Ivanule Online Ivanule komentáře u knih

Tajná přání Tajná přání Marie Lacrosse

Završení trilogie Kavárny ve Vídni:) Co napsat...jako v každém díle se i zde setkáváme se Žofií, její rodinou a v tomto díle řešíme její nástup po smrti jejího strýčka Danzera do vedoucí pozice Café Prinzess,setká se zde s úskalími, které bude muset vyřešit...Jako vždy se mi tato kniha,a nevím proč mám neustále s těmito autory takový problém,četla za začátku těžko,než se do ní člověk dokáže začíst pak už to odsejpá:D

13.06.2024 4 z 5

Sny nové doby Sny nové doby Anne Jacobs

Tento díl byl také povedný i když musím říct,že se už daleko méně jednalo o práci modistek, pochopíte, až přečtete:) Ale stále se tam vyskytovaly:)

17.05.2024 4 z 5

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa (p)

Někomu se tato povídka možná nebude zdát zrovna výborná, přece jenom japonské psaní je trošičku jiné než na jaké jsme zvyklí my tady, ale mě se to líbilo, bylo to milé, příjemné. Příběh krásně plynul, je zde láska,knihy, spisovatelé, o kterých bohužel nemohu říct, že bych je znala, ale člověk si musí rozšířit obzory. Milé čtení,čtivé:)

24.04.2024 4 z 5

Sestry z Versailles Sestry z Versailles Sally Christie

Tyto knihy z období 18.století ve Francii mám ráda. Už jsem jich přečetla několik, a tato se taky může zařadit do mých oblíbených přečtených knih.

31.03.2024 4 z 5

Zapomeňte na neděli Zapomeňte na neděli Valérie Perrin

Když vidím komentáře u této knihy, jak se jim všem líbila a jak je chytla u srdce a nevím co vše pochvalné, tak já bohužel musím napsat trošku něco jiného.Nevím,jestli je to tím, v jakém době jsem to teď četla, a tudíž jsem knihu četla útržkovitě, a u postele syna v nemocnici po operaci stehenní kosti a tak jsem se do ní nemohla asi začíst úplně na 100procent. Opravdu nevím...Děj autorka vymyslela zajímavě, ale mě to v některých chvílích nedávalo někdy smysl, konec byl pěkný, ale jak říkám, možná jsem si ji vybrala ve špatné chvíli:)

24.03.2024 3 z 5

Falešné pozlátko Falešné pozlátko Marie Lacrosse

V této knize se dostáváme do období po smrti korunního prince Rudolfa, kdy se Žofie dostává jako dvorní dáma do Hofburgu. Mezi tím však ale by velice ráda dále pokračovala ve svých návštěvách a pomoc strýci v kavárně. To a spousta jiných události se v této knize stane,stačí si jen knihu přečíst:)

01.03.2024 4 z 5

Sen o šicím stroji Sen o šicím stroji Bianca Pitzorno

Příběh mě na jednu stranu zaujal, ale abych pravdu řekla, něco mi v něm chybělo, možná více z toho života švadlenky u rodin,ty příběhy, které měli být tajemstvím...nevím...ale jinak velice zajímavé téma

03.01.2024 4 z 5

Řecké štěstí Řecké štěstí Kateřina Panou

V Řecku jsem ještě nikdy nebyla, ale po přečtění této knihy mě autorka navnadila:) Velice vydařená kniha!!!!

30.12.2023 5 z 5

Než nás rozdělí láska Než nás rozdělí láska Agnès Martin-Lugand

Tuto knihu jsem si vzala jako oddechovou,má pár stran,snad se bude číst lehce...a po té vší první a druhé světové válce a Německu jsem potřebovala trochu jiný žánr...Byl a taky to nakonec bylo na jednu stranu krásné a na další straně smutné čtené,ale kniha je velice čtivá,děj ubýhá plynule...A konec byl krásný opětovné setkání ....

