IvikaS komentáře u knih
Napínavý a čtivý příběh o jedné severské legendě. Ķniha se tváří jako drsný horor ale je to jen strašidelný příběh, který se mi moc líbil.
Napínavé, čtivé, ten konec nebyl tak dramatický jako ve filmu ale o to byl možná reálnější.
Četla jsem v rámci studia a nejraději bych tuto knihu zařadila do povinné četby. Autorka je bez pochyb velká osobnost s laskavým srdcem.
Styl autora mi nesedí. Je to jedna z mála knih kterou předčilo její zfilmování, konkrétně konec byl ve filmu lepší.
Brilantní, dokonalé, napínavé, nešlo přestat číst. V Beth byla perfektně vykreslená zakomplexovaná žena.
Bylo to dlouhé čekání na konec. Zápletka byla nepravděpodobná a měla jsem dojem, že vše se děje jen proto aby se ukázalo jak velkej a drsnej je Johny frajer. Opakovaně léčil rozmlácenou hlavu cigaretami, rány rozdával na potkání a ženy si strhávaly šaty sotva se objevil.
Drahá dovolená může přijít pěkně draho. Kniha se příjemě četla v létě u vody ale je to takové nic proti ničemu.
Fascinovalo mne jak se všichni zajímaly jen o koně a smrt dvou lidí pro ně nebyla tak podstatná. Líbil se mi citát W. Churchilla, že kůň je uprostřed nepohodlný a na obou koncích nebezpečný.
Zajímavá ale předvídatelná kniha, škoda, že nebyla celá vyprávěná z pohledu neviditelného, třeba jako deník.
Líbilo se mi střídání vědeckých poznatků a životních zkušeností.
Některé příběhy trochu nudí ale celkově to bylo příjemné počtení.
Zaslepenost hlavní hrdinky mě sině iritovala a až dokonce se odmítala podívat pravdě do očí, takže se vlastně nepoučila. Jinak se mi kniha líbila, byla čtivá až na konec, který mi připadal zdlouhavý.
První polovina knihy mě nadchla ale ta druhá dyla slabší. Škoda že nebyl boj abbého se satanem o chlapce lépe rozepsán přišlo mi to příliš strohé a rychle odbyté. Nejvíce mě dráždila netečnost a zatvrzelost abbého bratra.