iviska iviska komentáře u knih

☰ menu

S láskou z Říma S láskou z Říma Jules Wake (p)

Knihy od J.Wake/ J.Caplin mám ráda, jsou promyšlené, propracované. U této mi něco prostě chybělo. Prolínala se tu linka s otcem Lisy, s Willem a jeho nápady pro restauraci a nakonec i Lisy babičkou. Hodně příběhů, od všeho tak trochu a ve finále konec celkově uspěchaný.

19.08.2024 3 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Po dlouhé době jsem se u čtení měla rychlejší tep. V každé části knihy - na začátku, ve třetině, v polovině, ke konci - to jiný tip na vraha. A rozuzlení bylo bravurní. Autorka nás opravdu napíná jako kšandy až do posledních písmenek 8-)
Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, tak napínavé to bylo.

19.08.2024 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Knihu jsem si vezla s dalšími na dovolenou. Nechala jsem si ji záměrně na poslední den, vidinou toho, že ji dočtu během 4 hodinového zpátečního letu.
Ale ...
Přečetla jsem ji jedním dechem ještě na pláži. Strana za stranou se začal skládat příběh, ze kterého mrazí.
S každou další stranou, bylo odhalováno temné tajemství, o kterém všichni ví, ale nikdo nedokázal vystoupit z řady a ochránit tak někoho dalšího.

A.M. je opravdu skvělou spisovatelkou, dokáže zpracovat velmi těžké téma, každá její další kniha je překvapením.

04.08.2023 5 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Hotýlek na Islandu mne velice příjemně překvapil.
Vtipná zápletka, spousty rozuzlení, ani chvíli jsem se při čtení knihy nenudila. Ihned jsem se naladila na "vlnu" Islandu.
Pokud by to bylo trochu reálné, ihned bych odjela a procestovala jej.

02.06.2022 4 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Čajovna v Tokiu, bohužel mě tento příběh od autorky nezaujal. Po Domku v Irsku, Chatě ve Švýcarsku zatím nejslabší děj.

Stále jsem čekala, kdy začne mít příběh spád, dočkala jsem se až na úplném konci.

02.06.2022 3 z 5


Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Letos jsem opustila oblíbené severské detektivky a volím si spíše knihy oddechové, více romantické. Ale bylo jich již tolik, že jsem potřebovala změnu.
Při nákupu nových knih mě upoutala svoji obálkou a temným příběhem.

Od prvních stran mě kniha upoutala. Celý děj plyne svižně, nebyl zbytečně překombinovaný, autorka jakoby mi četla myšlenky. Zároveň jsem sama pociťovala tíseň s jakou se museli potýkat hlavní postavy. Bezmoc, nemít sebemenší nitku, za kterou by se mohli chytnout a celý případ rozlousknout.

Kniha mě opravdu bavila, doporučuji všem, kteří mají rádi severské detektivky, trochu temna a plno překvapení.

02.06.2022 5 z 5


Žena, po které se slehla zem Žena, po které se slehla zem Lone Theils

(SPOILER) Tato kniha je druhou v pořadí, kterou jsem četla. První byly Dívky z trajektu.

Příběh se rozbíhá pomalu. První strany mě nenadchly a ani neurazily. Ale pak přišel moment, kdy se vše zlomilo a já knihu přečetla během pár hodin.

Tématem jsou brutální deportace, zacházení s lidmi, vývoj a touha uvést na trh převratnou novinku v boji proti nadváze civilizace za jakoukoliv cenu.

Pokud toužíte oddechnout si od všech severských krimi, kde krev teče téměř na každé straně, pokud nemáte náladu číst romantické příběhy, pokud chcete tak trochu jinou knihu, s touto neuděláte chybu.

14.05.2022 3 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Co by bylo, kdyby ....


Další velmi silný příběh z pera Aleny Mornštajnové.

Další příběh, který nás nutí zastavit se, přemýšlet, vžít se a vnímat pocity postav v knize. Pocítit obrovskou beznaděj, bezpráví, které hlavní postavy prožívaly.

Kniha mne pohltila od prvních stran. Svižný děj, u kterého jsem nejednou měla husí kůži. Čím více listů jsem otočila, tím víc jsem věřila, že se vše v dobré obrátí.

Ale ne vždy, musí mít každý příběh dobrý a šťastný konec. Stejně jako "Hana" mi "Listopád" vzal na chvíli vítr z plachet, donutil zastavit a vstřebat veškeré pocity. Uvědomit si, že ne vždy a vše je samozřejmostí.

15.02.2022 5 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Knihy od Nesba mám velmi ráda. Tento díl byl velmi čtivý, co mi ale vadilo byla překombinovanost. A konec velmi přitažený za vlasy.

17.11.2020 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

První kniha od paní Mornštajnové a musím říci, že mi došla slova. Je úžasná a opravdu čtivá. Tři večery a náraz jsem otáčela poslední list.

14.11.2019 5 z 5