HDosoudilová HDosoudilová komentáře u knih

Most přes řeku Kwai Most přes řeku Kwai Pierre Boulle

Po dějové stránce mě kniha docela bavila, bylo to něco úplně jiného než já čtu. Nicméně některé pasáže mi přišly zbytečně zdlouhavé a čekala jsem trochu jinou formu vyprávění. Ovšem co se týče závěru, ten mě fakt bavil, i když jsem ho čekala.

20.04.2017 3 z 5

Mladík v odboji Mladík v odboji C. D. Payne

Chtěla jsem něco odlehčeného pro zasmání, ale smích se bohužel nekonal ani jednou. Spíš naopak. Několikrát jsem chtěla knihu odložit ale jelikož nerada odkládám nedočtené knihy, dočetla jsem ji. Myslím si, že by mě kniha nebavila ani v nižším věku.

06.04.2017 2 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Celá natěšená jsem se pustila do třetího dílu, ale musím říct, že mě docela zklamal. Změna psané formy mi vůbec nevadila, ale děj jako takový jsem si představovala jinak. Některé situace se tam podle mě až zbytečně opakovaly. Jinak se mi kniha četla dobře a konec mě sice překvapil, ale dalo se to čekat.

31.03.2017 3 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Po knize jsem sáhla díky Čtenářské výzvě a mile mě překvapila. Nic jsem od ní neočekávala, jelikož sci-fi nemám moc v oblibě, nicméně Divergence mě bavila od začátku do konce. Je to zase něco úplně jiného než jsem zvyklá a těším se na druhý díl. Snad nezklame.

06.03.2017 4 z 5

Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Příjemná oddechová četba. I když ze začátku jsem se na převyprávění původního píběhu Tisíce a jedné noci dívala "skrz prsty". Nakonec se mi kniha ale četla velmi dobře a chytla mě už od začátku. Jsem zvědavá na pokračování.

24.01.2017 4 z 5

Vánoce po francouzsku Vánoce po francouzsku Fiona Valpy

Má první zkušenost s touto autorkou, ale zatím ne moc pozitivní. Kniha se sama o sobě četla moc hezky, ale podle mě není vhodná číst o Vánocích. Téma je těžké a jelikož předpokládám, že ji budou číst spíše ženy, není to na Vánoce úplně ideální. Některé pasáže mi přišly přehnaně romantické. Nicméně jako romantická záležitost na zimní večer dobrá.

27.12.2016 3 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Po knize jsem sáhla díky kolegyni, ale popravdě jsem čekala trochu jiný příběh. Začátek mě hodně bavil, pak jsem se začla chvilkama trochu nudit ale konec mě zase strašně bavil. Jsem z ní lehce rozpačitá a tak nějak pořád nevím, co si o ní mám myslet. Elsa na mě působila sympaticky a chytře. A občas mi jí bylo i líto. Možná si knihu časem přečtu ještě jednou, abych ji třeba lépe pochopila. Každopádně mě zaujala.

25.08.2016 4 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Po knize jsem sáhla na popud kolegyň. Děj samotný se mi líbil ale ztrácela jsem secelou dobu v postavách. Po dalších dílech tedy zatím nesáhnu.

09.08.2016 3 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Od této autorky jsem četla již dvě knihy a těšila jsem se proto na další. Sedmilhářky sice nebyly špatné, četly se celkem dobře, ale dlouho mi trvalo než jsem se zorientovala v postavách a které dítě komu patří. Pak mě to ale chytlo a nepustilo. Nicméně pořád mi přišla Alice lepší.

20.06.2016 3 z 5

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Moje úplně první kniha tohoto žánru. Šla jsem do ní na popud kolegyň a tím pádem s odměřeným přístupem ale úplně zbytečně. Ze začátku mi chvili trvalo než jsem se zorientovala, ale jinak mě chytla a nepustila:-) Už se moc těším na druhý díl. Zaujal mě jak samotný děj, tak styl autorky.

30.05.2016 4 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Moc krásná a chytlavá kniha. Četla se mi moc dobře až mi bylo líto, že je konec. Docela bych uvítala i pokračování. A na film jsem také zvědavá.

17.05.2016 5 z 5

Večeře Večeře Herman Koch

Sáhla jsem po ní na doporučení kolegyň a i když jsem ji nakonec dočetla, vůbec ničím mě nezaujala. Vlastně ani pořádně nevím o čem je. Nečetla se úplně špatně, ale ten děj mě vůbec neoslovil. A konec? Naprosto absurdní a zvrácený. Možná si ji za čas přečtu ještě jednou a možná mě osloví víc ;-)

28.02.2016 2 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Moje druhá zkušenost s tímto autorem. Přiznám se, že jsem v podstatě celou dobu čtení čekala, co z toho vyleze. Ale ono nic. Děj téměř žádný, v podstatě mi to ani nic nedalo. Jediné plus vidím ve stylu psaní a ve špičkových ilustracích. Další autorovy knihy už mě ale nelákají...

21.01.2016 2 z 5

Zítra vyjde slunce Zítra vyjde slunce Simona Monyová (p)

Kniha se mi četla skvěle, i když od začátku do konce mě doprovázel stín autorčina osudu. Možná právě díky tomu mě kniha tak pohltila...Jen je škoda, že už nám autorka nic dalšího nenapíše.

01.12.2015 3 z 5

Kocour z Montmartru Kocour z Montmartru Michaela Klevisová

Povídky z této knihy byly snad ještě lepší než z té první. Celé se to četlo dobře a lehce, povídky měly pointu. A určitě mi změnily pohled na samotné kočky.

26.11.2015 3 z 5

Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Na tuto knihu jsem se chystala už dlouho. Po jejím dočtení jsem ale vůbec nevěděla, co si o ní mám myslet. A doteď jsem z ní docela rozpačitá. Asi se k ní ještě budu muset někdy vrátit, zatím mě tedy nijak zvlášť neoslovila.

19.11.2015 3 z 5

Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Jelikož mám moc ráda detektivky od této autorky, zajímala mě i tato její kniha. Povídky se opět četly moc pěkně. Některé se mi líbily více, u některých jsem trochu postrádala pointu. A i když mám raději psy než kočky, po přečtení těchto příběhů se mi kočičky zamlouvají čím dál víc.

13.11.2015 3 z 5

Panoptikum Panoptikum Jeffery Deaver

Opět úžasná kniha tentokrát krátkých příběhů. Zato dost napínavých a opět jedinečných. Některé se mi samozřejmě líbily více, jiné méně. Všechny byly ale překvapující a já žasnu, jaké náměty se v knihách tohoto autora objevují. Těším se na další.

25.10.2015 4 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

V pořadí druhá přečtená kniha od této autorky a opět skvělá. Skvěle vymyšlená zápletka, žádná slátanina a jako bonus ještě z českého prostředí. Moc se mi líbí její knihy. Těším se na další.

09.10.2015 4 z 5

Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Moc příjemné čtení. Krásná oddechovka, přitom celkem ze života. Kniha se mi četla fakt lehce, pořád jsem čekala jak to všecko dopadne. Konec mě překvapil a opravdu navnadil na druhý díl. Už se moc těším až se do něj pustím.

06.10.2015 4 z 5