IvikaS IvikaS komentáře u knih

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Zvláštní kniha, dobře se četla.

21.08.2018 4 z 5

Otrávené duše Otrávené duše Petr Švec

Začátek skvělý, prostředek přehlcený množstvím postav a konec splácaný ze všeho možného. Dokázala bych si to představit jako strašidelný seriál, kde by každá postava měla dost prostoru na rozvinutí svých problémů a fobií, tady to spíše mátlo a některé linie se úplně vytratily, například jsem marně čekala na to, kdy se objeví tunel. Nicméně jazyk autora je příjemně čtivý a na prvotinu to není špatné.

14.08.2018 3 z 5

Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Jazyk týnů mě neskutečně iritoval a hlavní hrdina byl grázlík k pohledání. Přesto to bylo poutavé čtení.

26.07.2018 4 z 5

Virál Virál Helen FitzGerald

Aktuální hrozba moderní doby, líbilo se mi to, jen mám teď o jeden důvod víc bát se o děti.

17.07.2018 4 z 5

Bestie Bestie Dominik Dán

Připomínalo mi to Případy 1. oddělení.

09.07.2018 4 z 5

Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Je to čtivé a napínavé, ráda bych věděla jak to dopadne ale nehodlám pokračovat dalšímými díly, když je konec v nedohlednu. Četla jsem to v rámci čtenářské výzvy a nelituji ale děsí mne ten rozsah.

08.07.2018 4 z 5

Ocelové jeskyně Ocelové jeskyně Isaac Asimov

Hlavní hrdina mě iritoval svojí zatvrzelostí a umanutostí, naštěstí se ke konci polepšil. Představa budoucího způsobu života na zemi byla děsivá.

13.06.2018 3 z 5

Advokát Advokát Michael Connelly

Nejhorší klient je ten nevinný...
Bylo mi toho advokáta líto a fandila jsem mu. Kniha byla skvěle napsaná a osvětlila mi fungování amerického soudního systému.

10.06.2018 4 z 5

Zlodějka Zlodějka Sarah Waters

Nějak jsem to nemohla dočíst ta LGBT tématika mi nic moc neříká.

25.03.2018 3 z 5

Gala Dalí Gala Dalí Carmen Domingo

Autorčin styl mi nesedl, dost se opakovala a často si protiřečila. Nejprve byla Gala stará a vyčerpaná a nemohla už prodávat a o pár řádků dál byla stále stejně energická jako v mládí a domlouvala prodej obrazu.

26.01.2018 2 z 5

Dům duchů Dům duchů Isabel Allende

Silný příběh.

22.01.2018 5 z 5

Bestie Bestie Peter Benchley

Nebylo to tak dobré jako čelisti a dlouho jsem se nemohla začíst.

17.01.2018 3 z 5

Adolf Loos - privátní portrét Adolf Loos - privátní portrét Claire Beck-Loos

Není lehké žít s géniem. Loos zde působí spíše jako malé dítě se stařeckými vrtochy.

08.01.2018 4 z 5

Žena v Berlíně: Deníkové zápisky z období od 20. dubna do 22. června 1945 Žena v Berlíně: Deníkové zápisky z období od 20. dubna do 22. června 1945 Anonyma (p)

Inteligentní žena, která chtěla přežít tu šílenou dobu. Velice silný příběh o těch co přežily prohranou válku.

07.01.2018 5 z 5

Dušemrdi Dušemrdi Natascha

Živoucí, opravdové a děsivě bezútěšné, těžko hodnotit.

03.01.2018 4 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Moc hezké, jdu na další díl.

03.01.2018 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Život matek je děsivý a plný nástrah.

19.11.2017 4 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Líbilo se mi to víc než Dívka ve vlaku ale ocenila bych, kdyby v knize byla aspoň jedna normální nenarušená osoba.

13.11.2017 4 z 5

Horalka Horalka Alberto Moravia (p)

Přímé, prosté, pravdivé. Horalka je jednoduchá žena ve složité době.

08.11.2017 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Možná to mohlo mít o pár set stran méně, ale nebylo to špatné.

06.11.2017 4 z 5