iveta3689 iveta3689 komentáře u knih

Zeď vzpomínek Zeď vzpomínek Anthony Doerr

Po Světlech jsem byla trochu namlsaná, to byla naprosto úžasná knížka, ale nakonec zklamaná nejsem. Kdybych je nesrovnávala, tak budu z této nadšená. Je sice slabší, než Světla, která nevidíme, ale sama za sebe je hodně dobrá. Náměty povídek jsou pestré a zajímavé, všechny jsou milé a i k zamyšlení. Knihu jsem přečetla jedním dechem.

30.06.2016 4 z 5

Nebeský vězeň Nebeský vězeň Carlos Ruiz Zafón

Moc hezké, dojemné, velmi čtivé. Neznám předchozí romány, které by měly být i důležité pro děj, určitě se na ně chystám. Nepřipadalo mi na škodu, že jsem knihu četla samostatně bez předchozích. Autor postavy představil, uvedl do děje. A montechristovská vložka byla úžasná.

18.06.2016 5 z 5

Plavba smrti Plavba smrti Yrsa Sigurðardóttir

Dobrá detektivka, napínavá hlavně kvůli prolínání dvou časových rovin. To je věc, kterou vždycky v knize vítám. Konec je trochu krkolomný, jako kdyby musela autorka příběh rychle dopsat. Ale rozhodně zajímavé, určitě si přečtu něco dalšího.

16.06.2016 4 z 5

Firewall Firewall Henning Mankell

Velmi dobrá detektivka, uvěřitelný příběh a stále aktuální námět. Technologie už sice pokročily, takže některé pasáže jsou nyní lehce naivní, ale rozhodně to neubírá na zajímavosti. Wallander stárne a řeší i osobní záležitosti, ale jen tak akorát, aby to neodvádělo děj jinam.

16.06.2016 4 z 5

Skleněný muž Skleněný muž Anders de la Motte

Napínavé, dlouhé, ale není tam žádná zbytečná omáčka.

23.11.2024 4.5 z 5

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Děj byl přímočarý, ale nenudil. Nebylo nutné ho nějak nastavovat nebo dělat odbočky. Autorův styl mě baví, je pořád stejně dobrý.

05.11.2024 4 z 5

Osiřelo dítě Osiřelo dítě Daniela Mičanová

Jako všechny povídkové knihy, něco je lepší, něco je slabší. Celkově určitě lepší průměr 3,5/5*.

15.10.2024 3.5 z 5

Grace a půvab lásky Grace a půvab lásky Sophie Benedict

Určitě se to nemůže číst jako biografie, spíš jako běžný milostný příběh. Jména by se dala jakkoliv zaměnit a nic by se nestalo.

18.09.2024 3 z 5

Déjà vu Déjà vu David Urban

Dobře napsané, příjemně se čte. Jednoduchá přímočará detektivka, uvěřitelná.

31.08.2024 4 z 5

Vražedný rej Vražedný rej Andreas Gruber

Dobré jako předchozí. Spletitý děj, trochu přitažený za vlasy, ale čte se dobře a pořád baví.

27.08.2024 4 z 5

Benátská zrada Benátská zrada Steve Berry

Jako ostatní v sérii. Dobré, čtivé, napínavé.

26.08.2024 4 z 5

Krvavý náhrobek Krvavý náhrobek Anna Beatrix Bártová (p)

Velmi příjemné překvapení. Dobrý příběh, uvěřitelný, pěkně vystavený. Je to napínavé, není to rozvláčné, bavilo mě to.

25.08.2024 4 z 5

Vražedné pohádky Vražedné pohádky Andreas Gruber

Zase super, napínavé, možná trochu překombinované, ale přesto čtivé.

20.08.2024 4 z 5

Manuál pro moderní mámy Manuál pro moderní mámy Susanne Mierau

Souhlasím s předchozími komentáři. Čekala jsem manuál, tedy nějaké rady nebo nápady. Bohužel jde jen o jakési shrnutí, navíc ne moc šťastně poskládané.

26.07.2024 3 z 5

Vražda v Mallowan Hall Vražda v Mallowan Hall Colleen Cambridge (p)

Je to psané v duchu klasických detektivek, ale bez šťávy. Příběh je bez nápadu, dočetla jsem ho jen z nedostatku jiného čtení. V sérii určitě pokračovat nebudu.

20.07.2024 2 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Fajn oddechovka. Čte se dobře, konec je překvapivý, ale nic, z čeho by si člověk sedl na zadek. Je to určitě lepší průměr 3,5/5*.

28.06.2024 3.5 z 5

Vraždy v rezidenční čtvrti Vraždy v rezidenční čtvrti Peter James

Horší hodnocení mě trochu udivuje. Za mě to byla dobrá detektivka, nic převratného, ale pěkně se četla.

04.06.2024 4 z 5

Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Super nápad, dobře napsané, hodně mě to bavilo. Autorka dokázala obě verze skvěle proplést, že se potkávají v detailech a jedna druhou pěkně podporují.

20.05.2024 4 z 5

Doba chemlonová Doba chemlonová Jaromír Marek

Není to špatně napsané, dobře se to četlo.

09.05.2024 3 z 5

Vlak do Paříže Vlak do Paříže Lorraine Brown

Autorka má zvláštní styl, chvíli jsem se s ním sžívala. Rozběhne situaci, ale ta hlavní hrdince něco připomene a začne se odvíjet historka z minulosti. Kdyby byl děj přímočarý, bude to jen krátká povídka. Všechny odbočky jsou sice zbytečné pro nějaký posun, ale nejsou otravné. Nakonec jsem si na ně zvykla a nebylo to špatné. Není to nijak převratná kniha, ale je to celkem milé čtení. 3,5/5*

24.04.2024 3.5 z 5