01.12.2023 4 z 5

Bouřlivá doba Bouřlivá doba Michaela Grünig

V této části knihy se dostáváme do období v Německu krátce po skončení Velké války a k rodině Elisabeth a Juliuse, dále Paula, Luisy a Johanny...Jaký bude osud rodiny a rodinného hotelu v nadcházejících letech a co vše je čeká, to se dozvíte po přečtení této druhé knihy z trilogie:)

16.11.2023 4 z 5

Nový začátek Nový začátek Michaela Grünig

Rodinný hotel u moře, rodina a začínající válka,nešťastná láska. To je jen pár takových maličkostí, které v této knize najdete, po určitém bodě bych matku hlavní hrdinky vyrazila z domu :D Konec je otevřený,takže čekáme,čekáme, jak to dopadne:)

10.11.2023 4 z 5

Dračí královna Dračí královna William Andrews

Moje druhá kniha od autora, a druhé pokračování trilogie Drak. Opět se setkáváme s Annou, a tentokrát se ale dostáváme více do minulosti, zjišťujeme kdo byl Dračí královna, jak se ke své pozici dostala a co vše za svůj život prožila, velice zajímavé téma si autor vybral a musím říct,že se těším na další pokračování a o čem bude:)

01.10.2023 5 z 5

Dům knih Dům knih Beate Rygiert

Této knize musím dát 4 hvězdičky a to proto,že jsem z názvu knihy asi čekala něco trochu více právě o knihách,například něco s výrobou,více a jak propagovat knihy atd.,ale na druhou stranu to nebylo nakonec vůbec špatné.

19.09.2023 4 z 5

Na matce záleží Na matce záleží Kevin Leman

Tato kniha mi doma už ležela pěkně dlouho, kluci rostou a já se konečně dohnala k tomu si ji přečíst a musím říct, že je poučná a musím se pochválit, že dokonce jsem některé věci z ní i dělala sama od sebe, ale jsou tam i správně poučky na to jak vlastně pořádně jednat s naším začínajím puberťákem, kdy jsem opravdu někdy velice bezradná:)

19.08.2023 5 z 5

Dvorní dáma Dvorní dáma Anne Glenconner

Kniha se mi líbila, alespoň jsem mohla nahlédnou z jiné strany na královskou rodinu a zde máme pohled její dvorní dámy a jejího života, podařená kniha:)

30.07.2023 5 z 5

Kůň Převalského Kůň Převalského Maja Lunde

Krásně popsáno,protože co jiného napsat...

10.07.2023 5 z 5

Marnotratná královna Marnotratná královna Jean Plaidy (p)

Tak a završila jsem posledním dílem od autorky série Francouzská revoluce a musím říct, že se mi první a tento poslední díl četl asi nejlépe, děj totiž krásně plynul, byl zajímavý a možná to bylo i tím,že Marii Antoinettu znám a už jsem o ní párkrát něco četla:) Moc povedený díl:)

16.05.2023 5 z 5

Cesta povstání Cesta povstání Jean Plaidy (p)

Pokračování Ludvíka Milovaného, tato kniha se mi četla o něco pomaleji než první díl, ale stále byla velice zajímavá:)

11.05.2023 4 z 5

Ludvík Milovaný Ludvík Milovaný Jean Plaidy (p)

Myslím,že je to moje první kniha od autorky, ale já tyhle historické románky mám ráda, člověk to přečte, něco si z toho vezme:) Tentokrát se dostáváme do Francie za končící vlády krále Slunce a jeho nastupujícímu malému pokračovateli a to Ludvíku XV.

06.05.2023 4 z 5

Dar života Dar života Wendy Holden

Velice silný a velice inspirující příběh osudu života Edny, která vyrůstala v rodině lékaře v Somalilandu, kdy už jako malá věděla, co jednou chce v životě dosáhnout. Příběh popisuje její životní úskálí,ale také její píli a odhodlání.Edna se i zasadila o ukázání ženám, co dokáže ženská obřízka, jak je pro tělo ženy z hlediska zdravotního velice špatná, a jaké následky po ní mohou mít a je podle mě moc dobře, že se o tom mluví

03.05.2023 5 z 5