haWranka haWranka komentáře u knih

Páni temnot Páni temnot Joe Dever

Konec série Magnakai se vyloženě povedl. Vrátili jsme se do známého prostředí i atmosféry, hra byla akční, děj ubíhal a člověk se ani chvilku nenudil. Opět záleželo i na vlastním rozhodování. A bojovat bez Sommerswerdu udělalo ze soubojů zase trochu výzvu.

V novém vydání je bonusový příběh Na palubě Neohrožené od Vincenta N. Darlage. Ten za moc nestál.

11.04.2021 5 z 5

Zajatci času Zajatci času Joe Dever

No, co napsat... Hodnotím 3 hvězdami, ale spíš jen z nostalgie. Jak už tu psali jiní, kniha už z větší čísti není o rozhodování. Zatímco v prvních dílech si mohl člověk hodně vybírat a příběh byl pokaždé jiný, tady vás kapitola buď odkáže rovnou na další odstavec, nebo máte na výběr ve stylu “pokud ovládáš to a to, otoč sem, pokud ne, otoč sem”. A je po volnosti... Do toho mi vadí nevyrovnanost soubojů. Většina je úplně triviální, aby pak ke konci přišly dva naprosto neporazitelní nepřátelé. Mám odehrané předchozí díly, takže vlastním všechny možné bonusové předměty a mám mnoho schopností, přesto bych snad musela házet samé nuly, abych měla šanci. Změna prostředí nebyla špatná, ale trochu mi vadila ta zaměřenost na duchovno, raději mám příběhy z “reálného” světa, ne vzpomínky apod. A ještě mi dost vadilo velké množství překlepů v novém vydání.

V novém vydání je ještě bonusový příběh Pán Maledoru od Jamese M. Stuarta, kde hrajete za Lorkona Železné srdce z předchozího příběhu. Není to špatné, takové milé ukončení.

10.04.2021 3 z 5

Torgarské kobky Torgarské kobky Joe Dever

Možná je to tím, jakou cestu jsem si zvolila, ale tenhle díl mě nebavil tolik, jako předchozí. Atmosféra byla hodně jiná, nešlo ani tak o rozhodování po cestě jako o neustále boje a bitvy. V novém vydání je přidán ještě bonus Ozvěny ztraceného světla od Augusta Hahna. Dle mého zbytečný počin.

27.03.2021 3 z 5

Kotel strachu Kotel strachu Joe Dever

Hodně dobrá atmosféra. Pokud člověk odehrál předchozí díly, bitvy jsou celkem jednoduché. Ovšem to neplatí o té závěrečné, tam tedy opravdu nevím, jak toho Zakhana picnout...

26.03.2021 4 z 5

Hádanky a luštěniny Hádanky a luštěniny Jiří Žáček

Tahle knížka je naprosto báječná! Využívám ji v práci a dají se vybrat velmi zajímavé a hlavně vtipné úkoly. Už se těším, až ji aplikuji na vlastních dětech! :-)

16.03.2021 5 z 5

Kočka myši nenechá Kočka myši nenechá Marie Rejfová

Všechny předchozí díly jsem si moc užila. Tady, nevím proč, jsem se nemohla vůbec začíst a postavy se mi pletly. Možná jsem jen nebyla naladěná, ale tahle kniha mě zklamala.

03.03.2021 2 z 5

Beta Beta Jasinda Wilder

Asi jedna z nejhorších knih žánru. Autorka naprosto upustila od jakéhokoli zdání reality, postavy byly naprosto mimo (kladné i záporné), erotické scény trapné. Přiznávám, že poslední cca čtvrtinu knihy jsem jen prolétla...

01.02.2021

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Hodně těžko se mi kniha hodnotí... Svět i postavy Zaklínače mám moc ráda. A příběh se mi opravdu líbil. Bohužel jsem měla několikrát problém se začíst. Od některých částí jsem se nemohla odtrhnout, jiné mě vyloženě nebavily. Snad to příští díl trochu napraví!

23.01.2021 3 z 5

Stingerův pád Stingerův pád Mia Sheridan

Začátek mě vyloženě navnadil, ale postupem času jsem se nějak nemohla začíst a dočítala jsem s obtížemi. Přitom nápad to nebyl špatný. Jen zoufale nedotažený a ne moc dobře napsaný.

