helenah

"Skvrny na duši nejde vyčistit bez porušení podstaty látky....."
úžasná kniha. Pravidelně se k ní vracím

Pravidelně jsem si kupovala kalendáře, které moderátorky F1 vydávaly. A tato kniha je výběrem toho nejlepšího. Recepty na osvědčené mňamky jsou zkrášlené vtipným průvodním slovem. Kniha je rozdělena na kapitoly receptů jednotlivých moderátorek a každá kapitola je uvedena jejich krátkým životopisem s fotografiemi. Celá tato kuchařka má atmosféru, jaká se nesla vysíláním Dámského klubu F1 kdysi v devadesátých letech. Ráda na ty rozhlasové pořady vzpomínám. A ráda listuju v této úžasné kuchařské knize.

Kniha, ke které se pravidelně a moc ráda vracím. A vždycky znovu se mi chce smát i brečet a jsem za ni vděčná.

Už jsem hodnotila a komentovala celou sérii Vesnice Stamice...s tím že se k ní budu ráda vracet. Ano, vracím se. A častěji k tomuto druhému dílu. Protože navzdory průšvihům, které jsou hrdinky nucené prožít a přežít, je to plné optimismu, naděje, vnitřní síly a je to inspirující. Poslouchala jsem nedávno starší rozhlasový rozhovor s paní spisovatelkou a tak vím, že právě linka s nemocnou Kamilou je částečná autobiografie. A proto má můj velký obdiv - nejen jako skvělá vypravěčka ale především jako úžasně silná ženská. Děkuji.

Nádherná kniha...Nádherná proto že nějak zvláštně, až kouzelně navodí atmosféru, vůni, barvy, a i zvuky každého z ročních období.
Moc děkuji a přiznávám,že ji mám ve své knihovně jako krásný skvost.

Útloučká kniha, sedm obrazů, znepokojujících, provokujících...vlastně všechno co jsem od Marka Váchy kdy četla bylo takové. Sedm zamyšlení, kdo je člověk-shluk buněk..nebo snad důvod proč byl stvořen svět?
Nutí přemýšlet, ptát se. A jak píše "pokud se ptáme, přemýšlíme a pokoušíme se o odpověď, snad jsme na cestě....opravdová katastrofa by nastala, kdybychom se přestali ptát".
Doporučuji. A děkuji.

(SPOILER) Žádný hluboký příběh, prostě milé čtení na dva tři večery...jsem ráda že v nakladatelství Moba se rozhodli tuto už nesehnatelnou knihu znovu vydat. Jsem věrnou a oddanou čtenářkou paní Hany Körnerové. Vím že když sáhnu po jejím románu z nedávné minulosti naší země, že dostanu úžasný příběh, od kterého se nebudu moci odtrhnout. A když budu hledat pohlazení a romantiku a nenáročný příběh, dostanu to třeba právě v této knížce. Takže doporučuji podobně nastaveným čtenářkám. A jestli budete mít chuť dát hlavnímu mužskému hrdinovi Alexandrovi pár facek....tak to já taky:-D (proto to upozornění na spoiler)

Kněz, disident, rebel, také poutník, také vězeňský kaplan, pro kterého žádná lidská špína nebyla překážkou tomu, aby nacházel jiskřičku dobra a naděje i v těch nejbídnějších lidských tvorech. Pan Lízna byl nádherný a plný člověk. V této knížce jsou vzpomínky těch, kdo jej mohli potkat na jeho cestě životem, fotografie, dopisy. A já ji doporučuji-nejen věřícím. Vlastně bych si přála, aby si ji přečetli především nevěřící.

Bavilo mě, jak pan Sváťa zpíval o Bohu. Jeho víra nebyla upjatá směsice dogmat a pravd, ale radostně nakažlivý stav duše...Přečíst si tuto knihu bylo milé a určitě se k ní budu ráda vracet.

Krásně ilustrovaná knížka, jako vše od paní Marie-José Maury

Jsem vděčná za to že vyšel rozhovor s touto velmi inspirativní ženou-že je to řeholnice a její vyprávění není sladce zbožné je přidaná hodnota ☺

Čtu a nemůžu se od toho odtrhnout, přestože mě trochu děsil počet stránek. Má to spád a narozdíl od některých komentujících mně baví i popis historických událostí-malinko se mi do toho promítá Vojna a mír. Jen je mi divné, že jsou tu uvedena dvě vydání a v každém je jiný počet stran. Co asi chybí v tom kratším.....? Já čtu toto vydané nakl. Baronet. A opravdu si to vychutnávám a vřele doporučuji

Všechny obvyklé a osvědčené recepty na jednom místě, krásné fotky jak to cukroví opravdu vypadá-ne dokonale a uměle naaranžované, jsem z této knihy nadšená a moc se těším na letošní pečení. Navíc recepty v druhé části publikace jsou použitelné i při běžném pečení během roku. Děkuji za fajn sladkou kuchařku.

Krásně ilustrovaný dějový výcuc :) těch nejhezčích příběhů o Vinnetouovi a jeho bílém bratrovi. Protože je vždycky stránka textu a stránka obrázku, je tato kniha určena těm, kdo s četbou mayovek teprve začínají. Nebo taky nám, kteří jsme na nich vyrostli, milujeme je a trochu si potřebujeme navodit to krásné, co v nás vždycky probudí.

Kniha rozhovorů a vzpomínek úžasného člověka. My kdo jej známe a sledujeme jsme se na ni fakt těšili. Já věřím, že tento skvělý chlap a kněz může i pomocí této knížky oslovit mnohé....