Iva095 Iva095 komentáře u knih

V mrtvé zóně V mrtvé zóně Jakub Mařík

Zatím se mi nejvíce líbil díl druhý, ale ani tento nebyl špatný.

27.09.2024 4 z 5

V ledovém sevření V ledovém sevření Jakub Mařík

Já jsem spokojená.
O proti předchozímu dílu to bylo o dost lepší.

23.09.2024 5 z 5

Ve stínu slunce Ve stínu slunce Jakub Mařík

Kniha mě bavila ikdyž fanoušek scifi nejsem.
Byla to celkem svižná jednohubka.

21.09.2024 3 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Začátek mě moc nebavil. To jak Poe chvíli řešil případ Botanika a chvíli zase případ patoložky mě prostě nebavilo.
Po nějaké době si mě příběh začal získávat až mě nakonec naprosto pohlnil a já jsem se nebyla schopná odtrhnout.
Nakonec jsem spokojená.

19.09.2024 4 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna M. W. Craven

Tento díl mě zatím bavil nejvíce.
Spokojenost.

16.09.2024 5 z 5

Ocelová liga Ocelová liga Adéla Rosípalová

Ocelovou ligu jsem si pořídila z jediného důvodu a to je že jsem četla Zlomky nekonečna a Lásky čas z obou knih jsem byla nadšená.
Anotace zněla skvěle.
Pravda je taková, jak jsem se na knihu těšila tak pro mě byla akorád zklamáním.
Zabitá studentka na Akademii smrtících umění, to jsem si myslela, že bude hlavní téma, že se bude řešit kdo jí zabil, ale vlastně se to neřešilo skoro vůbec. Z orientovat se v postavách taky nebylo úplně jednoduché a celkově celý příběh se mi zdál zmatený.
Odhalení vraha nebylo žádné překvapení a jeho důvod vraždění byl celkem úsměvný.
Kniha má pěknou obálku a dobře se četla, ale to je tak vše.
Další kniha do seznamu zklamání za rok 2024

12.09.2024 3 z 5

Střet králů Střet králů George R. R. Martin

O proti první dílu tento nebyl nic moc.
Přetahování se o to kdo je král, to je jedno z hlavních témat.
Celkově to bylo zbytečně zdlouhavé.

07.09.2024 3 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Dlouhou dobu se mi do této série nechtělo. Neviděla jsem ani seriál.
Jsem ráda, že jsem si nakonec pořídila alespoň první díl. Bylo to super.
Obrovský svět, hromada postav, spouta nespravedlivých rozhodnutí, akce, napětí. Prostě a jednoduše nebyl čas se nudit.
Určitě se pustím do pokračování.

30.08.2024 4 z 5

Skleněný muž Skleněný muž Anders de la Motte

Leo s Martinem mě baví.
Kdo je Skleněným mužem ně napadlo celkem brzy. Vlastně to bylo celkem jednoduché odhalit.
Ani náhodou mě nenapadlo, že knihu přečtu až tak rychle. Četlo se to úplně samo.
Stejně jako u prvního dílu tak i tady byl hodně pomalí začátek, ale postupně se to rozjelo.
Já jsem spokojená a doufám, že se dočkáme pokračování.

23.08.2024 4 z 5

Hrob Hrob Yrsa Sigurðardóttir

Nebylo to špatné, ale předchozí díl byl lepší.
Zase tu bylo přeskakování z minulosti, kde byla parta kamarádů do přítomnosti kde se vyšetřovali vraždy.
Kniha mě začala pořádně bavit, až když se ty dějové linky začali alespoň trochu proplétat.
Celé rozzuzlení bylo celkem dost složité, ale jinak mě kniha bavila.
Jsem zvědavá co se bude dít v dalším díle.

21.08.2024 4 z 5

Srpny Srpny Jakub Stanjura

Myslela jsem si, že Srpny budou patřit mezi top knihy za letošek, ale místo toho je hodnotím jako průměr.
Ano knížka se četla jednoduše, byla to krátká jednohudka.
Hlavní hrdinka mi vůbec nesedla a vlastně jediné co mě bavilo byl konec ten byl drsný.
Nakonec je pro mě tato kniha celkem zklamáním.

