iška komentáře u knih
Tak tohle se mi líbilo. Byl tu zajímavý děj, napětí a byly chvíle, kdy jsem se i zasmála - prostě jako v životě. Těším se na další knihu.
Knihu jsem si vzala do vlaku a četla jsem se zaujetím. Řekla bych: velmi dobrý průměr.
Konfrontace současné západní a staré východní kultury, láska, hledání sebe sama - ale vše jen tak nějak po povrchu. Moc mě to neoslovilo.
"V městečku žily tři ženy" - začíná to jako pohádka, ale pohádka to není. Máme tu mrtvé, vyšetřovatele, ale jako klasickou detektivku bych to také neoznačila. Možná poetická či impressionistická detektivka. Asi nejvíc se mi sem vtírá ten impressionismus - spousta drobných bodů, které se spojí v obraz až v závěru a v určitém odstupu.
Tak to jsem si užila. Bavil mě příběh i styl napsání. Už jsem si v knihovně dala rezervaci na další titul.
Po padesáté stránce jsem uvažovala, zda knihu už neodložit. Pak jsem ji přeci jenom spíše prolistovala než přečetla do konce, ale nijak zvlášť mě nenadchla.
Opět nezklamalo. Velmi zajímavé téma a dost mrazivé. Teď jsem zvědavá, zda se protagonisté vrátí do Číny či zda se další příběhy budou odehrávat v USA. Osobně bych byla pro Čínu.
Dobře se to četlo. Konfrontace pohledu sourozenců byl zajímavý nápad.
Velmi dobře napsaný hodně silný příběh o síle lidí, ale také o síle knihy či písničky. Děsivý tím, že vychází ze skutečnosti, o které jsme již ledacos četli, ale asi si to stejně neumíme úplně představit.
Jodi Picoult patří k mým hodně oblíbeným autorům a opět mě vzala za srdce.
"Bez slitování" se mi líbilo podstatně více. Vlastně i díky tomu jsem sáhla po dalším titulu, ale byla jsem docela zklamaná. Souhlasím s názorem "gameho".
Příjemné čtení, předcházející trilogie se mě ale dotkla přece jenom více. Oceňuji, že se v autorčiných dílech vždy dozvím něco zajímavého z historie.
Zápletka měla nakročeno na parádní thriller. Mně ale vůbec nesedl styl psaní. Přišlo mi to jako takový strohý popis událostí, nestihli mě to.
Dějiny jednotlivce v dějinách společnosti či naopak ... ono to vlastně vždy nějak souvisí. Dobře napsáno, ale mě osobně chvílemi vadila ta roztříštěnost.
Ne zcela klasická detektivka. Spíše thriller a hodně o vztazích. Řešení částečně předvídatelné a přesto byl konec překvapivý.
Když jsem kdysi před lety poprvé vzala knihu do ruky, nesmírně mě zklamala. Bylo mi asi tak 7 a měla představu, že prince políbí princezny, on vyroste atd. Po pár letech jsem se k ní vrátila a dodnes patří k mým znejmilejších. Teď s ní seznamuji vnučky.
Velmi dobrá detektivka. Přemýšlela jsem, zda věci okolo manipulace nejsou až nadneseny, ale protože jsem se již také zmanipulovat /i když na podstatně menší úrovni/ nechala, je to uvěřitelné. A nebezpečné.
Po přečtení textu na přebalu knihy, že se rovná "Černobílému světu", jsem si nasadila očekávání příliš vysoko. Musela jsem trochu slevit. Ale jinak příjemné čtení s pěkně zamotanými osudy jednotlivých postav.
Rančerství, počátky těžby ropy, rodinná tajemství, lásky - prostě správná četba na horká letní odpoledne.
Člověk občas řeší "děsivě velké" problémy a pak nakoukne do historie či kousek za hranice a zjistí, že jeho problémy jsou nicotné. Na druhou stranu - nejhorší problémy bývají ty co nás teprve čekají na vyřešení. Nebo je tak alespoň vnímáme.