hanka0630 hanka0630 komentáře u knih

Objektivní nález: Moje nejtěžší mise Objektivní nález: Moje nejtěžší mise Tomáš Šebek

Říkám si, že ten mediální obraz, který dělá z pana doktora v podstatě pana Dokonalého, je zřejmě v rozporu s tím, jak se autor sám vnímá, a proto se touto knihou z toho piedestalu snaží sám sundat. Musí být vyčerpávající být mediálně známý a mít nálepku "správňák". Když jsme všichni jen lidé, chybující a nedokonalí. Klobouk dolů za tu otevřenost, pane doktore!

17.11.2024 5 z 5

Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

To byla zase jízda. Autorka mě pokaždé dokáže tak vtáhnout do příběhu a donutit mě tolik prožívat všechny situace s postavami, že jsem z toho vždy emocionálně úplně vyčerpaná:-). Neřeším, jestli by se všechno mohlo takto reálně odehrát, nebo ne, prostě se nechám přenést do světa hlavních postav a vždy si to moc užiju. Za mě jedině doporučení.

08.10.2024 5 z 5

Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Tohle byla moje třetí kniha od autorky a četla se mi opět skvěle. Sice jsem v jednu chvíli vytušila, jaké tajemství hlavní postava nakonec odhalí, ale ani to mi neubralo na silném emotivním zážitku. Je to krásně napsaný, čtivý příběh a já za něj autorce děkuji.

23.09.2024 5 z 5

Utajená sestra Utajená sestra Diane Chamberlain

Četla jsem od autorky už několik knih a tahle za mě patří k těm nejlepším. Tentokrát jsem trochu tušila, jak to celé bylo, přesto jsem nemohla přestat číst. Pokud máte rádi příběhy, které vás vtáhnou a nepustí, dokud je nedočtete, pusťte se do tohohle. Doporučuji!

15.09.2024 5 z 5

Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Čtivé a napínavé. Moje druhá kniha od autorky po Nutných lžích a určitě si přečtu další.

10.08.2024 5 z 5

Ester Ester Markéta Prášková

Děkuji Mandlevest, díky jejímu komentáři jsem se do čtení Ester pustila, i když na téma 2. sv. války a holocaustu vyšlo už mnoho knih. Tuhle si ale budu pamatovat. Byl to pro mě ten typ knihy, kdy se celý den těšíte, až večer budete číst dál, a kdy pak čtete dlouho do noci. Čtivě, krásně napsaný příběh, dobře vykreslené postavy, prostě za mě knize není co vytknout. Jdu se hned pustit do další knihy autorky a tuhle vřele doporučuji!

04.08.2024 5 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Plný počet hvězdiček dávám za autorčinu otevřenost a odvahu jít s kůží na trh. Silný, navíc reálný příběh, o kterém budete ještě dlouho přemýšlet. Jen tak mimochodem, díky za tu bezchybnou češtinu. To se poslední dobou v knihách českých autorů moc nevidí.

02.08.2024 5 z 5

Kniha ztracených jmen Kniha ztracených jmen Kristin Harmel

I když jsem na tohle téma četla lepší knihy, i tuhle jsem si užila. A dá se číst i u vody na dovolené, aspoň u mě to tak bylo. Doporučuji!

14.07.2024 4 z 5

Nutné lži Nutné lži Diane Chamberlain

Tohle byla moje první kniha od autorky a jsem ráda, že jsem ji náhodou objevila. Kontroverzními tématy, která se tady řeší, mě přiváděla do situace, kdy jsem chvílemi nevěděla, na čí stranu se postavit. A to je asi to, čím mě kniha zaujala nejvíc. Určitě doporučuji!

14.07.2024 5 z 5

Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Tohle byla moje druhá kniha od autorky (po Tsunami), takže už jsem věděla, že paní Krajčo Babinská psát umí. Kniha se čte velmi dobře, příběh je navíc zasazen to krásného přímořského prostředí, které je popsáno tak, že ho přímo vidíte před očima. Postavy nejsou černobílé, ale autorka je přiblíží tak, že jim rozumíte. A jako milovnice psů musím zmínit i Kluka, tenhle motiv jsem obzvlášť ocenila. Na pár večerů jsem se přenesla daleko od všedních dnů, což je přesně to, co od knihy očekávám, takže za mě spokojenost. Doporučuji!

