HankaJosefiova komentáře u knih
Ještě nikdy jsem u knížky nezažila tak veselý smutek. Tolik životního příkoří, díky němuž vzniklo nakonec tolik radosti i když na tak krátkou dobu.
Ove přesně jak řekla Sonja ,uvnitř tančí ,i když to nikdo nevidí. Chvílemi vás štve, chvílemi mu fandíte a nakonec ho milujete, protože Parvaneh taky.
Je to totiž krásný, milý a hlavně lidský srdečný příběh o "velkém" srdci.
Jakooo, vůbec jsem nevěděla, že to není hetero kniha a bylo mi jedno když jsem zjistila, že je to o dvou hokejistech. Naopak zhltla jsem tu knížku jako malinu a myslím, že mě překvapilo, jak mě bude bavit hokejové prostředí. Chtěla bych je za kamarády
No tak tohle byla od začátku bomba. Tady nebyl žádný pomalu rozjezd oba mi bylo sympatičtí a strašně mě bavili. On by mohl být trochu větší drsňák, ale celkově to prostě asi nemělo chybu.
O této knize jsem neměla valné mínění, dokud jsem ji nezačala vnímat jako bych prožívala každý moment s hrdiny tohoto románu...není radno zlehčovat téma lásky, které je v této knize podáno z mnoha úhlů...stejně jako i jiná velmi hluboká témata. Tato kniha je smutně strhujícím zážitkem.
(SPOILER) Aaach... Tak silný zážitek z obyčejný knihy, která měla v podstatě stejné téma jako spousta ostatních.
ALE... Nemůžu popřít realitu, asi je to jedna z nejlepších knih za poslední dobu.
Um autorky dokázat popsat tu krutost člověka z pohledu Cilliana. A že té krutosti nebylo málo. Dokonale popsaná různorodost Tourretova syndromu. A problematika týrání dětí.
Bože vážně se tohle všechno i s úžasnou obětavostí a poctivostí Persephone vešlo do jediné knihy?
Ano a díky za to. Citlivé, kruté, smyslné a dechberoucí.
Já to řeknu na rovinu, Po půlce knihy si mě ten zmetek získal a fandila jsem mu jako pominutá. Neumím říct proč, protože to co se v jejich mládí dělo, bylo šílený. Já osobně bych s ním už v životě nepromluvila. Ale ještěže Emilia nebyla jako já.
To čtení bylo trochu jiný než od jiných podobných spisovatelek. A proto mě to asi tak osvěžilo. Těším se na další knihy že série.
Smutná, smutná ale zároveň střízlivá kniha. Kniha při které se radujete, pláčete a žijete s nimi. Uvědomujete si tíhu tématu a doufáte, že tohle se děje pouze v knihách nebo ve filmech a chcete aby Finch, ten mladý kluk, nikdy nechtěl najít dno.
Vzpouzím se pocitu že takto kniha končí, ale ano, právě tak má končit nemá vás pohladit po duši, má vás roztrhat na kusy a ukázat, že každý může být skvělý ale přitom i zoufalý. Až tak moc že i se štěstím najde dno.
Pro každého kdo kdy ve "skleněném pokoji" byl tahle kniha znamená mnoho, chápe ji. Vžívá se do každého záhybu chromovaných sloupů do velké prosté a úchvatné plochy....skla, podlahy, makasarského dřeva a onyxu....je to prosté, kdo kdy okusil tenhle pocit, který je v knize tolikrát popsán, být bez dechu a nechat se opíjet prostorem, ten čte knihu s chutí dovědět se byť třeba iluzorní život, který tuto vilu navštívil...Ať to jsou Landauerovi jako v knize nebo rodina Tugendhat, která prožila tato opravdová příkoří nastíněna v knize.
Jsou tyto stránky pro mě skvvostem jak literárním, tak z části i dokumentárním...Cítila jsem soucit, který se vydal do minulosti, do dob, kdy v Brně život plynul jinak. A kdy nutil tento rodinný život k útěku a ztrátě.
Přidaná hodnota v podobě rodinných přátel, jejich životů a vztahy uvnitř rodiny byly skvostné. Konec poměrně rychlý a strohý, ale otevřel ve mě spousty otázek. Jak to doopravdy bylo?
