IvetKl IvetKl komentáře u knih

Prokletí Schwartzovy vily Prokletí Schwartzovy vily Anna Beatrix Bártová (p)

Naprosto úchvatná kniha, která nezklamala! Navíc o to skvělejší, že jde o českou autorku. Kniha prolíná současnost s historií a tím dodává celé knize šmrnc. Jak napsali předchozí, možná je škoda, že konec je tak rychlý, zasloužil by delší rozpis. Co beru jako mínus, že kniha nevyšla v pevné vazbě, nesnáším měkké vazby, ale to je čistě jen můj problém.
Překvapuje mě však, jak je kniha málo známá, málo propagovaná, zasloužila by více ohlasu.

17.07.2020 5 z 5

Holčička, která milovala hřbitovy – a jiné povídky Holčička, která milovala hřbitovy – a jiné povídky P. D. James (p)

Moc nemusím povídky, ale tyto celkem šly. Nejvíc se mi líbil příběh Oběť.

15.07.2020 3 z 5

Tma Tma Jozef Karika

Pecka, pecka, pecka!!! První knihu od Kariky jsem četla Trhlinu, ta mě naprosto dostala, proto jsem se vrhla na další. Tato oproti Trhlině není mysteriozní, ale zato je více "nechutná" co se týče krve a dalších zranění. Karika má opravdu cit psát věci velice do detailu a zároveň to pojmout lehkým způsobem, že čtenář má pocit, že se ocitá přímo uprostřed děje a ví o všem. Proto úsek s alá řezáním nohy pro mně byl opravdu čtecí boj, kdy jsem chvíli četla a chvíli vydýchávala, protože se mě fakt zvedá kufr z krve. Shrnula bych to asi takto: No ty v*le!

13.07.2020 5 z 5

Smetištejn Smetištejn Edward Carey

Kniha mě ihned zaujala svým obalem a názvem. Naprosto fantastická knížka s nádhernými ilustracemi. Je to naprosto odlišný žánr, než na jaké jsme zvyklí. Jen mi tedy nepřijde moc pro děti. Co mě však mrzí, že zatím není překlad dalších dílů.

12.07.2020 5 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Trochu mně to připomnělo Slunce, seno a pár facek. Toto prostě už není King jako dřív. Nekonečné žvatlání na TOLIK stran. Musela jsem se neustále přemáhat, abych to dočetla. Navíc jsem se ztrácela v množství osob.

09.07.2020 1 z 5

Kniholap Kniholap Helen Docherty

Báječné ilustrace, nádherné verše a poučení pro děti, že zlý skutek nemusí být tak zlý, jak se na první pohled jeví.

02.07.2020 5 z 5

Vězněná Vězněná Pavel Renčín

Knížka úplně z jiného žánru, na něž jsme zvyklí. Moc se mi líbila, ale konec bych si představovala jiný. Co mě však zaskočilo, že příběh je částečně podle skutečných událostí.

07.06.2020 4 z 5

Poslední vlak do Helsingøru Poslední vlak do Helsingøru Heidi Amsinck

Zvláštní povídky, které však nejsou hrůzostrašné, jak někteří uvádí. Jako jednohubka na čtení fajn, ale žádnou výraznou stopu to na mně nezanechalo.

30.05.2020 3 z 5

Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Knížka by mohla být příjemnou romantickou oddechovkou, kdyby autorka do každé erotické scény nevrazila x-sprostých a nechutných slov.

21.05.2020 2 z 5

Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Mám z toho rozpoluplné pocity. Začátek byl otravný tím, jak Sarah neustále přemítá, jestli to byla Lydie nebo Kirstie. Poté se to začalo pěkně rozjíždět. Konec je pro mě nejednoznačný a vlastně nevím, co si o tom myslet.

20.05.2020 3 z 5

Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele Mitch Albom

Na knihu jsem se velmi těšila z důvodu vysokého hodnocení a kladných komentářů, ale byla pro mě velkým zklamáním. Asi je to i tím, že jsem nikdy neměla ráda Malého prince a podobně filozoficky smýšlející knihy. Super rady do života od člověka, který umírá, ale jsou to jen univerzální řeči, kterými by se každý chtěl řídit, kdyby žil v Utopii. V normálním světě pořád zůstává fakt, že prachy, ať si říká kdo chce, co chce, jsou důležitý.

15.05.2020 2 z 5

Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy Stanislav Rudolf

Milý příběh o dospívání Jitky.

12.05.2020 5 z 5

Loutkář z ghetta Loutkář z ghetta Eva Weaver

Nádherná kniha o smutných dobách! Ke konci jsem už jen plakala.

11.05.2020 5 z 5

Lizucha Lizucha Lenka Juráčková

Krásný příběh. Škoda, že Lídy příběh nebyl více rozepsán, zasloužil by si to. Naopak příběh Káti a Evy nebyl nutný.

02.05.2020 4 z 5

Tajemné bratrstvo pana Benedikta Tajemné bratrstvo pana Benedikta Trenton Lee Stewart

Bohužel mně příběh moc nenadchl. Možná proto, že jsem nikdy neměla ráda Rychlé šípy a hrdinové mi jej připomínali.

30.04.2020 3 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Naprosto bombastická knížka! Doplnění o odkazy na reálné webovky jen přidávájí na zajímavosti celé knihy. Konečně kniha, která se vymyká všem ostatním.

17.04.2020 5 z 5

Uspávanky Uspávanky Jan Skácel

Některé byly opravdu krásné, ale poezie asi nikdy nebude mou silnou stránkou.

02.04.2020 3 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Kniha byla hrozně zdlouhavá, neustálé úvahy, vracení se v čase a stálé opakování mně ke konci už rozčilovaly. Do dalších dílů se rozhodně nevrhnu.

01.04.2020 2 z 5

Tajemství hotelu Winterhouse Tajemství hotelu Winterhouse Ben Guterson

Dlouho jsem se tak netěšila na druhý díl jako na tento. A taky tak dlouho se mi nestalo, že jsem z druhého dílu nebyla zklamaná, ba jsem byla opět nadšená! Kéž by i více autorů psalo takto krásné knihy pro dospělé!

03.03.2020 5 z 5

Omen: Ďáblovo znamení Omen: Ďáblovo znamení David Seltzer

Čekala jsem fakt horor všech hororů a musím říci, že Exorcista na mně zanechal větší stopu než tato kniha. Nicméně i přesto hodnotím kladně, protože se mi zdá, že v dnešní době nikdo už moc neumí psát pořádně horory, bohužel už ani King, a tato kniha vyčnívá z tohoto žánru.

01.03.2020 3 z 5