18.08.2024 3 z 5

Třetí ucho Třetí ucho Jan Hamouz

Druhý díl české středověké fantasy Ptačí srdce.
Poloviční král byl super, ale tento díl byl ještě lepší.
Je to celkem bichle, ale vůbec mi to nevadilo.
Tři dějové linky, král, kterého víc než království zajímá víno, pak malé nevychované princátko a nakonec kluk, který od malička vyrůskal v chudobě.
Knížka se četla skvěle. Nemám ráda dlouhé kapitopy, ale tady mi to nevadilo.
Doufám, že se příští rok dočkáme pokračování a že se taky dozvíme jak bude série dlouhá.

17.08.2024 5 z 5

Píseň války Píseň války Michaela Merglová

Tento díl nebyl ani zdaleka tak dobrý jako předchozí dva. Pořád jen válka a umírání a nic jiného. Humor tak ten úplně zmizel.
Stává se to až moc často, že závěrečný díl mě baví nejméně a nejradši bych ho zkrátila alespoň na polovinu a to bohužel platí i pro Píseň války.

12.08.2024 3 z 5

Píseň severu Píseň severu Michaela Merglová

Spokojenost.
Stejně jako první díl tak i tento se povedl.
Za celou dobu jsem se nestihla ani trochu nudit. Bylo to čtivé a zase celkem dost zábavné.
Už mám připravený poslední díl.

11.08.2024 5 z 5

Píseň oceli Píseň oceli Michaela Merglová

Většinou se českým fantasy vyhýbám, ale tato série mě lákala už dlouho.
Byl to takový ten poctivý fantasy příběh kde je spouta příšer a hlavní hrdina, který je všechny zabíjí. Seveřan ve společnosti barda jsou absolutně skvělá dvojka.
Co v této knize ani náhodou nechybělo je povedený humor.
Já jsem si příběh užila a těším se na pokračování.

09.08.2024 5 z 5

Hodina hromu Hodina hromu Lenka Poláčková

Stejně jako u Věku přízraků má i tato kniha naprosto dokonalí vzhled. Obálka i ořízka vypadají krásně.
Hodina hromu je historický příběh se špetkou nadpřirozena.
I přesto, že mě kniha bavila, tak Věk přízraků se mi líbil o trochu víc.

07.08.2024 4 z 5

Říše popela Říše popela Anthony Ryan

Myslím, že Říše popela celkem důstojně zakončila celou sérii.
Málokdy se mi stává, že mě baví všechny dějové linky a tady mě bavili ve všech třech dílech ikdyž tam bylo hodně nudných částí tak jsem si celou sérii užila.
Už se nemohu dočkat Mučedníka od něj mám velké očekávání.

06.08.2024 4 z 5

Hledání Phoebe Hledání Phoebe Gavin Extence

Hledání Phoebe je naprosto skvěla kniha o autistické holčině, která se snaží podle nějakých svých pravidel proplouvat životem.
Kniha se moc pěkně četla, byla upřímná, bylo v ní spousta emocí a mě se po delší době zase nějaká kniha moc líbíla.
Jen a jen doporučuji.

"Nedávalo to smysl. Proč bych měla cestovat stovky kilometrů, abych četla knihy nebo získávala další informace o tvůrčím psaní, když jsem mohla obojí dělat v pohodlí svého pokoje? Nemohla jsem pochopit proč je paní Shepherdová v tomto směru tak paličatá."

03.08.2024 5 z 5

Legie plamenů Legie plamenů Anthony Ryan

I tento díl byl fajn, ale kdyby byla kniha trošku kratší tak bych byla spokojenější.
Brzy se pustím do závěrečného dílu.

02.08.2024 4 z 5

Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

Hlavní hrdinka Auren je celá ze zlata a žije ve zlaté kleci u krále Midase.
Auren není obyčejná klisna je to králova favoritka. Pojem klisna v této knize zazní zbytečně mockrát a neustálé opakování, že je králova favoritka bylo taky celkem otravné.
Měla jsem za to, že se jedná o erotickou fantasy, nebo alespoň podle začátku to tak vypadalo, ale po čase se ukázalo, že s erotickou knihou to nemá nic společného.
Co musím uznat je, že se kniha četla úplně sama, ale jinak děj stál za nic, protože se tam pořádně nic nedělo.

30.07.2024 1 z 5