iška komentáře u knih
Když to vezmu z toho kuchařskému hlediska, bylo to pro mne to, co nasytí, abych nepadla hlady, ale žádný velký požitek nepociťuji. Žádné “boule za ušima” ani zrovna “nemlaskám”. Ale mám knihu do výzvy.
Jodi Picoultová mě svými knihami vždy donutí k přemýšlení a to ještě dlouho po dočtení knihy. Tento titul nebyl vyjímkou.
Má to napětí a čte se to velmi dobře. Ve skupině podobných titulů pro mne patří k těm lepším.
Velmi pěkný jazyk. Vypořádat se s traumaty dětství je sloźité a každý jednotlivec to zvládá jinak. Bylo to zajímavé čtení. Syrovost severočeských koutů - už se těším na novou knihu, tentokráte prý detektivku a opět ze severočeského prostředí.
Spíše psychologický román než detektivka či thriller. Četlo se mi to dobře.
Sestra Fidelma prostě patří k mým srdcovkám. Těším se na každou novou knihu a je dobře, že se vydavatelství rozhodlo vydat překlady těch starších titulů v řadě. Myslím, že chybějí ještě asi tři nebo čtyři, tak je na co se těšit.
Pro mne nepatří mezi nejlepší autorčiny tituly, ale číst se to dalo.
Já fantasy nečtu a nebýt letošní čtenářské výzvy, asi bych po této knize nesáhla. Ale nakonec jsem se docela bavila.
Určitě si najde své čtenáře, spíše ty náročnější. Nemohu tvrdit, že je to špatně napsáno, ale mně to nějak nesedlo.
Není to zcela typická detektivka, ale myslím, že čtenáře detektivek nezklame. Těšila jsem se, že se zde objeví i komisařem z první knihy (ta mne dokázala rozesmát), ale ne všichni mohou být všude. Samotná kniha mě rozhodně nezklamala.
Jsou detektivky, které pobaví, ale za pět let si na ně nevzpomenete. Ty od paní Christie mají v sobě zvláštní kouzlo a čtenáři se k nim rádi vrací i po půl století.
Velmi dobře napsaná biografie. Gala byla egoistka jdoucí si za svým i přes “mrtvoly”. A Dalík také nebyl člověk, ke kterému bych zrovna vzhlížela.
Tento román je již na hranici faktografické literatury. Vídeň konce 19. a počátku 20. století je tu zachycena jak politicky, tak ekonomicky i kulturně. Doporučuji všem, kdo se zajímají o historii.
Detektivka podle mého gusta. Napínavá do poslední stránky.
Dobře se četlo. I já ohledně pachatele, co se dívek týká, měla jasno poměrně brzy. Ono také bylo dost nápověd. Úplný závěr mě překvapil.
Velmi dobře napsáno. Autorka nás celou dobu udržuje v napětí. Ale její detektivky mi sedly víc.