HalleyM komentáře u knih
Tři probdělé noci a kniha přečtena. Děj mne velmi rychle vtáhl a já už jen hltala a hltala. Joona Linna se mi líbil, popřemýšlím o další knize s ním. ;)
Četla jsem v originálu a musím říct, že Harry Potter nikdy nezklame. Ve srovnání s filmem je kniha mnohem lepší.
Jedno a to samé klišé, které se v dnešní době rozmohlo. Kniha pomalu s ničím novým nepřišla, podle mne to byla ztráta času.
Příběh, který vás ihned strhne do děje. Hrůzy, které s Hannan prožíváte a uvědomění, že se člověk dokáže chovat necitelně, Vás odzbrojí ještě na dlouhou dobu poté, co knihu přečtete. Obdivuji autorku, že sebrala tolik síly a dokázala se vymanit ze spáru týrajícího otce a komunity a začít nový, lepší život. Klobouk dolů.
Děs, běs a hrůza! Náhlá spoušť sprostých slov, zkrocení Christiana a hrůzostrašný happy-end s děsným doslovem? Díky bohu, že už není čtvrtý díl.
Velmi zajímavá kniha vložená do neohraného prostředí. Moc se mi to líbilo.
Po letech jsem zase dala příležitost Kingovi a jsem ráda, že jsem to udělala. Po knize TO, která mne vůbec neoslovila a kterou jsem ani nedočetla, to byla příjemná změna.
Děj měj spád, nic se neprotahovalo, žádné rozsáhlé věty,.. Sice kniha nebyla skoro vůbec strašidelná, jak jsem čekala, ale naopak jsem měla pocit, jako když Jude je můj kamarád, se kterým po večerech sedím na verandě a popíjím pivo. Doporučuji.
Konečně jsem se dostala do bodu, kdy skoro celou knihu jsem nechtěla vůbec odložit a těšila se, až se budu moct opět začíst. Čím více se příběh rozvíjí, tím více je poutavější. Jsem zvědavá, co se stane dál..
Potřebovala jsem nějakou lehkou a oddychovou knihu mezi hrou o trůny.. a tato kniha naprosto splnila mé očekávání. Četla se rychle, snadně a člověk si u ni vlastně odpočinul.
Jak se první část prvního dílu pomalu rozjížděla, tak musím říct, že v druhé části se to všechno zlomilo a událo se mnohem více věcí. I přesto, že to mělo větší spád, častokrát jsem se přistihla, že jsem se ke knížce vracela jen díky tomu, že jsem si dala výzvu přečíst všechny díly.
Co ale na knize musím vyzdvihnout je poslední kapitola. Na tento okamžik jsem čekala od první stránky tohoto dílu a zakončení bylo naprosto bravurní a já si jej užívala se vším všudy. Díky tomuto doufám, že se do druhého dílu zase začtu a nebudu litovat.
Podle mě se tento příběh řadí mezi novodobé detektivky. Nepřekvapí, ale ani neurazí. První část mě skoro vůbec nebavila, ale pak jsem se do toho dostala a knížku s chutí dokončila. Druhý díl si ráda přečtu.
Podle mě velmi zajímavý námět a autorka to pojala velmi dobře. Na druhou stranu jsem očekávala trochu více toho mrazivého a strašidelného, ale to už je na vkusu každého čtenáře. Knihu však všem vřele doporučuji.
Očekávala jsem trochu něco jiného. První polovina knihy nemá skoro žádný spád, který mě natolik ukolébal, že jsem knihu odložila a ani nedočetla. Za mě zklamání.
Čteno v angličtině- velmi jednoduchý jazyk. ;)
Jako jedna z mála mě tato kniha dojala, opravdu silný příběh, který stojí za to si přečíst.
PS: velmi oceňuji, že si Sparks vybral Autismus, alespoň pomohl ukázat na tuto problematiku a seznámit s touto nemocí další netušící lidi.
Naprosto úchvatná kniha s drsným a bolestivým tématem. Po dlouhé době jsem si přečetla něco, co mělo nějaký děj a smysl s reálným pozadím. Jak již bylo řečeno, kniha je opravdu napsána bez zbytečného slova. Přemýšlím, že si ji pořídím do své knihovny. Všem mohu jen doporučit!
Druhý díl mě asi bavil více, než ten první, ale stejně nemohu říct, že je to nějaká bomba, jakou by měl bestseller představovat. Ústupnost a zkrocení Christiana je opět další klišé. To všechny knihy musí mít happy end?
Knihu jsem přečetla za jeden večer, děj byl jednoduchý, nic těžkého na pochopení. Do první poloviny jsem se bavila, pozdější klišé bylo už nudné a happy end naprosto očekávaný. Přespříliš sprostých slov, které spíše škodily.
Nelituji, že jsem četla, ale vrátit se k ní nehodlám.
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Co mne ale zklamalo byl konec. Podle mne ho autor mohl trochu více rozpracovat. Ale i přesto tato kniha stojí rozhodně za přečtení. :)
Druhý díl byl pro mě trochu oříšek, který mi trval dlouho rozlousknout. Na jedné straně jsem v sobě měla nechuť číst dál, protože to bylo táhlé, plné bitev.. Na druhé straně je to stále příběh, který nutně potřebuji dočíst a nedokážu si představit, že bych to tímto dílem měla utnout.
4 hvězdičky dávám, protože rozmanitost a spletitost příběhu je opravdu unikátní a George R. R. Martin je génius.
Popravdě po Lovci draků neprosté zklamání. Kniha mě vůbec neoslovila a s velkou námahou jsem dočetla alespoň do půlky. Snad se někdy odhodlám a dočtu ji.