i.stefany i.stefany komentáře u knih

Pavouk v síti Pavouk v síti Magda Váňová

Čtení této knihy jsem si užila. Je pravda, že byla celá postavená jen na lžích, přetvářce, intrikách a manipulaci. Propletenec vztahů mi přišel už trochu přes čáru, i to, že žádná z postav neměla čisté úmysly, ale kniha pro mě splnila svůj účel. Bavila mě a o to mi u knih jde především.

22.02.2018 5 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Tento příběh je hlubokou sondou do duše dospívající dívky. Dokonalé psychologické drama, které líčí příběh, kdy jedno nevinné rozhodnutí roztočí celou spirálu zla, která skončí až opravdovou tragédií. Kniha je napínavá, věrohodná, nechybí překvapivé momenty, ani strhující závěr. Doporučuji.

11.01.2018 5 z 5

Navždy tvůj Navždy tvůj Daniel Glattauer

Velmi čtivý psychothriller. Kniha, ve které se z postupné lásky vyklube zničující posedlost. Láska, která vás připraví o zdravý rozum a dožene až na samou hranici normálního bytí. Skvěle se četla.

21.11.2017 5 z 5

Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Příjemný styl psaní, dobře vrstvený příběh. Kniha je rozdělená na dvě části. První půle je trochu zdlouhavá, popisuje životy dvou hrdinek před 15 lety. V druhé půli - už jsme o 12 let později a tady už to nabírá grády. Propletenost osudů hlavních hrdinek postupně vrcholí a dospěje až do dramatického konce. Knize se rozhodně nedá upřít čtivost.

21.09.2017 5 z 5

Neúplná mozaika Neúplná mozaika Joy Fielding

Povedená knížka, sice už staršího data, ale pro mě atraktivní téma. Začátek byl poněkud nezáživný, ale po jeho překonání už to jelo jako po másle. Nemůžete přestat, dokud nevíte, jak to skončí.

12.08.2017 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Nenadchla mě.

12.08.2017 3 z 5

Sestra a sestřička Sestra a sestřička Magda Váňová

Pro mě zatím nejlepší kniha od paní Váňové, kterou jsem přečetla. Naprosto reálný příběh ze života. Moc se mi líbil a jsem přesvědčená, že se časem k této knize opět vrátím. Doporučuji!

08.08.2017 5 z 5

Ráchelina kniha Ráchelina kniha Sissel Værøyvik

Knihu jsem si vybrala do výzvy, jsem ráda, že jsem ji přečetla, ale již v průběhu čtení jsem měla problém si pamatovat kdo je kdo. Příběh je hrozně natahovaný, zdlouhavý, než se dočtete ke konci kapitoly, víte prdlajs čím končila ta předchozí. Musím říct, že na tohle téma jsem četla lepší knihy. Průměr.

23.06.2019 3 z 5

Domino Domino Václav Gruber

Nevím, jak bych charakterizovala tuhle knihu, asi tak nějak jako mafiánský příběh, v kterém figurují movití a sexem posedlí pánové, krásné a chytré ženy, velké peníze, moc, chamtivost, vydírání... a pak zase ten sex. Četla se celkem dobře, ale žádný hlubší dojem tady nečekejte.

11.06.2019 3 z 5

Hodná holka Hodná holka Mary Kubica

Výborně napsáno. Kniha je napínavá od začátku, seděl mi styl, emoce, psychologie hlavních postav, prostředí, popisovaná krajina, prostě vše. A ten epilog !!!

13.09.2018 5 z 5

Spouštěč Spouštěč Wulf Dorn

Tak tohle tedy byla jízda. Napínavý psychothriller z prostředí psychiatrické kliniky. Skvěle popsané postavy, uvěřitelné dialogy, bravurně vykreslené emoce, díky nimž je napětí udržováno až do samého konce. Vše promyšleno do nejmenšího detailu.