20.11.2020 3 z 5

Vyvolený milenec Vyvolený milenec J. R. Ward (p)

A to mě už nebavilo...

19.05.2020 2 z 5

Příslib lásky Příslib lásky La Vyrle Spencer

Uznávám, že autorčin rozvleklý styl vypravování nemusí každému sednout, ale mně se ta atmosféra líbí. A líbí se mi i myšlenka rozpolcenosti hlavních hrdinů.

16.05.2020 4 z 5

Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec J. R. Ward (p)

(SPOILER) SPOILERY:Není to špatné, ale už to není originální. Už to začíná být moc průhledné, jednotvárné. Abych pravdu řekla, brala bych, kdyby slečna na konci opravdu zemřela. To by mě překvapilo a pozvedlo knihu o úroveň výš. Takhle, když vím, že všechny milé bratrstva přežijí a ještě se stanou nějakým způsoben nesmrtelnými, to už není ono. Jasně, je to pohádka, ale stejně. Knihy chtějí být drsné a osudové, ale tohle jim v mých očí hodně ubírá.

16.05.2020 3 z 5

Nalezený milenec Nalezený milenec J. R. Ward (p)

Na jednu stranu je fajn, že se autorka ve všech knihách věnuje alespoň trochu i jiných postavám (jsou to vesměs sympaťáci). Je také jasné, že se tak nějak více zaměří na postavu, o které bude další kniha. Tady mi to ale přišlo už přes čáru. Na Butche jsem se moc těšila, ale přišlo mi, že byl vedlejší postavou, tak nějak na okraj. Knize by opravdu prospělo vypuštění některých stránek (klidně i kapitol...). Dávám 3 hvězdy, ale možná jen ze setrvačnosti. Ještě dám šanci dalšímu dílu a uvidím.

12.05.2020 3 z 5

Probuzený milenec Probuzený milenec J. R. Ward (p)

Hodně jsem se na tenhle příběh těšila a trochu mě zklamal. Možná právě kvůli té natěšenosti z předchozího dílu. Nebylo to špatné, postavy fajn, ale takové občas natahované. A hodně průhledné.

10.05.2020 3 z 5

Mumie Mumie Max Allan Collins

Hrozně moc jde poznat, že je to napsané podle filmu. Je to škoda, protože ten příběh mám ráda a doufala jsem, že kniha ho trochu rozvine, že autor popustí uzdu fantazii. To se nestalo, takže nakonec čtete popis filmového děje s naprosto stejnými hláškami, který nenechá fantazii ani zrnko prostoru.

06.04.2020 3 z 5

To snad není možné! To snad není možné! Anne Eames

Jednou za čas si harlekýnku přečtu, vygumuje to hezky mozek. Ale tahle byla opravdu špatná - bez humoru, bez romantiky, divně psaná...

03.04.2020 1 z 5

Zakázaná láska Zakázaná láska Jo Beverley

A tady jsem se sérií skončila, příběhy jak přes kopírák a opravdu mě to nebavilo. Oba hlavní hrdinové se chovalo divně...

05.03.2020 1 z 5

Andělská nevěsta Andělská nevěsta Jo Beverley

Stejně jako u předchozího dílu - první polovina mě vyloženě bavila, pak už to ztrácelo na dechu a zdálo se mi, že to autorka zbytečně natahuje...

04.03.2020 3 z 5

Smluvený sňatek Smluvený sňatek Jo Beverley

Začalo to zajímavě, téma špionáže mě zaujalo. Autorka to ale podle mě nepojala moc šťastně a jen vařila z vody. Ta vatová výplň mě prostě nebavila a postavy mě nijak extra nezaujaly.

03.03.2020 2 z 5

Život s chutí kari – Kari s chutí života Život s chutí kari – Kari s chutí života Valijah Klásová

Kniha je rozdělená na dvě části. V první autorka popisuje chvilky ze svého života. Chvílemi jsem se bavila (i smála), chvílemi jsem měla co dělat, abych udržela pozornost, protože mi ten styl psaní úplně nevyhovoval. Beletrii bych tedy od autorky nemusela. Na druhou stranu kuchařská část knihy je skvělá! Konečně jsou pohromadě recepty na tu dobrou “restaurační” indii! Takže vysoké hodnocení je především za druhou část knihy.

07.02.2020 4 z 5