24.05.2024 5 z 5

Zapomeňte na neděli Zapomeňte na neděli Valérie Perrin

Měla jsem obavy, že když jde o autorčinu prvotinu, budu po Třech a Vyměnit vodu květinám zklamaná. Ale zbytečně, bylo to opět nádherné čtení. Moc se mi líbí autorčin styl a už teď se těším na její další knihu. Snad nás Valérie Perrin nenechá dlouho čekat!

25.04.2024 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Čtivý příběh, který mě na pár večerů přenesl do jiného světa. Měla jsem před očima krásnou přírodu, kde holka z bažiny vyrůstala a prala se s osudem, zapomněla jsem na všechno kolem a nechala se vtáhnout do jejího příběhu. A přesně to od četby očekávám, takže za mě spokojenost. Teď si jdu pustit pro srovnání i film.

11.04.2024 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Drsný příběh ze země s drsnou historií. I přesto je v něm spousta lásky, naděje a moudrosti. Určitě doporučuji.

21.03.2024 5 z 5

Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Zajímavý a hezky odvyprávěný příběh, navíc podložený skutečnými událostmi. Trochu jsem zpočátku měla problém se začíst, proto jednu hvězdičku ubírám, ale celkově rozhodně doporučuji!

15.03.2024 4 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

(SPOILER) Posloucháno jako audio. Hezký příběh, obzvlášť v době Emilčina dětství. Co mi ale vadilo, byl jazyk, kterým je kniha napsaná. Spousta zvláštních přirovnání a obrazů, které mi občas přišly až nesmyslné. (Vajíčka čekající ve vaječnících na jedinou spermii? Matka, která najde v troskách svou mrtvou dceru, se obdivuje uměleckému dílu na jejím krvavém obličeji?) Věty plné záporů mi daly dost práce, abych je pochopila. Nicméně můj zájem o příběhy ze života obyčejných lidí byl uspokojen, takže hodnotím spíš kladně.

06.03.2024 2 z 5

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Krásná kniha, která je sice plná bolesti a smutku, ale také vnitřní síly, naděje a moudrosti. Nejlepší kniha, jakou jsem četla za hodně dlouhou dobu a které za mě není co vytknout. Navíc oceňuji i skvělý překlad. Rozhodně si ji přečtěte!

20.10.2023 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Asi je to tím, že jsem jako dítě nikdy nesnila o tom stát se slavnou herečkou, nebo že mi vždycky vadily intriky a nedorozumění, ale pro tuhle knihu prostě nejsem cílová skupina. Neříkám, že mě autorčin styl psaní nezaujal. Oceňuji vykreslení postav a jejich pocitů, spoustu pravd o mezilidských vztazích a jejich různých podobách. Ale teď se těším, až sáhnu po nějaké knize o životě obyčejných lidí v prostředí, které je mi bližší.

20.09.2023 2 z 5

Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Hned po přečtení jsem ubrala jednu hvězdičku za místy slabší uvěřitelnost příběhu, hlavně na konci, ale jak ve mně s odstupem pár dnů kniha doznívá a jak mi pořád zůstává v hlavě, možná by si ten plný počet zasloužila. Rozhodně doporučuji k přečtení!

11.08.2023 4 z 5

Svatojánské ořechy Svatojánské ořechy Lenka Chalupová

Skvělá kniha, za mě ještě o něco lepší než Páté jablko.

07.08.2023 5 z 5

Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Dočteno dnes v půl druhé ráno, jinak to prostě nešlo:-). Příběh má spád, postavy nejsou černobílé a vy se nemůžete odtrhnout. Autorka připomíná události z poválečné historie, které jsou dobře známé. Dělá to i z pohledu lidí, kteří se o politiku nezajímali a kteří tím byli i přesto silně ovlivněni. Je dobré si občas připomenout, že i když dnešní doba není ideální, byly doby daleko horší. Moc hezké čtení, určitě doporučuji!

02.07.2023 5 z 5