helenkan helenkan komentáře u knih

Pouť oběšenců Pouť oběšenců Pavel Hrdlička

Pěkné ukončení série s podrychtářem Václavem a jeho pomocníky. Všechny díly jsem si pěkně vychutnala a tenhle nebyl výjimkou.

12.08.2024 4 z 5

Popelka z knihkupectví Popelka z knihkupectví Laura Lee Guhrke

Jedna pohádka pro dospěláky. A skvěle jsem si jí vychutnala. Líbí se mi knížky téhle autorky.

12.07.2024 5 z 5

Drsný chlap Drsný chlap Sandra Brown

Většinou je to romantika s detektivní zápletkou, tentokrát převyšuje detektivka. Ale vůbec to nebylo na škodu. Skvělé, napínavé až do konce a ani ta romantická cestička nechyběla. Prostě moc pěkné čtení.

02.07.2024 5 z 5

Ida Ida Helena Černohorská

Není to dlouhé vyprávění, ale je tam řečeno dost na pochopení, jak to chodilo v 50.letech. Poslouchala jsem pěkně načtené audio. Zato obálka knížky je hrozná.

10.03.2024 4 z 5

Český snář Český snář Ludvík Vaculík

Tady jsem si poslechla audio. A myslím, že jsem z toho měla větší požitek než kdybych četla knížku sama. Byla to hrozná doba a štěstí že je to minulost.

28.01.2024 3 z 5

Holky od spitfirů Holky od spitfirů Soraya M. Lane

Ráda čtu knížky které jsou založeny na skutečných událostech. A jestli je v nich nějaká ta romantická linka mě vůbec nevadí. Kdyby vadilo, tak si přečtu literaturu faktu. Holky to rozhodně lehké neměly. Mě se to líbilo.

25.01.2024 4 z 5

Burgessovi chlapci Burgessovi chlapci Elizabeth Strout

Není to čtení od kterého se nemůžete odtrhnout. Aspoň pro mě to tak bylo. Ale bylo zajímavé sledovat chování a vztahy v rodině, která zrovna moc dobře nefungovala. Nakonec jsem si nejvíc oblíbila Bobyho. :-)

24.04.2022 3 z 5

Láska je ve vzduchu Láska je ve vzduchu Jane Moore

Pěkný příběh a celkem uvěřitelný. Někdy člověk moc neočekává a pak je mile překvapen. Což se u téhle knížky stalo mě. Fakt mě bavila, bezva čtení. Potřebujeti-li si od něčeho oddechnout? Tohle je to pravé. Troufám si doporučit. :-))

27.01.2022 4 z 5

Zloděj mramoru Zloděj mramoru Edgar Wallace

Tak trochu komická postavička J.G.Reedera (i když zdání klame) vás provede sedmi detektivními povídkami. Sice se nezdál,ale pálilo mu to. :-) Příjemně strávený čas nad touhle knihou.

30.12.2021 3 z 5

Relikvie Relikvie Tim Lebbon

Konečně dočteno. Tohle jsem četla fakt dlouho. Další díly ne. Rozhodně to není moje parketa.

09.12.2021 2 z 5

Příslib naděje Příslib naděje Tamara McKinley

Mám ráda tyhle příběhy z Austrálie. Pěkná romantika.

14.07.2021 4 z 5

Zlomená srdce Zlomená srdce M. J. Summers (p)

Pro mně tohle nic moc. Taky jsem to četla poměrně dlouho. A abych to moc nehaněla. Příběh začínal celkem dobře. Obě hlavní postavy byly sympatický a začlo to být zajímavý. Kéž by to tak i zůstalo, ale bohužel se to zvrtlo. A pak už jsem se musela nutit k dočtení.

10.07.2021 2 z 5

Vzpoura plyšového medvídka Vzpoura plyšového medvídka Otilie K. Grezlová

Mě se to líbilo. Příběh který může být i ze života. S takovou Danou jsem se taky už setkala.

03.07.2021 3 z 5

Se mnou si nezačínej Se mnou si nezačínej J. D. Robb (p)

Co napsat? Prostě pro mě zase super. Některý díl je lepší, některý slabší, ale tak je to u každé série. Abych byla někdy zklamaná? U téhle se mi to ještě nestalo. A to už má 52 dílů. No ještě mi jich chybí 7 přečíst. :-) Paní spisovatelka má můj obdiv.

27.06.2021 5 z 5

Naděje na konci světa Naděje na konci světa Sarah Lark (p)

Nějak mi ta Helena někdy až štvala. Přišla mi až posedlá svou sestrou Luzynou. A ta přitom myslela jen na sebe a svůj prospěch. Evidentně pro něj byla schopná udělat cokoli. Helena se jí hodila jen aby jí tahala a omlouvala její průšvihy. Dalo se to číst, ale žádný zázrak.

02.11.2020 2 z 5

Hledám tě Hledám tě Zuzana Petráčková

Docela pěkný příběhy, tak trochu pohádky pro dospěláky. Jako relax fajn. Dokonce se mi líbilo i jak to bylo napsané.

08.10.2020 3 z 5

Skvělá partie Skvělá partie Jude Deveraux (p)

Tak tohle jó :-) já si to vychutnala. Moc pěkná romantika.

31.05.2020 5 z 5

Trochu jiná slečna Bridgertonová Trochu jiná slečna Bridgertonová Julia Quinn

Přesně takovou romantiku jsem potřebovala. Moc mě to bavilo i líbilo.

01.04.2020 5 z 5

Kříže u cesty Kříže u cesty Jeffery Deaver

Tentokrát mi trvalo dost dlouho než jsem knížku přečetla. V určitých chvílích mi to přišlo nudné. Přesto ale konec velice překvapivý.

26.03.2020 3 z 5

Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Moc pěkné a zajímavé téma. Líbilo se mi to. A ještě jsem si splnila jedno téma do výzvy.

15.03.2020 5 z 5