Havrnka Havrnka komentáře u knih

Lazar Lazar Lars Kepler

Opět strhující čtení. Jsem ráda, že takoví zločinci,jako byl Jurek Waltera, jsou pouze literárními postavami.

15.10.2021 5 z 5

Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Knihy J. Dealera jsem v minulosti hodně četla. Jeho detektivky měly napětí a spád. Toho jsem se dočkala i u knihy Hodinář. Vybrala jsem si ji do knižní výzvy, i když je to 7.díl s vyšetřovatelem Lincolnem Rhymou. (S ním jsem četla Sběratel kostí).

19.04.2024 5 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Tento díl se mi líbil víc než první. Ten jsem četla ještě před tím, než jsem se připojila ke čtenářské výzvě.
Děj měl větší spád, napínavé pasáže. Tentokrát jsem se v pachateli spletla.

14.01.2024 4 z 5

Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Ráda jsem se k této knize po dlouhých letech vrátila. Dodnes umím většinu veršů zpaměti.
Každá mladá dívka by ráda poznnala alespoň kousek takové vášně, kterou vsobě měla Manon

26.10.2022 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Takové oddechové čtení na zimní dny.

01.02.2022 4 z 5

Miluj mě kdekoli Miluj mě kdekoli Jennifer Probst

Krásné pokračování "Miluj mě jakkoli". Takové to ženské čtení, romantické s mírným erotickým nádechem. Těším se na třetí díl.

23.02.2020 5 z 5

Nejsem živá Nejsem živá Anne Frasier (p)

Vynikající, strhující, nedá se odložit!!!! Stejně jako předešlý díl

18.01.2020 5 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Přestože fejeton nepatří mezi mé oblíbené žánry, knihu P.S. jsem přečetla s lehkostí. Jak již někdo napsal přede mnou, je to takové povídání o běžném životě, ve kterém se občas najdete. Nejvíc se mi líbilo povídání o dětech. Zcela souhlasím s tím, že dítě vás plně pohltí. Slovy paní Geislerové "..Mít dítě znamená, že dítě má vás.." A já dodávám : je jedno, jestli mu je jen pár dní nebo už čtyřicet !!!!

25.04.2018 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Pan Brydza opět nezklamal.

09.08.2024 5 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Krásná odpočinková kniha.

10.06.2024 5 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Úžasné čtení! Moc nečtu scifi, ale tato kniha se četla sama. Doporučuji.

17.05.2024 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Od J.Caplin jsem četla Kavárna v Kodani. V této knize se mi líbil popis Kodaně, až jsem dostala chuť se do tohoto města vypravit.
Hrad ve Skotsku zase čtenáři přiblíží krajinu ve Skotsku, skotské tradice a jeho tradiční jídlo. Odpočinkové čtení.

26.01.2024 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Romantika pro letní podvečer.

09.08.2023 5 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Kniha se mi líbila. Méně drsná, ale přesto strhující. Doporučuji.

17.05.2023 5 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Kniha je nabitá stupňovaným napětím. Chvílemi jsem se bála obrátit stránku, abych se "vyhnula" další brutální vraždě. Opravdu mi běhal mráz po zádech!!!

19.03.2023 5 z 5

Kočár do neznáma Kočár do neznáma Hana Marie Körnerová (p)

Krásný příběh odehrávající se na pozadí francouzské revoluce. Velmi příjemné čtení.

22.01.2023 5 z 5

Ve vteřině Ve vteřině Suzanne Redfearn

Krásně napsané. Chytlo to za srdce.

27.09.2022 5 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Pomalejší rozjezd děje, ale postupně začne gradovat! Chvílemi jsem měla i husí kůži. Opět jednička!!!

03.10.2021 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Jsem ráda, že mě výzva dovedla až k této sbírce K.J.Erbena. Po desítkách let jsem si připomněla krásné básně.

04.12.2020 4 z 5

Tajemství živých Tajemství živých Carol Wyer

Kniha se četla dobře. Líbilo se mi, jak autorka přehledně rozlišovala myšlenkové pochody pachatele.

30.12.2019 5 z 5