i.stefany
![Vražedná vášeň Vražedná vášeň](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255782/vrazedna-vasen-R7v-255782.jpg?v=1634295973)
Velmi jednoduchá a prvoplánová červená knihovna s detektivní zápletkou. Žádné napětí, od začátku je jasné, kdo za vším stojí a vášeň Liliany a Artura mě moc nebrala. Tuhle knížku jsem četla rekordně dlouho a zřejmě jsem to vydržela jen proto, že momentálně už nemám nafasováno z knihovny. Nic moc.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zločin I Zločin I](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180612/zlocin-i-DFx-180612.jpg?v=1579890854)
Výborné, napínavé, do detailu propracované. Obdivuji autora, kolik dokázal vymyslet vedlejších linek, aby nás parádně zamotal. Provázanost příběhu s politickou linkou mi nejdříve trochu vadila, pak se mi ale snad líbila i víc než osobní příběh Birk Larsenů. Podezírala jsem snad každého, stejně jako policie, motivů bylo více než dost. Doporučuji všem, kdo mají rádi složité kriminální případy.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Londýn prostě žeru Londýn prostě žeru](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448568/londyn-proste-zeru-004-448568.jpg?v=1595616280)
V Londýně jsem byla zatím jen jednou, ale díky této knize se moc těším na jeho další návštěvu. Moc pěkně, vtipně a barevně zpracované téma, co v Londýně navštívit, kam zajít na výborné netradiční jídlo, kde se dobře opít, koho potkat, zkrátka takový londýnský mišmaš obalený spoustou fotek. Tentokrát se to povedlo. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Máš mě v krvi Máš mě v krvi](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383471/mas-me-v-krvi-bD7-383471.png?v=1578574129)
Začínám těm seveřanům přicházet na chuť, i když jsou parádně vyšinutí. :-)
Jak tenká je hranice mezi nadějí a šílenstvím? Tak na tuhle otázku vám dá odpověď tato kniha, pokud vydržíte a nenecháte se zviklat pomalejším rozjezdem. Ten ale být musí, abychom procítili situaci a vnořili se do napínavého příběhu. Bavilo mě to a nově připravovanou knihu autorky si určitě nenechám ujít.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201899/muz-s-vuni-kavy-zena-se-spetkou-sko-O8k-201899.jpg?v=1397511678)
Kniha by mohla mít daleko větší potenciál. Střípky z cestování po Panamě a Salvádoru, místní obyvatelé, kultura a příroda, exotické recepty, to všechno je velmi lákavé a zajímavé, kdyby to ovšem autorka podala trochu jinak. V tomto provedení na mě kniha (sice s krásnou obálkou), působila jako takový kočkopes. Ani cestopis, ani kuchařka, zato dost intimností, na které asi nikdo v takové knize není zvědavý.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405037/smrtici-tajnosti-Y8q-405037.jpg?v=1551950275)
Famózní zakončení série s Erikou Foster. Všechny příběhy byly perfektní, každý na jiné téma, ale styl, ten zůstal u všech stejný. A to je to, oč tu běží. Napínavé, čtivé, neotřelé, zkrátka takovou detektivku bych ráda četla každý den. Jednoznačně 5* a těším se, že nová série bude minimálně stejně dobrá jako tato.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jestli se probudí Jestli se probudí](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406381/jestli-se-probudi-mo8-406381.jpg?v=1553440912)
Tak tohle se opravdu povedlo. Na prvotinu je to velice zdařilá kniha. Má šikovně promyšlený děj, uvěřitelnou psychologii obou hlavních postav Suzan i Rachel a každá z nich vypráví svůj složitý osobní příběh. Je to nečekané, napínavé a čtivé a ten závěr... ten vás donutí k zamyšlení nad vlastním životem. Doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cizinec na pláži Cizinec na pláži](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419499/cizinec-na-plazi-EKo-419499.jpg?v=1571747554)
Výborný, dokonale čtivý psychothriller. Autorka rozehrála napínavý příběh plný lží, manipulace, vášně a posedlosti. Bohatá žena, jíž se rozpadá dokonalý život, záletný manžel s ruskou milenkou a mladík, jehož minulost není příliš líbivá. Kdo z nich lže a kdo si s kým pohrává?...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bábovky Bábovky](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293567/babovky-DdY-293567.png?v=1633258113)
Asi se nebudu komentářem lišit od ostatních. Se smíšenými pocity jsem ke knize přistupovala a se stejnými pocity ji zavírám. Dvanáct hlavních postav a neméně dramatických propletených osudů, v podobě silných společenských témat, která v konečném výsledku vyznívají velmi smutně až depresivně. Je toho tady na jednu knížku až moc. Méně, je někdy více.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Vůně noci Vůně noci](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375003/vune-noci-CZ2-375003.jpg?v=1521808670)
Povedený detektivní román s velkou dávkou rodinné tragédie, okořeněný špetkou erotiky, lásky, psychologie, hysterie i paniky. Knihy Markéty Harasimové jsou všechny velmi čtivé, ani tato není výjimkou a čtenář si určitě přijde na své.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Primární důvěra - úhel pohledu Primární důvěra - úhel pohledu](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407714/primarni-duvera-uhel-pohledu-FKW-407714.jpg?v=1554887878)
