hanka0630 | Komentáře u knih | Databáze knih

hanka0630 hanka0630 komentáře u knih

Nutné lži Nutné lži Diane Chamberlain

Tohle byla moje první kniha od autorky a jsem ráda, že jsem ji náhodou objevila. Kontroverzními tématy, která se tady řeší, mě přiváděla do situace, kdy jsem chvílemi nevěděla, na čí stranu se postavit. A to je asi to, čím mě kniha zaujala nejvíc. Určitě doporučuji!

14.07.2024 5 z 5

Zapomeňte na neděli Zapomeňte na neděli Valérie Perrin

Měla jsem obavy, že když jde o autorčinu prvotinu, budu po Třech a Vyměnit vodu květinám zklamaná. Ale zbytečně, bylo to opět nádherné čtení. Moc se mi líbí autorčin styl a už teď se těším na její další knihu. Snad nás Valérie Perrin nenechá dlouho čekat!

25.04.2024 5 z 5

Láska ve světě lichých ponožek Láska ve světě lichých ponožek Marie Vareille

Děkuji Mandlevest, díky ní jsem si knížku půjčila z knihovny a dobře jsem udělala. Autorce se podařilo vykouzlit mi úsměv na tváři, i když jsem četla o smutných chvílích v životě dvou sestřiček. I přesto, že se s nimi život nemazlil, je to příběh plný optimismu a lásky. Doporučuji!

23.05.2023 5 z 5

Vánoční překvapení Vánoční překvapení Daisy Bell

Četla jsem svým dětem. Tedy nejprve mladšímu synovi, později přišel poslouchat i starší a nakonec jsme u knižky seděli celá rodina. A i pár dní po přečtení na ten příběh kluci myslí a mluví o něm. Doporučuji všem rodičům, kteří hledají tip na dětskou knížku!

11.04.2021 4 z 5

Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Přečteno za víkend, skvělý čtenářský zážitek. Je sice pravda, že některé události mi připadaly méně uvěřitelné a že pasáže popisující stěhování z vesnice příliš zdlouhavé a patetické, ale také je pravda, že člověk může těžko hodnotit něco, co sám na vlastní kůži nezažil. Tedy skoro, když mi bylo 14, v zájmu nové výstavby jsme také byli městem přestěhováni z rodinného domku do paneláku. Byla jsem dítě a na svůj nový pokoj jsem se těšila, což nelze srovnávat s pocity starého člověka, který je nucen odejít z chalupy, kde se narodil... Celkově se mi kniha velmi líbila, doporučuji.

27.02.2019 5 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Přečteno po Knihovnici z Troublesome Creek, vybráno kvůli tématu koňských knihoven. Příběhy obyčejných lidí z Kentucky a sociální problémy předválečné Ameriky, to vše se promítne do osudů knihovnic, kterým čtenář nemůže nefandit. Moc příjemné čtení.

17.05.2022 4 z 5

Cop Cop Lætitia Colombani

Krásná kniha o silných a odvážných ženách.

02.03.2022 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Asi je to tím, že jsem jako dítě nikdy nesnila o tom stát se slavnou herečkou, nebo že mi vždycky vadily intriky a nedorozumění, ale pro tuhle knihu prostě nejsem cílová skupina. Neříkám, že mě autorčin styl psaní nezaujal. Oceňuji vykreslení postav a jejich pocitů, spoustu pravd o mezilidských vztazích a jejich různých podobách. Ale teď se těším, až sáhnu po nějaké knize o životě obyčejných lidí v prostředí, které je mi bližší.

20.09.2023 2 z 5

Tajemství mého otce Tajemství mého otce Rachel Givney

Tak to byla paráda. Čtivé, napínavé a inteligentní. Doporučuji!

05.09.2022 5 z 5

Sestřičky v nesnázích Sestřičky v nesnázích Donna Douglas

Čtivé stejně jako první díl. A zase, knížka není ani přeslazená a naivní, ani depresivní a plná beznaděje. Moc hezké čtení.

18.08.2021 5 z 5

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Moc příjemné čtení. I když jde o relativně krátkou novelu, dokážala jsem se vžít do pocitů hlavní postavy a rozumět jí. Skvělý čtenářský zážitek.

27.04.2021 4 z 5

Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

To byla zase jízda. Autorka mě pokaždé dokáže tak vtáhnout do příběhu a donutit mě tolik prožívat všechny situace s postavami, že jsem z toho vždy emocionálně úplně vyčerpaná:-). Neřeším, jestli by se všechno mohlo takto reálně odehrát, nebo ne, prostě se nechám přenést do světa hlavních postav a vždy si to moc užiju. Za mě jedině doporučení.

08.10.2024 5 z 5

Utajená sestra Utajená sestra Diane Chamberlain

Četla jsem od autorky už několik knih a tahle za mě patří k těm nejlepším. Tentokrát jsem trochu tušila, jak to celé bylo, přesto jsem nemohla přestat číst. Pokud máte rádi příběhy, které vás vtáhnou a nepustí, dokud je nedočtete, pusťte se do tohohle. Doporučuji!

15.09.2024 5 z 5

Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Čtivé a napínavé. Moje druhá kniha od autorky po Nutných lžích a určitě si přečtu další.

10.08.2024 5 z 5

Sestřičky pod jmelím Sestřičky pod jmelím Donna Douglas

Přečetla jsem tento a ještě dva následující díly v angličtině, protože se mi nechtělo čekat, až vyjdou česky. A těšte se, ani další díly vás rozhodně nezklamou.

21.01.2023 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Čtivý a neskutečně promyšlený příběh. Jednu chvíli pro mě byly některé scény už moc drsné a nekonečné, ale vlastně k pochopení situace hlavní postavy nezbytné. A závěrečný rozhovor postav byl prostě pohlazení po duši.

19.07.2022 4 z 5

Objektivní nález: Moje nejtěžší mise Objektivní nález: Moje nejtěžší mise Tomáš Šebek

Říkám si, že ten mediální obraz, který dělá z pana doktora v podstatě pana Dokonalého, je zřejmě v rozporu s tím, jak se autor sám vnímá, a proto se touto knihou z toho piedestalu snaží sám sundat. Musí být vyčerpávající být mediálně známý a mít nálepku "správňák". Když jsme všichni jen lidé, chybující a nedokonalí. Klobouk dolů za tu otevřenost, pane doktore!

17.11.2024 5 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Plný počet hvězdiček dávám za autorčinu otevřenost a odvahu jít s kůží na trh. Silný, navíc reálný příběh, o kterém budete ještě dlouho přemýšlet. Jen tak mimochodem, díky za tu bezchybnou češtinu. To se poslední dobou v knihách českých autorů moc nevidí.

02.08.2024 5 z 5

Země Země Marek Epstein

Čtivý a zajímavý příběh. Větší počet postav a přeskakování v čase mi vůbec nevadilo. Určitě se tím nenechte odradit ani vy a pusťte se do čtení, stojí to za to.

13.04.2023 5 z 5

Manželkou podruhé Manželkou podruhé Melanie Summers

Tahle kniha se mi moc líbila, bylo v ní všechno, co od dobré knihy očekávám. Zajímavý příběh, spousta emocí, napětí, ale i humor. Ideální letní čtení.

25.08.2022 5 z 5