Hella Hella komentáře u knih

Krásné tajemství Krásné tajemství Louise Penny

No....občas jsem trochu bojovala s příliš květnatými popisy mnišského života a chorálů jako takových obecně. Zároveň jsem se nedokázala příliš vžít do životů mnichů tak neskutečně (fanaticky?) zasvěcených a oddaných studiu zpěvu (ač ani trochu nezpochybňuji, že to tak nejspíš je). Je to pro mě až příliš nepochopitelné a zřejmě proto mě tahle kniha tolik nezaujala. Plus ještě to rozčarování na konci. Nicméně samozřejmě klobouk dolů před autorčiným talentem.

29.12.2018 3 z 5

Poslední hodina Poslední hodina Jeffery Deaver

Zklamání. Překombinovaná předlouhá splácanina, kde si Rhyme skoro "neškrtne", do toho mimořádně trapná propagace uprchlíků spolu s rádoby drsným prokurátorem a naopak mimořádně šikovným lesním policistou. No takhle nééé :-( .

06.08.2018 2 z 5

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Klobouk dolů za to, jak je to střízlivě, optimisticky a poutavě napsané/popsané. A moje velká, opravdu velká úcta před lidmi, kteří se této těžké práci věnují. Jen mi přišlo, že autor popisuje hlavně ty zajímavé či dobré věci, nikoliv už právě tu obrovskou dřinu vychovatelů a učitelů a každodenní negativní věci s tím spojené.

13.05.2018 4 z 5

Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Jedna nesympatická a čtenáře štvoucí postava za druhou, nicméně odhlédnu-li od toho, pak mě kniha vcelku bavila. Jen také nechápu jaký smysl to celé pro tu největší zmiji :-) mělo.

28.04.2018 3 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Jak jsem zpočátku bývala nad Carterovými knihami nadšená, tak s přečtenými tituly moje nadšení slábne. Ano, autor nepochybně umí výtečně psát, ale popisované morbidity (a že to není nic pro slabý žaludek) se začínají opakovat a autor sám sebe vykrádat. Občas jsem se trochu nudila, občas naopak musela děsuplné pasáže přeskakovat.

18.02.2018 3 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Líp než Axi81 bych to určitě nenapsala. Ano, kniha se čte skvěle až ke svému rozuzlení... zato pak je TO táák BLBÉ, že vám to zkazí dojem z předchozího spokojeného počtení.

15.07.2017 2 z 5

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Jak píše většina ostatních čtenářů, příběh byl velmi čtivý. Trochu mi neseděla pouze ta převratná změna povahy Caroline, která se z počáteční celoživotní nudné a stereotypní puťky stane ...., no raději žádný spoiler. Ale fandila jsem jí i Willovi, měla ráda její bratry, chápala Carolininu touhu po tom dozvědět se pravdu. Za mě vlastně dobrý!

25.06.2017 4 z 5

Andílek Andílek Mary Kubica

Absolutně dokonalý psychothriller. Absolutně! Jakmile začnete číst, neskončíte, dokud nedočtete. Opravdu doporučuji!

26.02.2017 5 z 5

Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

Rozvleklé, zdlouhavé, místy natolik nudné, že dlouhé pasáže přeskakujete. Ubrat 300 stran a bylo by to podstatně lepší.
Kam se to bohužel hrabe na předchozí, zejména ty starší, příběhy s Rhymem a Sachsovou!

20.11.2016 2 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Tentokrát nedávám plný počet bodů, protože kniha je sice čtivá na tisíc procent, ale padouch je tak nepravděpodobně dokonalý a "úžasný", až mě tím autor chvílemi hrozně štval.

14.08.2016 3 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Neurazí, nenadchne. Taková klidná, průměrná, neakční detektivka. Klevisová to umí mnohem lépe. Jediné, co vyčnívá trochu z šedi, je arogantnost a nesympatičnost Ingrid, brr, příšerná ženská.

09.03.2016 3 z 5

Cit slečny Smilly pro sníh Cit slečny Smilly pro sníh Peter Høeg

Tak to vzdávám.... už nemůžu. Evidentně jako jedna z hodně mála, že? :-) Je to obrovsky vychvalovaná kniha, ale já jsem na str. 130 a už nemůžu (zdá se mi to zmatené, divné, občas se vůbec nechytám v ději a v přímé řeči - kde začíná, kde končí, kdo mluví...) ... a mám s tím problém, protože mi přijde, že když je to takové "veledílo", mělo by se mi líbit, protože jinak jsem minimálně divná, ale spíš ještě divnější :-). Takže zkrátka za mě opravdu ne, i když jsem se vážně snažila.

13.08.2015 1 z 5

Jacobova obhajoba Jacobova obhajoba William Landay

Příběh mě chytil hned od první stránky a vydrželo to namouduši do posledního momentu, kterým bylo docela překvapivé rozuzlení. Malinko mě v průběhu knihy štval otec se svým neochvějným přesvědčením, ale i tak knihu velmi, velmi doporučuji!!!

22.02.2014 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Levhart = absolutní žánrová dokonalost. Od první stránky vás chytne a nejste schopni knihu odložit, dokud ji fakt nedočtete (jako já za den a půl... a všechny ostatní povinnosti stály :-) ). Bomba - ještě lepší než Sněhulák a Spasitel (kteréžto jsem dosud považovala za nejlepší Nesboovky).

23.12.2013 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Perfektní. Čtivý, poutavý příběh a konec neskutečně graduje. Jistě by se pár maličkostí našlo (jako třeba jak hned jedna z postav ví, kam budou směřovat kroky policistů a je tam nesmyslně rychle ještě před nimi), ale knize to vůbec neubírá na originalitě a grádech.

19.12.2013 4 z 5

Rok kohouta Rok kohouta Tereza Boučková

Neuvěřitelně silný příběh. A hodně k zamyšlení. Doporučuji.

01.03.2013 5 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Jojojo, takovéhle knihy mám ráda, to se čte samo.
Na DK aktuálně 87% od 857 hodnotících.

19.11.2024 4 z 5

Skleněný muž Skleněný muž Anders de la Motte

Dobré, avšak tak nějak "obvykle" dobré, žádný "wow" efekt se však u mě nekonal - 3,5*. Na DK aktuálně 91% od 118 hodnotících.

24.09.2024 3 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Jak paní Třeštíkovou opravdu hodně nemám ráda za její sebeprezentace na sociálních sítích, tak jako spisovatelka je naopak skvělá. Příběh poutavý, k zasmání, k zamyšlení, k sevření duše. Za mě 3,5 *. Na DK aktuálně 68%.

08.07.2024 4 z 5

Noční koupání Noční koupání Megan Goldin

Budu zřejmě jedna z mála, kdo hodnotí jen 3*. Ale obecně mě v knihách docela ruší přechody od jedné vyprávěné formy ke druhé a tady to byly hned 3: obvyklý způsob vyprávění děje, dopisy a ještě i podcast. Kromě toho mi příběh plynul příliš pozvolna a ten konec taktéž nebyl až tak uspokojivý. Nicméně ano - za přečtení to i tak stojí.

25.03.2024 3 z 5