Hella komentáře u knih
Výtečné! Jedna výtka by tedy byla, ale ani ta není až tak zásadní, abych ubrala z maximálního hodnocení: To na konci je opravdu práce kocoura? Ehm, tak nějak to působí, jakoby to byl tygr!
Jo jo, takhle nějak má vypadat čtivá a napínavá kniha. Jedno, dvě slabší místa by se našla, ale obecně - za mě palec nahoru. Akorát by mě tedy děsně štval ten Judiin parťák, být na jejím místě, šmejd jeden ;-) .
100 lidí = 100 názorů. Já naopak (oproti viz níže) hodnotím velmi pozitivně to, že oproti posledním Silvovým románům, které už mi přišly na jedno brdo, je tenhle Larsenův příběh poměrně dost originální, pořád se děje něco neočekávaného a pořád má děj slušný spád. Já se nenudila ani na chvilku.
Natty mě neskutečně vytáčela svojí naivitou. Plus k tomu přidejte ten celkový rozvrat za pouhých a zcela nevěrohodných 10 dní a nejspíš dojdete k podobnému závěru jako já: Tenhle příběh se tomu geniálnímu prvnímu zcela jistě nevyrovná.
Slušně napínavý příběh, vážně jsem ho hodně prožívala s Danielem. Jen - bože - to děsné poznání na konci spojené s tou psychopatickou osobou ....to jsem špatně vydýchávala.
Tentokrát dost předvídatelný pachatel, proto o jednu hvězdu méně, než obvykle. Ale i tak je to pořád mimořádná detektivka. A hurá - autorka mě snad vyslyšela :-) a skoncovala s těmi Katinými ciráty.
Z prvního dílu jsem byla neskutečně nadšená, uchechtaná a schopná na potkání lidem citovat některé ty úžasné hlášky. Další dva díly pak už nic moc (myslím, že jim ublížilo, že byly pojaty jako samostatné knihy. Být to součástí jedné publikace, byla to rozhodně mnohem větší pecka), no a tenhle poslední, čtvrtý díl už jsem z půlky přeskákala. Ano, holt v nejlepším přestat.
Zcela jistě nesdílím ono víceméně všeobecné nadšení, na druhou stranu uznávám, že dobře odvedený marketing určitě prodá i mnohem horší díla. A teď vážně - první půlka trochu zdlouhavá a nevěrohodná, ale když se od toho oprostíte, tak si druhou půlku užijete až dost - tam je pro změnu přebytek akce. Ehm, nevěrohodné. Ale jako vymyšlená napínavá fikce - proč ne?
No teda! Knihu jsem si půjčila v podstatě náhodou... a ona se z ní vyklubala neuvěřitelně čtivá a vtipná pecka! Kde se doteď autor schovával? :-) No paráda a šup sem s dalším pokračováním, takhle to přece nejde nechat, no ne?
Výtečné. Kim a její detektivové jsou prostě skvělí, pracovití, uvěřitelní a zábavní.
Poklidné vyprávění o jedné zvláštní rodině, skrývající ve skříni hromady kostlivců a o jednom kouzelném quebeckém hotelu. Stejně jako předchozí díly mě tento příběh chytil a nepustil, dokud nebylo na (téměř) jeden zátah přečteno. Klobouk dolů, paní Penny!
Za mě plný počet hvězd. Už dlouho jsem nevařila a neluxovala s knihou v ruce. Velmi čtivé a do poslední chvíle napínavé.
Nebylo to špatné, ale bombastická reklama, která vydání knihy u nás provázela, byla dosti přehnaná. Dtto nálepka "světového bestselleru". Každopádně to je slušně napsaný příběh s nečekaným rozuzlením a stojí za přečtení, ale ať nás nikdo netahá za fusekli.
Ráda bych řekla o Vieweghově novince něco pozitivního, opravdu... i kdyby jenom proto, že se z toho svého zdravotního průšvihu vyhrabal a konečně přestal naříkat nad zlým osudem.... ale kruciš, nejde to. Celá kniha je blábol nad blábol, chvílemi pravda vtipný, ovšem větší část knihy spíše trapný. Navíc mi byla krajně nesympatická vypravěčka, horko těžko jsem si ji někam zařazovala, a její časté, rádoby vtipné poznámky typu "chi chi" mě rozhodně budou strašit ve zlých snech. Takže je mi líto, ale za mě ne-ee.
Čtyři měsíce čekám na splnění rezervace z knihovny a pak vydržím s bídou polovinu knihy a už to dál ani při nejlepší vůli nedám? Bohužel přesně tak. Drastické, nevěrohodné, nezajímavé.... Kde jsou ty super příběhy zkraje série?
Vážně jsem podle komentářů ostatních doufala, že si z příběhu sednu na zadek. No nesedla. Nebylo to špatné, ale extra třída také ne.
Skvělé! Věrohodné, nepřeháněné a nesentimentální vyprávění o pár desítek let starých časech a všem, co s tím tenkrát souviselo. Jen těch ženských mi bylo líto, každé jedné z nich.
(SPOILER) Čtivé, pěkně plynoucí. Plné psychoušů. Ale ptákovina jako hrom. Vážně mi dělá velký problém přijmout údajné vysvětlení příčiny smrti první ženy. To jako někdo odhrabává NASTARTOVANÉ auto - byť z metru sněhu - a SNĚHEM UCPANÝ výfuk se teplem neuvolní? Ahá, psali tam, že auto bylo natěsno přiražené k hradbě sněhu. Tak to potom jo. To se sníh odhrabává jedna radost, když nemůžete dozadu. A samozřejmě se ani jednou nekouknete dovnitř. Jo a taky vám to zabere tak moc času, až to někoho stojí život.
Standardně dobré, čtivé a rychle odsýpající. A překvápko na konci to jen potvrzuje.