iva1154 iva1154 komentáře u knih

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Zatím podle mě nejlepší autorova kniha, která zaujme snad všechny čtenáře, kteří se chtějí pobavit a mají rádi trochu milostné pletky.

03.01.2022 5 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Pro knihy Patrika Hartla mám velkou slabost. Jako každá jeho kniha ( tedy kromě Prvoka, Šampóna,Tečky a Karla - abych byla přesná ) mě doslova strhla na emocionální kolotoč. Možná ke spisovateli i více inklinuji, jelikož pochází ze stejného města jako já, ale to už je trochu jiná pohádka :-). Odvahu hlavní postavy Aleše zpětně musím velmi ocenit a zde se zastavím, abych neprozradila další děj. Zaručeně bych po knize sáhla, kdybych měla nějaký splín a chtěla bych přijít na trochu jiné myšlenky. A rozhodně knihu doporučím známým a rodině, kteří alespoň trochu také čtou a někdy si ji přečtu s chutí znovu.

11.03.2022 5 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Příjemná sonda do hlubin vesnického života na jižní Moravě. Dobře jsem se u ní pobavila a odpočinula jsem si u ní.

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Šokující zpovědi, které mě donutily přemýšlet nad tím, jak moc se my zde v naší zemi a v našem "režimu" máme dobře. Obdivuji člověka, který takto věnuje svůj čas bádáním a studiem jiných kultur. Sama na takové věci nemám čas a tak jsem velmi ráda, že někdo dokáže věrohodně něco takového zpracovat.

03.01.2022 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Knihy Patrika Hartla jsou prostě moje srdcovka. Co víc říct, že kniha mě pobavila a velmi ráda si ji někdy přečtu znovu.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Velmi nerada dávám tomuto autorovi takové hodnocení, ale tato kniha se mi prostě nelíbila. Byla psána opravdu stylem vhodným pro muže - díky čemuž musím poznamenat, že manželovi se velmi líbila. Ovšem film se mi líbil a byl velmi dojemný. Hlavně skvěle obsazen. Knihu si už asi nikdy nepřečtu, jelikož už i o hlavních představách mám zkreslenou představu (díky filmu).

03.01.2022 1 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Žítkovské bohyně mě bezesporu zaujaly. Bohužel mě nudily pasáže, kde byly přepisy dokumentů, které tedy nesporně patřily ke knize jako takové, ale klidně bych se bez nich obešla. Bohužel jsem ale dříve četla knihu od autorky Vyhnání Gerty Schnirch, která byla mnohem více strhující. Popisy Bílých Karpat byly okouzlující a rozhodně mě povzbudily k tomu, abych někdy tato místa navštívila. Nicméně styl, kterým autorka píše je velmi jímavý.

06.02.2022 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Dobře psaná detektivka na styl Agathy Christie. Pozvolné rozplétání událostí vás udržuje v neustálém napětí. Z knih, které jsem od Shari Lapeny četla byla tato jedna z těch lepších.

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Pro mě byla toto první kniha, kterou jsem od autora četla. Doslova mě rozebrala, jelikož je velmi dojemná a zároveň krásná. Moc ráda si ji někdy přečtu znovu.

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Dodnes mě některé pasáže opravdu děsí. Povinná četba, která ale určitě není na škodu.

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Petr a Lucie byla kniha, kterou jsem - jako asi mnozí - měla v povinné četbě k maturitě na střední škole. Nemůžu říct, že tehdy by mě to vyloženě nezajímalo, ale po letech kdy si člověk něco zažije to je mnohem hlubší čtení.

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Velmi slibný nápad s oboustrannou knihou u které vámi vybrané pořadí čtení ovlivní váš pocit z knihy. Oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí a královsky jsem se pobavila. Patrika Hartla mám mimo jiné ráda i proto, že pochází z našeho krásného města Olomouce.

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Netřeba zpochybňovat udělenou Nobelovu cenu autorovi. Jako povinná četba mě tolik nezaujala a přišla mi zdlouhavá. Tuto knihu je lépe číst, až bude člověk dospělejší.

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Velmi zajímavá kniha, která vás vtáhne do děje.

Vzdelaná Vzdelaná Tara Westover

Občas nudný či šokující - a plno dalších pocitů jsem při čtení zažívala. Znovu bych si knihu určitě nepřečetla. Ovšem velmi znepokojující pohled do velmi nevšední americké rodiny.

03.01.2022 3 z 5

Můj život mezi slzami a smíchem Můj život mezi slzami a smíchem Jiřina Bohdalová

Biografie psána velmi pěkným stylem s mnoha doprovodnými fotografiemi. Troufnu si říct, že tato kniha opravdu potěší více generací než jen ty starší. Vždy mě velmi zajímalo jak to měla herečka s údajnou spoluprací s StB. Myslím si, že ze všech možných knih o herečce Jiřině Bohdalové je tato opravdu velmi vyvedená.

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Až na několik již níže zmíněných chyb byla kniha poutavá a rozhodně by si - pokud by tam tyto hrubé chyby nebyly - zasloužila lepší hodnocení. Přijde mi, jakoby to bylo dílo hrubě rozpracované v šuplíku a autorka jej rychle vydala bez toho, aniž by jej dala někomu pořádně přečíst. Dost velká škoda vzhledem k tomu, jak moc jsem se na knihu těšila.

16.03.2022 2 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Čtivé, zajímavé a nečekaný zvrat, který dělá knihu opravdu zajímavou. Oceňuji i nápaditý přebal, ale zatím jsem byla nejvíce spokojená s autorky pozdější knihou Nevítaný host.

03.01.2022 3 z 5

Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Toto opravdu není nic pro mě.

03.01.2022 1 z 5

Príbeh stratenej dcéry Príbeh stratenej dcéry Elena Ferrante

Místy nudná, ale stále stará dobrá Elena. Celou ságu jsem jí fandila skoro jako rodinnému příslušníkovi. Na knize (potažmo na všech, ale v této extrémně) mi vadila Eleny kamarádka Lila. S touto postavou jsem tedy soucit opravdu neměla.