iLuciferie komentáře u knih
Nijak extra vánoční, nijak extra děsivé, ale jinak příjemné čtení. (Dětem od 10 let mi ale přijde možná brzy.)
Adler-Olsenovy detektivky i politické thrillery mám ráda, ale tato kniha se mi opravdu nelíbila - neodsýpající děj, který se (ale jen trochu) rozjíždí až tak v polovině, rozsah mohl být tak třetinový.. Jednu hvězdičku dávám jen kvůli tomu, že jsem četla ještě i horší knihy..
Před pár lety moje první seznámení s Cookem.. a byla to láska na první pohled (nebo kapitolu..?)
Ke knížce mě přivedl film, který se mi moc líbil, tak jsem byla zvědavá na předlohu. Bohužel musím říct, že knížka se mi nelíbila. Nepřišla mi ani vtipná ani smutná, jen jednoduše a naprosto nezajímavě napsaná. Škoda.
Četbu jsem brala jako příjemné navrácení se do mladších let :-) Dost mě potěšilo, že knížka není tak dekadentní jako předcházející 3 v sérii. Forma scénáře se četla dobře, ze začátku jsem se soustředila, abych si děj představovala jako na divadle (které miluji), ale během čtení od toho člověk upustí a nevnímá, že nečte klasickou knížku - tedy mně to tak přišlo.
Hvězdičku dolů dávám za pro mě logický (filosofický) nesoulad s třetím dílem.
U této knížky mi nepřišla nijak extra zajímavá ani jedna dějová linka ani jejich "propojení" - pro mě tak trošku zbytečná knížka.
Kniha, která opravdu zní jako by byla vyprávěna dr. Housem. Někde v půlce knihy jsem se v ději natolik ztratila, že jsem musela část (asi tak celou druhou čtvrtinu) číst znovu, ale jinak knížku všem fanouškům Houseovského smyslu pro humor vřele doporučuji.
Detektivky od Bootha mám ráda, je to ten typ knih, kdy nejde jen o konkrétní vraždu/vraždy, ale také o život vyšetřovatelů a hlavně o prostředí ve kterém se děj pohybuje.
Napínavá detektivka se zajímavou zápletkou. Jsem zvědavá na další díl :-)
Za mě hodně přeceňovaná kniha. Ano, bavila mě, ale to bylo asi tak všechno.
Řekla bych, že toto je spíš druhá knížka z dvojsérie s Marissou.. minimálně dějová souslednost je opačně a také bych tak doporučovala číst. Marissa patří k mým nejoblíbenějším Cookovým hrdinům a Nákaza je určitě lepší z dvojice.
Zvláštní, myslela jsem, že toto je první knížka z dvojsérie s Marissou.. minimálně dějová souslednost je opačně a také bych tak doporučovala číst. Jinak Marissa patří k mým nejoblíbenějším Cookovým hrdinům.
Stejně jako všechny Brownovy knihy - napínavá, velmi čtivá, sice s nesmrtelným hrdinou, ale to autorovi ráda odpustím :-) Po slabším Ztraceném symbolu opět návrat k starému dobrému Brownovi - u této knihy se mi navíc líbilo, že není typově tak stejná jako ostatní v sérii.