počkám.
Kniha má opět vše, co má dobrá detektivka mít.
Napětí, zvrat, vraždy, :)
Moc se mi líbilo zpracování 2. dílu serie, který odkazuje na události, o kterých se autor a Fabián zmiňují v 1. díle a které mě zajímali.
Řazení knih bych neměnila, neboť by 1. díl pak ztratil, toto své kouzlo, kde si čtenář říká, "co se asi tak zásadního stalo"...
Spouta z Vás píše, že je Fabián štval, svým chováním, atd. mě ne.. člověk si musí uvědomit, čím si tady Fabian prošel a co ho poznamenalo, tak aby v Oběti bez tváře, byl tím, kým je tam.
Opět tu si řada z Vás stěžuje na nerealnost, k tomu snad jen dodám, nikde není uvedeno, podle skutečných událostí, atd... pokud budu vyžadovat realnost příběhu, přečtu si černou kroniku nebo knihu podle skutečné události :)
Další * přidávám, za zapojení postav z minulého dílu, jako je Skála, Dunja a spol.