hippiesak hippiesak komentáře u knih

Duch na stromě Duch na stromě Dori Hillestad Butler

Tento díl byl hodně, ale hódně povedenej :) Spoustu zvratů, dobrý a zajímavý děj. No, 8. díl je v knihovně půjčený, musíme si na něj počkat... :) Těším se!

30.09.2022 5 z 5

Bob a Bobek Bob a Bobek Pavel Šrut

Jo, super, klasika, králici z klobouku jsou frajeři. Tato kniha obsahuje celkem 3 knihy v jedné, kdy ta první, řekněme část je zkrátka klasika a to mě nebavilo :) Ale pak je druhá a třetí část o jakémsi létajícím klobouku a to je sranda, to jsem neznal a to mě bavilo hodně :) I děcka se u toho smály. Takže tak ;)

22.07.2022 4 z 5

Einstein: Jeho život a vesmír Einstein: Jeho život a vesmír Walter Isaacson

Musím uznat, že dát tuto knihu dohromady muselo zabrat bambilion času a jako celek, je to jistě kniha unikátní. Přiznám se ovšem, že mě osobně by stačila část "Jeho život". Tedy bez fyziky a teorií :) Tomu jsem totiž nerozuměl a tím pádem mě tyto kapitoly doslova nudily. Ale bylo zajímavé se dočíst o jeho životě (s kým byl, kde byl, jak se vyjadřoval a podobně). Tedy za mě jako dobrý, kniha všeobecně zajímavá, ale podruhé ji číst nebudu. Pokud bych ovšem potřeboval najít zdroje a informace, tak pro tyto účely je ideální. Dokonce celá její 1/5 jsou právě jen ony zdroje, citace a rejstřík.

22.07.2022 3 z 5

Podivuhodné příběhy Čtyřlístku 2000 Podivuhodné příběhy Čtyřlístku 2000 Ljuba Štíplová

Prostě ucelený ročník 2000, kde je obsaženo i číslo 300. Chňapnul jsem po tom v knihovně, protože někdy kolem čísla 250 jsme to přestali koncem 90.let kupovat a chtěl jsem si přečíst příběhy z roku kolem 2000, ale není to ono. Když má člověk před sebou +/- 15 dílů po sobě, tak to není tak bezva, jako když má jeden a k tomu další jiné příběhy. Tento typ knihy bych si asi nekoupil. Vadí mi i ten A4 formát a to, jak je kniha těžká. Nedá se k tomu lehnout a vzít si knihu podobně jako malý komiks. Není to dobrý formát.

21.07.2022 4 z 5

Ztracený duch Ztracený duch Dori Hillestad Butler

To si, prosím pěkně, půjčila moje osmi letá dcera v knihovně a já to slupnul před spaním jako malinu :) Nějak se mi nechtělo číst nic těžkého, chtěl jsem takový oddych, relax a to jsem dostal. Jen otáčet stránky každých 30 sekund byla otrava :) Má to velké písmena :) Ideální pro děti na prázdniny po skončení 1. třídy! Pro tyto děti vřele doporučuji :) PS: děj není zas tak blbej ;) Asi si přečtu i další díl :) :) :)

12.07.2022 4 z 5

Konec básníků v Čechách... Konec básníků v Čechách... Ladislav Pecháček

No konečně mě to trošku více bavilo něž 2. a 3. díl, protože ten 4. díl se Superpopelkou jsem neviděl tolikrát, jako první 3 díly :) A jako u dílů předešlých, jde zejména o nostalgické čtení a přidanou hodnotou jsou jen myšlenkové pochody Štěpána. Nic víc zde nehledejte ;)

01.07.2022 4 z 5

Adrian Mole a zbraně hromadného ničení Adrian Mole a zbraně hromadného ničení Sue Townsend

