iška iška komentáře u knih

Potrat: historická romance 1966 Potrat: historická romance 1966 Richard Brautigan

Velmi jednoduchý příběh, ale v jednoduchosti, jak se správně říká, je krása.

16.05.2018 4 z 5

Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

Tak tuhle tetralogii jsem četla s opravdovou chutí. Těšila se na každý další díl a vlastně je mi líto, že je konec. Ale to už u dobrých příběhů bývá, stejně jako v životě.

14.05.2018 5 z 5

Záhada Henriho Picka Záhada Henriho Picka David Foenkinos

Svět knih mi je blízký. Tahle kniha mě do něj opět vtáhla a příjemně pobavila.

08.05.2018 4 z 5

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Nejsem čtenářkou Nesbeho, ale poctivě sleduji projekt Shakespeare 400. Myslím, že Nesbo ho zpracoval velice dobře (zatím si jej řadím těsně za Kus temnoty od M. Atwoodové).

08.05.2018 4 z 5

Papíroví duchové Papíroví duchové Julia Heaberlin

Asi bych jen jinými slovy opsala komentář zuzany2599.

02.05.2018 2 z 5

Druhá smrt Druhá smrt Peter Tremayne (p)

Sestra Fidelma a její přítel patří k mým z nejoblíbenějších hrdinů. Tentokráte jsem ale měla pocit, že nebyli úplně ve formě. Ale přesto jsem si početla s chutí.

02.05.2018 4 z 5

Láska v době globálních klimatických změn Láska v době globálních klimatických změn Josef Pánek

Byly tu zajímavé momenty, ale příliš mi nesedl styl psaní.

26.04.2018 3 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Hořkosladký bonbónek. Stáří a zapomínání, ale také láska a porozumění. Opravdu mě to dojalo.

24.04.2018 5 z 5

Písařka ze Sieny Písařka ze Sieny Melodie Rose Winawer

Četlo se to celkem dobře. Možná by mě to víc chytlo, kdyby to byl čistě historický příběh. Toho časového prolínání je v poslední době docela dost.

24.04.2018 3 z 5

Příběh dvou měst Příběh dvou měst Charles Dickens

Přečtení tohoto titulů jsem měla v plánu již dlouhou dobu. Kdysi, přibližně před dvaceti lety, běželo v televizi jeho filmové zpracování, které bych teď moc ráda znovu viděla. Navíc jsem se dozvídala z různých pramenů, že se jedná dlouhodobě o jeden ze světově nejprodávanějších titulů a u nás byl skoro neznámý. Tak konečně . . . a rozhodně nejsem zklamaná.

19.04.2018 5 z 5

Květiny na jeho pohřeb Květiny na jeho pohřeb Ann Granger

Příjemná četba. Klasická detektivka, na cestu vlakem ideální.

12.04.2018 3 z 5

A nakonec Vánoce A nakonec Vánoce Petr Šabach

Tři krátké příběhy spojené do jedné útlém knížky. I mně je české prostředí bližší, ale i tak jsem se pobavila. Škoda, že to byla autorova poslední kniha. A název jako když to napovídá.

05.04.2018 3 z 5

Obchodník Obchodník John Grisham

Sice mě to nechytlo jako některé jiné autorovy romány, ale rozhodně to stojí za přečtení. Svět knih, starých tisků i prvních vydání, která překvapivě až tak stará být nemusí, to vše bylo velmi inspirující. A pro ty, kdo se účastní letošní čtenářské výzvy, je zde spousta odkazů na další knižní tituly.

03.04.2018 3 z 5

Cizinec Cizinec Arno Strobel

Vlastně jsem celou knihu četla jedním dechem a čekala na rozuzlení. Závěr mě ale dost zklamal. Pro mě byl nepropracovaný a ne zcela logický.

31.03.2018 3 z 5

Vařila jsem pro Picassa Vařila jsem pro Picassa Camille Aubray

Moc příjemné čtení. Líbilo se mi propojení fikce s historicky doloženým fakty. Dokonce jsem pro jistotu hledala, zda neexistuje takový Picassův obraz. Určitě doporučuji.

29.03.2018 4 z 5

Podivuhodný život osamělého pošťáka Podivuhodný život osamělého pošťáka Denis Thériault

Krásná grafika. Poetický příběh. Asi bude bližší duším poetickým než realistům toužících po dějových zvratech. Tady je děj zabalen do poezie japonského haiku.

23.03.2018 3 z 5

Zavolejte sestřičky Zavolejte sestřičky Jennifer Worth

Osobní vzpomínky. Vlastně by jednotlivé případy mohly být samostatnými povídkami, tady je postava autorky spojuje do jednoho celku. Bylo to zajímavé.

21.03.2018 3 z 5

Ke dnu Ke dnu Anna Bolavá (p)

Tak trochu smíšené pocity. Byly momenty, kdy mě děj plně vtáhl a pak najednou jako bych byla ztracená. Rozhodně se mi více líbilo “Do tmy”.

17.03.2018 3 z 5

Fabrika Fabrika Kateřina Tučková

Více dokument než román a to velmi dobrý. Velmi zajímavé hlavně asi pro obyvatele Brna o ty, kteří dobře znají tamnější reálie.

14.03.2018 4 z 5

Pohřbený obr Pohřbený obr Kazuo Ishiguro

Moc se mi líbí autorův styl, ale tahle tématika mě nějak míjela.

11.03.2018 3 z 5