Stejně dobré jako první díl. Tušila jsem, že to bude nějak takhle, i přesto jsem si užívala každou větu. Miko je správnej chlap se všemi ctnostmi i neřestmi a doufám, že otevřený konec nahrává dalším pokračováním. Určitě těch případů za svůj profesní život zažil daleko víc a neměl by si je nechávat jen pro sebe. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Primární důvěra - prst na spoušti Primární důvěra - prst na spoušti](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389691/primarni-duvera-prst-na-spousti-8LT-389691.jpg?v=1641822692)
Primární důvěra je to, co od nejbližších přátel a rodiny očekáváme. Ale co když je po vás žádána i přes všechny důkazy, které jednoznačně svědčí proti? Zapochybujeme? Ať se na to díváte z jakékoliv strany, nevidíte světlo na konci tunelu,... ale možná bude stačit, podívat se na to z jiného úhlu pohledu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zlo je silné tam, kde dobro mlčí... Naprosto výstižný citát pro tuto knihu. Výborně zpracovaný příběh o domácím násilí a manipulaci. Již jsem na toto téma četla více knih, ale tuhle jsem prostě nemohla ani na chvíli pustit z ruky. Povedené, čtivé a napínavé do poslední řádky. Určitě ráda doporučím.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vykoupení Vykoupení](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370922/vykoupeni-jab-370922.jpg?v=1518387716)
Po delší době opět setkání s Mikem a Tonym a byl to další povedený kousek z českého rybníka. I tenhle příběh z Mikovy rodné vísky má strhující téma, výborně se čte a já jsem zase na vážkách, jestli se opravdu něco takového stalo nebo nás autor pěkně tahá za nohu. Až na ty pasáže se zvířaty jsem byla opět nadšená.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Za tebou Za tebou](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435844/za-tebou-QXw-435844.png?v=1660837322)
Souhlasím s komentáři níže. Příběh je čtivý, má spád, ale za mě postrádá napětí, je předvídatelný a téma celkem dost obehrané. Takový průměr. Faleš mě bavila daleko víc.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Outsider Outsider](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403472/outsider-W6f-403472.jpg?v=1554721736)
Je mi líto, ale tohle nebyl můj šálek kávy. Chtěla jsem zkusit nějakého Kinga, ale bohužel jsem ztratila zájem zhruba v polovině knihy. Začátek byl skvělý, mělo to spád a napětí, ale po nástupu Holly jsem se začala ztrácet, neholduji mystice a nadpřirozenu a tady už jsem nedokázala udržet pozornost, prostě mě to přestalo bavit.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Odpusťte mi Odpusťte mi](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385702/odpustte-mi-N02-385702.jpg?v=1532674604)
Začátek knihy je velmi poutavý, i přesto, že téma je spíše pro silnější povahy. Obchod s bílým masem provozovaný na mladých a naivních dívkách, které utekly z domova je provázený psychickým i fyzickým týráním. Případu zmizelé Nadine se ujímá šéfka detektivní agentury Angie, která ze soukromých důvodů založila agenturu na vyhledávání nezvěstných dívek... Příběhem Nadine se současně prolíná i osobní život vyšetřovatelky, který mě ale tolik nezaujal a dočítala jsem již jen pro formu, abych neodložila nedočtenou knihu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Falešní hráči Falešní hráči](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/2188/falesni-hraci-3Lf-2188.jpg?v=1460844808)
Paní Frýbová je zkušenou vypravěčkou lidských osudů, umí výborně proniknout do niterných hlubin všech postav. V tomto květnatém retro příběhu stvořila tři povedené manželské páry, jejichž cesty se protnou a to je teprve jízda. S humorem a nadsázkou popsaný příběh, kam až může zajít faleš a pokrytectví v partnerských vztazích.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chladnokrevně Chladnokrevně](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394393/chladnokrevne-4rD-394393.jpg?v=1542123741)
Knížky Roberta Bryndzy jsou sázkou na jistotu. I když vím, že si náramně užiju skvělou detektivku, nepřestávám žasnout, jak je každá originál a přitom stále lepší a lepší... Série s Erikou mě moc baví a mrzí mě, že už se blížím do finále. Zbývá mi poslední díl.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Doktorka Viktorie Doktorka Viktorie](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432366/doktorka-viktorie-8S8-432366.jpg?v=1580414570)
Nebylo to špatné. Psychologický román z lékařského prostředí, který se dobře čte. Zápletka byla docela zajímavá, dialogy se mi zdály přirozené, jen mě v některých spojeních hrozně štval výraz "Ach". To přece nikdy nikdo neřekne. A ještě poznámka, ohledně jména postavy... V jedné z kapitol bylo místo Luboš uvedeno Leoš.... To by se nemělo stávat. Jinak dobré čtení.