Bomba, pecka, total skvělý díl. Snad jeden z nejlepších! 400 stran humoru. Jako, to je takovej IDI*T, ale kdo by ho nemiloval :) :) :) Nechci nic prozradit z děje, tak jen napíšu, že jsem fascinovaný nad fantazií Sue Townsend. Kde ty nápady bere (brala) :( No, ale knihy jsou věčné, stejně jako tento A.A.Mole :) Jdu na "sedmičku", tedy deníky 1999-2001 a jsem zvědavej, co se dozvím zpětně :) Doporučuji ;)

07.06.2022 5 z 5

Sbohem a na shledanou Sbohem a na shledanou Christopher Pike

Tak toto byl zatím jeden z nejlepších dílů této série! Ale pozor, píšu to jako někdo, komu je 40. Moje já z roku 1994 (12 leté) by jistě nesouhlasilo a tvrdilo by, že nejlepší jsou příběhy od L.Beach z Údolí přízraků, případě že R.L.Stine se svou Fear Street je nepřekonatelný Big Boss. Tento díl nemá v této sérii nic co pohledávat :) Toto není žádný horor, žádné Stopy Hrůzy... Ale tajemný a mysteriózní příběh, který má spád, drží čtenáře v napětí až do úplného konce. Za mě fakt TOP kniha a těším se, až si ji třeba v roce 2032 dám znovu ;) Musím na ni totiž zapomenou...

04.02.2022 5 z 5

Krvavá finta Krvavá finta Robert Lawrence Stine

Tý jo. Jak tuto knihu ohodnotit...? Jako bylo to napínavý, bylo to super, ale ta holka byla tak blbá... Hele, tak 3,5 hvězdy a protože to je R.L.Stine, tak dáme 4 jo? ;) Ono to ve výsledku bylo celkem fajn a pěkně to odsýpalo, což mám rád. Do 2 hodin hotová věc ;)

25.01.2022 4 z 5

Jak se chodí do pohádky se Čtyřlístkem Jak se chodí do pohádky se Čtyřlístkem Ljuba Štíplová

Nádherná nostalgie se skvělým bonusem! Tak to se vám povedlo ;) Je mi 40 a při čtení svým dětem mi bylo zase 6 :)

07.01.2022 5 z 5

4 pirátské příběhy 4 pirátské příběhy Jaroslav Němeček

Moje dcera má ráda Čtyřlístek a Piráty z Karibiku :) No, takže tato kniha u nás nemohla chybět :) A povedlo se jim to, opět. Říkám si, že může přijít doba, kdy dočtu příběh, nebo knihu a řeknu si, že už to třeba nemá šťávu, nebo je to už nuda... Ale zatím se to stále nestalo a jsem za to mega rád :) Takže jen tak dál, pane Němečku a celý týme kolem dokola ;)

04.01.2022 5 z 5

Sunstone 3 Sunstone 3 Stjepan Šejić

Opět paráda. Trošku jinej level příběhu díky těm povídkám, ale ve výsledku opět super. Chtěl jsem původně dát jen 4 hvězdy, protože ty první dvě knihy byly prostě lepší, ale zase na druhou stranu proč mít 3 stejný knihy, ne? Takže ano, trojka je jiná, ale taky bezva. Kresba opět luxusní. Příběh ve své podstatě vlastně taky dobrej. Takže tak ;)

03.10.2021 5 z 5

Pusheen: Já, košišta Pusheen: Já, košišta Claire Belton

He he, to byla pr*el :))) Toto leželo u děcek v pokoji, tak jsem to prolistoval a na část dne "zabavil". Celkem jsem se pobavil. K ničemu jinému tato kniha není :) Byla to sranda :)

15.09.2021 4 z 5

Káťa a Škubánek: pohádky na dobrou noc Káťa a Škubánek: pohádky na dobrou noc Hana Lamková

Hele, je mi 39 :) Jako malej jsem tento večerníček měl mega rád. Nyní jsem to dočetl dcerám 4 a 6 let a bavilo je to :) Takže je to dobrý. Kateřina a Škuban valí jako před lety. Kniha velká, obrázky super a jeden díl je na cca 10 minut, takže ideál před spaním :)

