Iamdreamer Iamdreamer komentáře u knih

Kronika vtáčika na kľúčik II. Vtáčik jasnovidec Kronika vtáčika na kľúčik II. Vtáčik jasnovidec Haruki Murakami

Ešte lepšie ako prvá časť.

26.08.2020 5 z 5

Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Kniha s veľmi dobrým námetom ktorý autor úplne premrhal. Hlavné postavy majú len necelý deň života a aj tak ho mrhajú na úplných zbytočnostiach, ak sa neľutovali navzájom tak vždy niektorí z nich ľutoval seba samého. Až na konci mi prišlo že sa autor skutočne dostáva do deja a snaží sa ho nejako rozbehnúť. Nedávno som čítala od autora knihu More Happy Then Not a pri tej knihe som skutočne aj ostala smutná.

07.01.2020 2 z 5

Sedem manželov Evelyn Hugovej Sedem manželov Evelyn Hugovej Taylor Jenkins Reid

čakala som niečo úplne iné a ostala som príjemne prekvapená. autorka ponúkla tak živý príbeh a postavy, že som jej uverila úplne všetko. boli chvíle keď som v duchu Evelyn nadávala, potom som si aj poplakala, na niečom sa dalo aj zasmiať, no väčšinu času som len s otvorenými ústami hltala každé jedno slovo. gratulujem autorke, ktorá ma touto knihou donútila ostať hore dlho do noci a nezaspať až kým sa nedozviem celý príbeh Evelyn Hugo.

30.12.2019 5 z 5

Mlieko a med Mlieko a med Rupi Kaur

moc nemusim terajsich autorov poezie no autorka akoby rozpravala pribeh, zdvoverovala sa s tajomstvom. a kresby na kazdych par srankach tiez neboli uplne odveci. knizku som nakoniec kupila aj kamaratke na vianoce.

25.12.2019 3 z 5

Mesto kostí Mesto kostí Cassandra Clare (p)

celkom pridvidatelny dej az na tu rodinnu zalezitost to bolo celkom prekvapko. aj napriek tomu sa to jednoducho citalo a urcite skusim v serii pokracovat.

29.08.2019 3 z 5

Vypálená nenávist Vypálená nenávist Angie Thomas

Tema ktora sa v nasich krajinach velmi malo rozobera a pritom je tak dolezita. Knihu odporucam velmi dobry styl pisanie. Autorkina prvotina a hned svetovy bestseller uz aj vo filmovej podobe klobuk dolu. Idem skusit film ci sa aspon trochu bude podobat knihe.

29.08.2019

Mořská modlitba Mořská modlitba Khaled Hosseini

Krasny jazyk a smutny no realny pribeh doplneny o nadherne ilustracie. Citala som v anglictine a nenahnevala by som sa keby to bolo dlhsie.

02.07.2019 4 z 5

Spojenia Spojenia Delphine de Vigan

Mrazivo reálna kniha pri ktorej čítaní som mala melancholický pocit a tak trochu som chcela nakričať na Theových i Mathysových rodičov nech sa vzchopia a prestanú byť zahľadení len do seba no nakoniec nie som rodič a nemôžem povedať čo by som spravila v situácii akej sa ocitli ony.

07.04.2019 5 z 5

Nerieš to Nerieš to Edward St. Aubyn

Príbeh podaný bez servítky.
Reálne opísané správanie vyššej vrstvy. Sadistická postava Davida Melrosa vo mne vyvoláva pocit znechutenia a opovrhnutia. Kniha je autobiografiou preto obdivujem autora za jeho otvorenosť. Od knihy som sa nedokázala odtrhnúť nakoniec som ju prečítala za jedno poobedie.

06.03.2019 4 z 5

Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Kniha ako celok bola krásna a osamelosť prvočísel je výstižný názov. Čakala som že na začiatku po alicinom a mattiovom "chybnom rozhodnutí" dá autor postavám ešte nejaký čas na to aby sa nám nejako predstavili alebo povedali ako sa cítia no potom už máme len pohľad o niekoľko rokov neskôr. Na autorov debut veľmi kvalitná kniha ktorú určite doporučujem.

10.02.2019 4 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Keby bola knižka dlhšia už by som sa asi nudila. Smutné a kruto pravdivé.

01.02.2019 3 z 5

Agnes Agnes Peter Stamm

Asi až týždeň po dočítaní som si uvedomila že som smutná kvôli tejto knihe.

28.01.2019 4 z 5

My ostatní tu prostě žijem My ostatní tu prostě žijem Patrick Ness

Na začiatku som vôbec nechápala príbehy "nezávislákov", ta kniha bola občas tak bizarná až som sa musela pousmiať. Patrick Ness má veľmi osobitý ale pútavý štýl písania.

28.01.2019 4 z 5

Vymyslela som si ťa Vymyslela som si ťa Francesca Zappia

Na tak mladú autorku klobúk dole ale kniha nie je moja šálka kávy.

26.01.2019 2 z 5

Hľadá sa Audrey Hľadá sa Audrey Sophie Kinsella (p)

Kinsella je skvelá autorka ale jej knihy len v origináli. S prekladom sa stráca humor.

Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Prvá polovica knihy mi prišla zdĺhavá. Niektoré postavy či pohľady postáv mi v nej prišli trochu zbytočné. V druhej polovici sa kniha konečne rozbehla a koniec bol krutý.

Smrt v Benátkách Smrt v Benátkách Thomas Mann

Niečo pre tých ktorý hľadajú v knihach hlbší zmysel. Túžba ktorá sa stáva posadnutosťou. Nakoniec niečo bez čoho nedokáže ani žiť a radšej smrť než neprítomnosť milovaného. Krása ktorú obdivuje ktorú nedokáže opísať. Niektoré myšlienky mi pripomenuli knihu Daj mi tvoje meno.

20.01.2019 4 z 5

Jama a kyvadlo Jama a kyvadlo Edgar Allan Poe

Toto boli zimomriavky, úzkosť a beznádej.

19.01.2019 5 z 5

Život: Vybrané citáty Život: Vybrané citáty Paulo Coelho

Od Coelha som ešte nečítala žiadnu prózu ale jeho myšlienky sú krásne.

19.01.2019 4 z 5

Všetkým chalanom, ktorých som milovala Všetkým chalanom, ktorých som milovala Jenny Han

Na mňa až moc presladené a naivné. Dobré dovolenkové alebo oddychové čítanie.

19.01.2019 3 z 5