Ivana11 Online Ivana11 komentáře u knih

Agnes Agnes Hannah Kent

Knížku jsem brala do ruky s očekáváním úplně jiného děje. Zprvu mi dělaly problémy zvyknout si na islandská jména a názvy usedlostí, ale později mě kniha úplně strhla. O to víc, když jsem na konci knihy zjistila, že se příběh skutečně stal.

08.09.2017 5 z 5

Z Paříže do Paříže Z Paříže do Paříže Joseph Joffo

Válka očima židovského chlapce, jeho putování s bratrem po Evropě, aby utekli smrti. Velmi působivé.

25.08.2017 5 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Trochu pomalejší začátek, ale ke konci kniha nabrala pěkný spád a nečekané rozuzlení. Líbilo se mi to.

17.08.2017 5 z 5

Kočičí životy Kočičí životy Eda Kriseová

Knihou jsem naprosto unešená. Poprvé jsem četla knihu, která se odehrává na Volyni, o Češích, kteří se zde usadili, o jejich osudech, o jejich vlastenectví. Je to kniha smutná, člověku se ani nechce věřit, čím vším si prošli. Vřele doporučuji. Knihu jsem měla vypůjčenou z knihovny, jsem překvapená, jak je málo čtená, je to škoda.

06.08.2017 5 z 5

Podvedená Podvedená Charlotte Link

No tak to bylo něco, prostě výborné. Od začátku do konce napínavé, ani kousek knihy, kde by se člověk nudil.

25.07.2017 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Tak toto byla opravdu krásná kniha, plná emocí, trápení, lidského utrpení. O to víc, když se děj odehrává takřka za humny. Po přečtení jsem musela na děj knihy stále myslet.

17.07.2017 5 z 5

Kobra Kobra Deon Meyer

Výborné, knih plná akce a napětí, jsem moc spokojená. Tentokrát jsem se už neztrácela v afrických jménech jako v předešlých knihách, ocenila jsem i slovníček na konci knihy.

07.07.2017 5 z 5

Bostoňanka Bostoňanka Anita Diamant

Velice působivá kniha, která popisuje život židovské dívky. Moc příjemné čtení.

23.06.2017 5 z 5

Černé světlo Černé světlo Peter May

Výborně se mi kniha četla, myslím, že tento díl ze série Akta Enzo se mi líbil asi nejvíc.

11.06.2017 5 z 5

Zádušní mše za hraběnku Zádušní mše za hraběnku Jiří Holub

Líbila se mi. A moc.

09.05.2017 5 z 5

Země odpoledního slunce Země odpoledního slunce Barbara Wood

Pěkné čtení, i když oproti předchozím autorčiným knihám jsem byla trošičku zklamaná. Ale zase byl příběh z jiného prostředí, opět jsem se dozvěděla něco nového.

08.04.2017 4 z 5

Prostě na mě zapomněli Prostě na mě zapomněli Jiří Holub

Krásný, dojemný a silný příběh.

21.03.2017 5 z 5

Pod vlivem Jupiteru Pod vlivem Jupiteru Gary D. Schmidt

Dojemný, smutný příběh a velmi působivý příběh.

12.03.2017 5 z 5

Výkupné pro krále Výkupné pro krále Graham Masterton

Napínavé, čtivé, ostatně jako všechny předchozí knihy autora.

28.02.2017 5 z 5

Chudí v Lodži Chudí v Lodži Steve Sem-Sandberg

Knihu jsem odložila nedočtenou, špatně se mi četla, nevyhovoval mi autorův styl.

28.02.2017

Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce Luca Di Fulvio

Nádhera.

21.02.2017 5 z 5

Básnik Básnik Dominik Dán

Opět výborná dánovka, pro mě již několikátá, a nikdy nezklamal.

10.02.2017

Hanin kufřík Hanin kufřík Karen Levine

Knížek o holocaustu jsem již přečetla několik, ale tato mě jaksi hrozně chytla za srdce. Jednak že je to o dívence z blízkého moravského města, ale i že bylo popsáno dětství Hany a bratra Jiřího s linií ze současnosti o neúnavném pátrání Japonky Fumiko. Navíc je vše doplněno fotografiemi Hany z dětství, dobovými dokumenty, a ty Haniny kresby, ty mě dostaly.

03.02.2017 5 z 5

Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

No tak to bylo parádní, já toho spisovatele fakt můžu. Žádné zbytečné popisy, čtivé a zajímavé až do konce.

01.02.2017 5 z 5

Jednou časně zrána Jednou časně zrána Virginia Baily

Na knihu jsem byla natěšená, ale později zklamaná. Příběh to byl pěkný, ale připadalo mi to jaksi neucelené. Neustálé přeskakování v dějových linkách mi z příběhu dělalo chaos.

23.01.2017 3 z 5