HŠ komentáře u knih

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Za vyprávění Minky bych klidně dala 4 hvězdičky, ale zbytek za to nestál. Saga mi byla hodně nesympatická.

04.03.2016 3 z 5

Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Bavila jsem se. Místy jsem se smála nahlas.

29.02.2016 4 z 5

Uzol Uzol Dominik Dán

Vůbec mi nevadilo, že se nejednalo o detektivku, mně se ta omáčka kolem líbila.

19.02.2016 4 z 5

Růžové moře Růžové moře Eva Vejmělková

Jedna hvězdička za konec. Nelíbily se mi rádoby filozofické a moudré myšlenky.

17.02.2016 1 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Na tohle jsem asi už moc stará.

08.02.2016

Diagnoza naděje Diagnoza naděje Petr Čerbák

Ze života. Mrzelo mě, že knížka skončila.

04.02.2016 4 z 5

Bestie Bestie Dominik Dán

Spokojenost. Místy jsem se nahlas smála, skvělé dialogy.

10.12.2015 4 z 5

Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Ze začátku se mi to moc nelíbilo, táhlo se to. Pak to nabralo grády, několik stránek jsem musela číst přerušovaně, jak mi z toho bylo zle, ale nemohla jsem se odtrhnout.

05.11.2015 3 z 5

Talent pro manželství Talent pro manželství Lenka Klar

Smutná jednohubka ze života.

17.10.2015 3 z 5

Vydržet Vydržet Colin Armstrong

Příběh má spád, dobře se čte, spíš je to faktické vyprávění bez všech kudrlinek.

16.10.2015 3 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Pro mě deprimující a stresující, těžko uvěřitelné čtení. Hlavní hrdinky netolerantní, neempatické, jediná normální postava mi přišla jejich matka.

29.09.2015 2 z 5

Chirurgie hlásí příjem Chirurgie hlásí příjem Petr Čerbák

Ze začátku na můj vkus hodně jmen a příběhů, ale časem se začaly osudy prolínat a už jsem se neztrácela. Krásně napsaná kniha.

25.09.2015 4 z 5

Dolores Claibornová Dolores Claibornová Stephen King

Trošku překombinovaný konec, za to dávám o jednu hvězdičku méně, ale jinak skvělé.

18.09.2015 4 z 5

Fakt hustej nářez Fakt hustej nářez František Kotleta (p)

1. díl se mi líbil více, proto jen 3*, i když jsem to zhltla a trojku přečtu určitě také.

07.09.2015 3 z 5

V plamenech V plamenech Rosamund Lupton

Námět dobrý, ale nesedl mi styl psaní, občas jsem tápala, koho hlavní hrdinka oslovuje. Na mě moc zdlouhavé, některé pasáže zbytečné.

07.09.2015 3 z 5

Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Tohle bylo na mě nějak moc, raději nehodnotím, nejsem ta správná cílová skupina. Ale pokud to někomu pomůže, něco mu to dá, tak proč ne.

06.08.2015

Spánek Spánek Haruki Murakami

Byla jsem nadšená. I ten konec k tomu patří. I když mě mrzelo, že knížka skončila.

30.07.2015 4 z 5

Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Pro mě byla kniha zajímavá jen díky autentičnosti. Možná kdybych byla mladší, tak mě zaujme více.

29.07.2015 2 z 5

Zimní oběť Zimní oběť Mons Kallentoft

Dávám lepší tři hvězdičky, do sta stránek jsem chtěla knihu vzdát, musela jsem si zvykat na autorův styl psaní, pak už to šlo šupem a ve finále se mi ani nezdálo, že je to psané v přítomném čase, zvykla jsem si. Některé filozofické úvahy mi přišly zbytečné.

24.07.2015 3 z 5

Až na konec světa. Výpravy v Himálaji a v Karakoramu. Až na konec světa. Výpravy v Himálaji a v Karakoramu. Reinhold Messner

Napsáno čtivě i pro laika.

21.07.2015 4 z 5