Hobo komentáře u knih
Čtivá a docela příjemná útlá detektivka. Dobrá na dovolenou a oddych. Nelitoval jsem času k přečtení. Asi na ni brzy zapomenu, ale budiž.
Jsem čtenář, který nerad opouští načaté, až do konce jsem schopen čekat, co se z toho vyvine, někdy to bohužel znamená ztrátu času. Tato kniha patří k těm druhým, vůbec mě neoslovila, až na pár vtipných glos či dobrých odstavců. Naštěstí jde o knihu útlou.
Přesto si myslím, že samotný námět frustrované hrdinky, která svou frustraci obrací ve spasení světa, je velmi moderní a nosný. Vyžaduje však více plochy, než poměrně útlý svazek. Klasičtí autoři typu Feuchtwangera, Waltariho atp. by z námětu vytvořili rozsáhlou epopej, která by byla čtivá a nezapomenutelná.
Tento vysoce zajímavý více jak čtyřsetstránkový rozbor Hitlerova myšlení, jeho zdrojů a logickém uspořádání by si měli přečíst zejména všichni příznivci Darwinovy evoluční teorie. V příloze je možné si přečíst i Darwinovu práci O původu člověka, ze které ten Hitler přímo trčí.
Doporučuji k přečtení každému, kdo je přístupný kritickému myšlení. Je nad čím přemýšlet.
Autorka mě zajímala především jako pandan k B. Němcové a K. Světlé, abych si porovnal, nakolik jsou srovnatelné. A moje srovnání s těmi českými autorkami vůbec nedopadlo špatně. Řekl bych, že jejich dílo obstálo v moderní době mnohem lépe než Sandová. Pravda, srovnávám podle s jednou knihou Sandové a navíc se prý "vymyká Sandovskému pojetí". Musím si něco od ní ještě obstarat.
Bez patosu popisované skutečné příběhy z provozu domácí péče. Poutavé čtení, které chytne u srdce. Knihu jsem si vypůjčil v místní městské knihovně především z lokálního důvodu, autorka působí v místě mého bydliště, a nic jsem od ní věru nečekal. Byl jsem však opravdu příjemně překvapen. Doporučuji všem.
Nejvíc mě překvapilo, jak se liší od TV zpracování. To šlo evidentně za senzací.
Skvělé! Zajímá mě, zda se někdo pokusí závěry vyvrátit!
První, co jsem od Banáše četl, byly Idioti v politice. Skvělá. Pak jsem četl Kód 9, sice zajímavé čtení, ale filozoficky mě to spíše od něho odradilo. Zastavte Dubčeka se mi však opět líbilo. Především mě Dubčekův život vyloženě zaujal, mnohé jsem nevěděl a náhled na Dubčeka mi biografie vylepšila. Tu dobu jsem prožíval a vše sedělo.
Co mě nejvíc mrzí, je to, že jsem knihu nemohl číst, když jsem byl mladý. Můj život by se odvíjel jinak.
Stejně brilantní pokračování. Chce-li si kdo vytvořit fundovaný názor na vývoj světa, nemůže se této knize vyhnout.
Špatně se komentuje dětská (!) kniha z doby plné patosu po válce vyhrané s takovými neuvěřitelnými oběťmi. Dnešní doba také oplývá patosem a moc se mi to nelíbí... Ale v souvislostí s tím mě napadají mnohé dnešní kampaně na ochranu jakýchsi evropských hodnot atd. atp.
Raději bych se jakémukoli hodnocení knihy z doby před sedmdesáti lety vyhnul, abych nezesměšňoval dnešní kritiky...
Ukončena hospitalizace, ukončena i četba. Ale dlouhý čas byl zkrácen...
Občas si politologické úvahy přečtěte s několikaletým zpožděním!
Tento díl ságy se týká hlavně Rupa a uskutečňování jeho plánu, zároveň však probíhá příprava na konečnou válku s Panthatiany. Příhody ostatních jsou poněkud v pozadí, je však ze všeho zřejmé, že v království stoupá napětí. Dobré čtení trvá. Možná by děj šel zkrátit na pár stran, ale řekněte: početli byste si tak dobře?