02.01.2018 4 z 5

V dobrém i zlém V dobrém i zlém Michelle Sacks

Dočetla jsem před dvěma dny, ale stále nemám vhodných slov pro komentář. Nechci prozrazovat ostatním, které teprve četba čeká, takže se naprosto ztotožňuji a souhlasím s výstižným komentářem uživatele Plamínek21. Když přemýšlím o hvězdičkách, tak ano, kniha obecně splnila, co od ní čtenář očekává. Přikovat, nepustit a nenechat vydechnout. Ale osobně si myslím, že téma této knihy je tak silná káva, že nelze mít z četby požitek.

13.11.2018 3 z 5

To mi zaplatíš To mi zaplatíš Lisa Jackson

To mi zaplatíš je vzkaz, který obdrží všechny bývalé vedoucí z letního tábora, na němž pracovaly před 20 lety. Tehdy se něco přihodilo. A každá z nich o tom něco ví. O 20 let později vyplují na povrch fakta, která souvisí právě s jejich pobytem v táboře a začíná vyšetřování. Kniha se mi dobře četla, byla napínavá, autorce se velmi dobře podařilo vystihnout atmosféru tábora a chování jejích obyvatel.

15.10.2018 5 z 5

Deník Gréty Kaiserové Deník Gréty Kaiserové Klára Janečková

Deník Gréty Kaiserové vypráví napínavý příběh dvou sester - dvojčat, které byly v dětství rozděleny. Proč se musely odloučit a jak se od toho okamžiku odvíjely jejich životní osudy se dozvíte z Grétina deníku. Poutavé čtení a mohu jen doporučit.

27.09.2018 5 z 5

Horko domácího krbu Horko domácího krbu Blanka Hošková

Útlá knížka na silné téma domácího násilí. Život hlavní hrdinky se plíživě dostává až za hranice normálního bytí a pomalu nastává pád na psychické dno. Autorka bez příkras vylíčila dlouhý vnitřní boj hrdinky o návrat do "zdravé" společnosti. Ač kruté téma, kniha se čte velmi rychle a dobře.

06.06.2018 5 z 5

Tváře noci Tváře noci Corrie Jackson

To bylo dobré, hodně dobré. Tváře noci vypráví krvavý příběh z prostředí nablýskaného modelingu. Knížka je napsaná svižným stylem, dobře se čte a až do samotného konce jste udrženi v napětí, kdo vlastně.

10.04.2018 5 z 5

Poslední Poslední Alexandra Oliva

Tak tohle mi nějak nesedlo. Sice název i nápad na námět lákavý, ale zpracování, styl vyprávění nebo co to vlastně bylo, mě spíš odrazoval. Dost mi vadily některé popisy, kterak hrdinka přemohla zvířata a také podrobné líčení jistých nechutností. A navíc účastníků bylo dost na to, aby si čtenář zapamatoval, kdo je vlastně kdo, takže žádný požitek, spíše neustálé vracení se k popisu osob.

08.03.2018 1 z 5

Déšť smývá stopy Déšť smývá stopy Mikaela Bley

Téma velice čtivé. Knížka se mi líbila, četla se rychle, ale musím se přiznat, že mi vadily ty příšerné názvy švédských ulic a míst, které jsem musela přeskakovat. Taky bych uvítala více kapitol z pohledu ostatních postav, ne jen Ellen. Ale dobrá, bavila mě.

28.12.2017 4 z 5

Na konci mlčení Na konci mlčení Charlotte Link

Tak to byla řádná psycho porce. Skvělý román, který je psán tak poutavě, že chcete číst pořád dál. Moc se mi líbilo prostředí anglického venkova i charaktery postav. Je mi jasné, že tahle kniha ve mě bude doznívat ještě hodně dlouho. Zasloužených 5*.

20.12.2017 5 z 5

Tentokrát naposledy Tentokrát naposledy Mary Higgins Clark

Tak tahle detektivka se mi moc líbila. Zámožný muž, přítelkyně, bývalá manželka, současná manželka, tři mrtvoly a podezřelých nepočítaně. Kdo za vším stojí a proč museli tři lidé zemřít? Vše se dočtete v téhle příjemné detektivce, která nabízí svižný styl bez zbytečných omáček.

20.11.2017 5 z 5