20.05.2021 4 z 5

Aladin Aladin Walt Disney

Pěkná pohádka. Klasika. I originální ilustrace z původního filmu. Pro malé děti ideální... A ta Jasmína je celkem kočka :) Se nedivím tomu Aladinovi :)

01.03.2021 4 z 5

Neznámy Kimi Räikkönen Neznámy Kimi Räikkönen Kari Hotakainen

Na tuto knihu jsem se hodně těšil. Nebyl jsem sice nikdy velký fanda Kimiho, ale určitě patřil k mým oblíbenějším pilotům. Jsem samozřejmě fanda F1. Po dočtení knihy si tohoto borca více vážím a více se na něj zaměřím :) Je to borec s velkým B. Kniha byla super. Ale škoda pro autora Hotakainena, že jsem před časem dočetl knížku Steve Jobs od Issacsona. Ta byla totiž geniální. Tato kniha byla takový slepenec informací. Občas typu článků z časopisu. Ve výsledku je to ale kniha zajímavá, dokáže nám blíže popsat zákulisí F1. Dostane ode mě tedy 4 hvězdy a pro fanoušky F1 mohu doporučit :)

26.02.2021 4 z 5

Mejdan pro odsouzence Mejdan pro odsouzence Robert Lawrence Stine

Paráda, další z těch lepších dílů Stopy Hrůzy :) Holt R.L.Stine a jeho horory pro mladé byly (s snad budou) vždy cool. Není mi sice 13, jako když jsem to četl poprvé, je mi 39 ale díky těmto knížkám se v myšlenkách vracím zpět do mého dětského pokoje, na tu obyčejnou válendu s malým nočním stolkem, na kterém stojí skleněná lampa. 40W žárovka vydávajíc kromě tepla i tu správnou barvu světla pro správně vcítění se do děje... Jo, bylo to super. Je to super. Doporučuji :)

23.02.2021 4 z 5

Inovátoři Inovátoři Walter Isaacson

Souhlasím s názorem, že tato kniha může být označována jako "Bible ajťáků" :) Je tu milion (nejen IT) informací :) Některé jsou mega super, třeba proč se chybám v IT říká "bugy" (že to má souvislost s broukem, asi tuší každý, ale kniha popisuje konkrétní příklad prvního "bugu" a to mě pobavilo), některé informace jsou zajímavé méně (pro mě třeba dospívání některých inovátorů, které jsem neznal). Ale ve výsledku je to kniha s velkým K. Já si ji pořídil na Audiotéce načtenou panem Vladislavem Benešem (dabuje třeba Richarda Gera) a jeho hlas byl super a kniha se dobře poslouchala. Takže díky některým slabším pasážím dávám "jen" 4 hvězdy, ale jinak knihu vřele doporučuji :)

18.02.2021 4 z 5

Cirkus Pepi Cirkus Pepi Jaroslav Němeček

Skvělé, luxusní, retro vzpomínka :) Viděl jsem to na e-shopu kolem 200Kč, tak jsem si to objednal. Překvapil mě formát A4. Klidně mohli zachovat původní A5. Ale příběh je naštěstí 1:1, jen poslední obrázek, kdy jsou smutní, že jim skončilo dobrodružství, tak Fifinka říká, že můžeš začít číst zase od začátku. V původní verzi samozřejmě nabádala "otoč knihu" protože tam byl druhý příběh "Loupež století". Což zde není, to už asi je (bude) nová kniha :)

19.09.2020 5 z 5

Modrá laguna Modrá laguna Henry de Vere Stacpoole

Dobrá knížka :) Psaná ještě "postaru" - není se čemu divit, je z roku 1926 :) Já ji četl v roce 2020. Tedy kniha vydaná před 94 lety. WAU :) Příběh je super. Film si vzal z knížky hodně. Řekl bych tam 70-80 procent. A pak je tu oněch 20 procent navíc. Zejména třetí závěrečná část knihy, která mě velmi potěšila (tím, že existuje). Za mě palec nahoru a doporučuji i fandům filmu :) Film se díky této knize krásně rozšíří a zejména doplní :)

07.07.2020 5 z 5