hoopoo komentáře u knih
Fascinující příběh ze světa, kde se lidé ocitli asi omylem. Hvězdy mají jen několik desítek metrů v průměru, lidi z nich těží železo. Hlavní hrdina je zvidavy horník, který se snaží zjistit, proč jejich galaxie umírá. Příběh celkem svižně ubíhá, netradiční prostředí je pěkně využito pro opravdu výjimečný příběh.
Kniha přelouskána přs dovolenou, celkem pohoda (pokud se teda člověk nebojí trochu astrofyziky). Zajímavý svět, kde lidi okupují Qaxové, kteří cestují v obrovských živých kosmických lodí - Drážkami.
Kniha mě zaujala natolik, že si po x letech přečtu celou sérii o Xeelee.
Temná vize světa po globální válce. . První část knihy mě neskutečné bavily, připomínalo mi to silně Orvelovo 1984.Finish mě už tak moc nebavil, politické strkanice “těch nahoře “ a celkové vyznění knihy mě zklamalo, asi jsem od toho čekal víc..
Tento JFK byl super, správně ponurá nálada ve světě s upíry a jejich každodenními (každonočními) starostmi.
Ze série mě bavil asi zatím nejvíc.
Tenhle JFK mě dost bavil, svět zamořený bakteriemi a lítání vzduchulodí bylo hodně zajímavé a bavilo mě. Vedlejší linka ze současnosti trochu slabší, ale celkové povedený příběh.
Trochu nostalgie nad detektivkami se srandovní postavičkou detektiva Štiky. Zápletka a její řešení v 6 okýnkách příběhu. Může bavit malé i dospělé.
Zajímavá spaceopera. Příběh ze začátku ubíhá příjemně pomalu, ke konci spěje rychle k nečekanému konci. Lidé obládli vesmirnou mega-loď a cestují galaxií. V lodi posádka objeví ukrytou celou planetu. Skupina kapitánů se na ni vydá a ztroskotá na ni. Zde se začne projevovat zajímavý prvek příběhu - lidé jsou téměř nesmrtelní, takže děj sem tam poskočí o 3 roky, tu o tisíc a postavy jsou stále stejné.
Kniha je zajímavá a dobře se čte.
Super encyklopedie, jako malý jsem pročítal často, zkoušel jsem různé jednoduché pokusy, které tam byly popsány.
Pěkně se to četlo, popis zvyků na cizím ostrově, záhada s bájným stromem. Poprvé jsem četl jako náctiletý a několikrát jsem se ke knížce vrátil.
Zajímavej příběh.
U knížky byl přibalen i plyšový slon , protože výtěžek měl jít na malého nenarozeného sloníka v ZOO Ústí nad Labem. Ten bohužel bohužel nezvládl porod... :(
I když většinu Irvingových knih miluju, tak touhle jsem se prokousal pouze asi tak do poloviny a odložil. Nějak mi tam chyběla ta správná motivace k dočtení.
Skvelý díl Zeměplochy, ke kterému jsem se už nekolikrát vrátil.
Motlitba za Owena Meanyho patří k těm lepším dílům Johna Irvinga. život zláštní chlapce Owena, kolem kterého se celý příběh točí, je popisován očima jeho kamaráda. Klasické mnohavrstvé Irvingovo dílo, u kterého se pobavíte, potěšíte, popřemýšlíte o smyslu živaota a duchovnu.
Geniální mix povídek, který lze číst stále dokola. Super je Itsumita, Hvězdné lásky, Šestá kniha Mojžíšova...
Zajímavá vize světa, kdy se se vzdálením od domovského vozidla začne měnit realita - změna rozměrů, času.. Mladík se snaží zjistit, co za touto záhadou stojí.
Pokračování knihy EON. Je zde vysvětlena většina záhad tajemného objektu, který krouží kolem Země.
Na oběžné dráze Země se objeví záhadný objekt, který je dutý. Vnitřní sekce ale schovávají záhadu - vnitřní rozměry jsou prakticky nekonečné. Lidé se snaží přijít záhadám přijít na kloub. Dokončení příběhu je v knize Věčnost.
Temná vize světa, kde vlastnictví knih je trestné a stíhané. Hlavní postava - požárník, který knížky ničí, se o nich začte a začne přemýšlet. Společnost to ale nepřijme.
Doufejme že tato vize se nenaplní..
Tato kniha není tak typická jako ostatní Zeměplochy, děj je komplikovaný a trochu vážnější. Elánius a padouch Kancer se dostanou do minulosti, kde doposud není Noční hlídka takov uznávaná instituce jako v budoucnosti.
Krásný komplexní příběh.
Osobní komentáře Václava Havla na dění za jeho prezidentování. Člověk začne chápat jeho jednání v určitých situacích. Kdo viděl Odcházení, tak tady jsou popsány spousty reálných situací, které se do absudního díla jako Odcházení dostaly.