HaničkaVodička komentáře u knih
Filmove zpracovani mne zaujalo, kniha, bohuzel nezaujala az tolik.
Ctive, pohodove, klidne az naivni pocteni od zacatku do konce.
Knihu bych klidne doporucila i nejlepsimu priteli, spise pritelkyni. Myslim, ze hloubce deje porozumi spise zeny, muzum muze pripadat az precitlivela, coz mne coby matku dost zajimalo. Precetla jsem za par hodin.
Knihu můžete číst několikrát dokola a vždy se milým, příjemným a zajímavým způsobem dozvíte něco nového a krásného o životě lesa a vlastně i o životě člověčím, který s tím úzce souvisí. Nikdy knihu neprodám a oporučuji opravdu všem.
Knihami tohoto ladeni se zabyvam uz mnoho let a v podstate i profesionalne. Tato je jedna z tech, ktere bych rada doporucila vsem, kteri prahnou po nejakem seberozvoji a absolutne netusi, kde zacit. Jako bonus autor poskytuje zasazeni pribehu do prostredi ostrova Bali, ktere je, jak znamo, svou duchovni podstatou a to nejen ve smyslu energii ostrova, ale predevsim samotnych obyvatel. Za mne pet hvezdicek.
Pohodové nenáročné čtení (určitě si přečtěte i druhý, pokračující díl, neboť se dozvite jak to všechno dopadlo :-) ). Autorka má dobrý vypravěčský talent a současně nezahlcuje nadbytkem slov a informací. K nedělní klidovce jako stvořená.
Lehce bych vytkla zbytečně vkládána nehodící se slova (hazle, debile...), která se objevují i v druhém dílu.
Pohodové nenáročné čtení (vyžadující přečtení 1. dílu, tento je dílem 2.). Autorka má dobrý vypravěčský talent a současně nezahlcuje nadbytkem slov a informací. K nedělní klidovce jako stvořená.
Tvrdíš, že ženy jsou "divné" a nelze je pochopit? Nebo, že "muži" fungují na nějakých zvláštních principech? Pak popadni knížku a listuj, listuj a čti a čti :-).
Ať si kdo chce a co chce říká ... myslím, že by ji měl přelouskat každý. Když už pro nic jiného, tak alespoň pro rozšíření si obzoru o tom, jak "fungují" jiní lidé. Obsah knihy není vůbec nutné hodnotit, naopak je fajn ho prostě "jen tak" příjmout.
Knihu doporučuji všem otevřeným hlavám i duším ... je jako další kousek do skládačky s názvem "Vše je opravdu možné".
Snažila jsem se. Vážně. Říkala jsem si: co na ni všichni mají? Dokonce jde zpracována i do kin? Měla bych si ji přečíst.
Nešlo to, přečetla jsem prvních 50 stran - nic, prostě nic. Přečetla jsem dalsích 50 stran - to stejné nic. Pořád jsem se přesvědčovala, že bych měla. Takto jsem došla asi do 150 strany a nebylo zbytí. Musela jsem ji definitivně odložit.
Ze začátku jsem si myslela, že autorka zkouší mou inteligenci, ale pak jsem zjistila, že kniha je opravdu o ničem.
Pokud by někdo scvrkl příběh do 80 stránkové kapesní knížky, možná by se dalo, ale tohle? Za mne brak.
Film byl lepší, než celá knížka a celosvětový poprask kolem ní :-).
Příjemný nenáročný příběh, které nás spolu s hlavním hrdinou vede zkrz na zkrz svetem a pomáhá chápat, o čem vlastně náš život je. Podstatou je jakési putování za nalézáním sebe sama a zkrze sebe sama za hledáním a nelézáním vnítřního vyrovnání a štěsti.
Sharmovy knihy si zásadně nechávám v knihovničce a nedám :-).
Pokud si chcete příjemně odpočinout v milé společnosti, knížka vám to dopřeje.
Pokud bych měla dílko považovat za autorovu zpověď, pak ano. Pokud bych ji měla považovat za jakýsi návod k tomu, jak "se dát tzv. do kupy", pak asi také ano.
Knížka je čtivá, jednotlivé pasáže jasné, výstižné, protkány příjemnými myšlenkami, možná i rysy detektivního pátrání :-). Coelho mne opět nezklamal.
Příjemná pohodová četba, pro člověka, který chová kočky a zná jejich móresy, v některých pasážích i velmi zábavná :-).
Ve srovnání s prvním dílem ji však vnímám jako rozvláčnou a pro člověka, který od ní očekává určitý typ neidentifikovatelné motivace, nenaplněnou.
Určitě bych od ní však nejlepšího přítele neodrazovala. Text hladí, je fajn.
Skvele napsana knížka, která se dá beze zbytku použít doslova jako učebnice pohodového života. Taky jí tak používám a stále se k ní vracím. Mám v ní podtrháno bezpočet páží a připravuji kurzík pro lidi.
I příběh, který se "učebnicí" line, je oslovující a hlavně pohodový. Za mne špička :-).
Příjemná čtivá literaturka, v níž se dá najít sem tam i nějaké to aplikovatelné moudro. Určitě doporučuji a vrhám se do dalšího dílu. Vzhledem k tomu, že kočku máme, ocenila jsem v autorovi skutečného "kočkoznalce" :-).
Mne se myšlenkové pochody Coelho dosti zamlouvají a tato kniha mne v tom jen utvrdila. Mám ve svém životě pocit, že toho chci tolik a tolik přečíst a proto nemám čast číst knihy dvakrát, ale tento příběh bych zvládla i podruhé :-).
Doporučuji přečíst alespoň dvakrát. Poprvé kvůli "prokousání" se textem a podstatou a podruhé kvůli vypíchnutí základních myšlenek (samozřejmě čtyř :- ) a postupném ztotožňování se s jejich podstatou....Když se vám podaří se s nimi ztotožnit a žít je, odpadne spousta životního balastu a nepotřebného prachu stejně jako tech kudrlinek v textu.