Za dobu co už jsem něco od Shen přečetla jsem byla takhle omámená asi jen jednou. Tahle knížka mě po hodně dlouhé době donutila k pláči a to k poměrně srdcervoucímu. Asi by se tak nestalo kdybych už neměla přečtenou původní sérii hříšníků, ale to nemění nic na tom, že i když člověk očekává lehké čtení ,ve finále tomu tak vůbec není.
Luna i Knight nebyli obyčejní a tak tomu mělo být a proto bylo přirozené, že když dělali chyby, tak pořádný.
Strašně se těším na další díl.
Každý bratr úplně jiný, to je super. Tahle kniha byla fajn a svěží a zápletka s osudem a nápad jak ji odkrýt byl úchvatný. Konec byl opravdu otevřený, takže se těším na další díl. Nedovedu to popsat jinak, že tenhle typ romantiky je takový nevtíravý. A reálný... To je to hlavní proč je to hodnocení tak vysoké.
Takhle jsem se dlouho nenasmála. Krásná práce s rodinnou tématikou a úplně jsem ty situace viděla. Nebyla tam přehnaná vztahová dramata, jak to tak bývá. Bylo to krásné a osvěžující.
Je to sranda, párkrát se zasmějete i nahlas, ale vlastně nakonec o té zemi nevíte nic, což ale v tomhle případě vůbec nevadí, protože to, jak své cesty Ladislav popisuje je jednoduše lidské :)
Trochu náročnější čtení, ale rozhodně velmi vhodné, když to tak řeknu...pro člověka mé generace (1987) je tato kniha dalším otevřením mnoha hádanek kladených historií...je dobře psaná, ale vyžaduje pozornost, jinak je možnost ztráty přehledu mezi hrdiny...je jich mnoho :)
Přečetla jsem za jeden den/noc a musím říct, že jsem se prostě nedokázala odtrhnout. Bylo to poutavé nejprve vtipné a sexy čtení. Potom však vážně a trochu smutné. Vlastně jsem možná čekala, že to bude větší odlehčení než to nakonec bylo, ale i tak se mi tahle kniha vážně líbila. I když bych občas ráda Rachel nafackovala.
Skvělé zakončení opravdu skvěle série. Budou mi všichni chybět. Nejradši jsem měla Clair a Tristana a potom asi Chrise a Hayden. Ale vtipné čtivé a sexy byly všechny knihy. A takhle pátá, to vše krásně urovnala. Ale sakra... těch dětí
Ten konec mě trochu ochladil, ale jinak to byla báječná kniha, příběh plný smíchu, zase, a mnoho zážitků které byli podle mého gusta. Těším se na zakončení klubu Milesů
Myslím, že tohle dva byli vlastně jedno z těch normálnějších. Každý mívá své kostlivce a oni je měli. Jen si s tím museli vědět rady. Od začátku bylo jasný, že Benjamin ostrouhá, ale škoda ho. Pěkné, moc pěkné
Tohle je přesně ten druh knih, který je přesně pro mě. Trocha lásky, která není jednoduchá, život který je někdy prostě drsný a potom všechna ta ostatní láska od přátel a "rodiny" kterou si člověk za život vybuduje.
Je krásný jak je to reálný. Jiné knihy tohoto typu jsou občas přitažený za vlasy. Samantha mě chytí za srdce i obyčejnými věcmi a lidmi. To je na tom to hezké.
Přelom z druhého do třetího dílu je úchvatný. Nemůžu jinak než říct, že překvapovat prostě Meghan umí. Jinak už je to díl spíš o rozuzlení.
Pro mě třetí série od Meghan a takhle je hned po Mountovi úžasná. Chytne se vás a nepustí. Hlavní postavy už znáte od zmiňované série. A i když Temperance už si myslíte, že znáte, tak vás překvapí a začne bavit ještě víc. A co se týče JEHO. můžete ho znát jako Saxona, ale tady je to Kane. A zase je vykreslený jako záporák, ale myslím, že má lepší srdce než měl Mount.
Celkově vzato, ještě že jsem měla u sebe všechny 3 díly. Protože bych jinak uschla zvědavostí. Opět skvělý čtení.