Ivuska.09 komentáře u knih
Linda Castillo patří k mým oblíbeným autorkám thrillerů. Její díla jsem schopná zhltnout za jedno jediné odpoledne. Píše velmi poutavě a napětí v jejich příbězích neustále graduje. Není divu, protože i samotná Kate bude bojovat o holý život. Doslova do posledního dechu.
Líbí se mi prostředí, kde se vše odehrává. Amišská komunita určitě zaujme spoustu čtenářů. Bavilo mě, že autorka do tohoto příběhu dokázala zapojit dva případy, které je třeba vyřešit. A jeden se týkal samotné Kate, která si z minulosti už několik let nese obrovské tajemství. A asi si sami dokážete představit, jak to vypadá, když na povrch vypluje minulost, která vám může zničit život...
První půlka knihy byla bída, měla jsem chuť ji odložit a ani nepokračovat ve čtení. Místy je autorka snad až příliš upřímná. Na druhou stranu je pravda, že s hlavní hrdinkou se v mnohém hodně žen ztotožní. Druhá polovina knihy byla nakonec mnohem lepší, takže celkově hodnotím jako průměr. Novinky, které teď vycházejí, jsou tématicky velmi podobné, takže Sexy chaotička nadchne fanoušky knih Single na Manhattanu či Ve třiceti (poprvé single).
Čas vlčích máků předčil má očekávání. Bylo to skvělé. Dvě dějové linky, které spojují přítomnost a minulost. Komplikované a tajemstvím opředené osudy hlavních postav, které se čtenářům před očima postupně odkrývají. Velmi dobře napsané i zpracované, rozhodně doporučuji.
Zakončení celé ságy, ve kterém se dozvíte, jak to vlastně všechno začalo. Toto doplnění příběhu je pomyslnou třešničkou na dortu.
Příjemný (lehce žhavý) oddechový román s několika zajímavými nápady (kapitola, ve které probíhalo virtuální rande mě opravdu bavila, skvělý nápad). Ideální letní čtení.
Pokud se vám líbila kniha Ve třiceti (poprvé) single, tak rozhodně doporučuji přečíst i Single na Manhattanu. Pokud vás naopak moc nezaujala, tak se této knize úplně vyhněte. Nebo ji dejte šanci později (nečtěte je hned po sobě). To jsem měla udělat já. Obě knihy se nesou ve stejném duchu, takže ani jedna z nich mě příliš nezaujala. A ten konec u knihy Single na Manhattanu? Nevím, jestli mám být nadšená, jak moc je nečekaný (vzhledem k tomu, že je to typ románu, u kterého obvykle zakončení bez větších problémů odhadnete), nebo naopak naštvaná, protože tady závěr tak trochu chybí... Z mého pohledu bohužel existují kvalitnější romány pro ženy. Na druhou stranu oba jsou nenáročné a oddechové, takže své příznivce si určitě najdou.
Už dlouho jsem s hodnocením nějaké knihy neměla takový problém. Asi jsem měla až příliš vysoká očekávání vzhledem k hodnocení ostatních. První půlka mě bohužel skoro vůbec nebavila, pak to bylo o něco lepší. Hlavní hrdinka mi však vůbec nesedla, čtení se vleklo... Za mě tedy bohužel nic převratného.
Michael Robotham nezklamal. Skvěle napsané, čtivé, napínavé. Audie Palmer je skvěle zvolenou hlavní postavou. Je to přesně ten typ zloducha, kterému nakonec budete fandit. I když byste ho měli nesnášet, oblíbíte si ho. Přiroste vám k srdci. Protože všechno vždy nemusí být tak, jak to v první chvíli vypadá.
Prostě doporučuji.
Jednoduché, občas průhledné, ale přesto v některých ohledech neodhadnete, jak to vlastně skončí. Pro mě příjemná letní oddechovka vhodná třeba na dovolenou nebo k bazénu.
Po delší době zase naprosto originální dílo. Už jenom kvůli tomu stojí za přečtení.
Vzhledem k tématice, na které je kniha založena, jsem měla obavy, aby nebyla až příliš podobná dílu PS: Miluji tě od C. Ahernové. Je z podobného soudku, ale dějové se liší. Společně s Lukem prožijete pořádnou dávku emocí a budete se divit, jaká překvapení na něj v dopisech od jeho zesnulé ženy čekají.
Velmi příjemné čtení. Kombinace pozitivních i negativních životních zkušeností se mi moc líbila a rozhodně doporučuji i těm, kteří tématice lékařství moc neholdují, stojí za přečtení.
Stíny nad zálivem jsou čtivé, dobře napsané, ale na mě byl konec už až příliš překombinovaný. Neuhodnete ho, ale právě proto, že je vše zamotané až moc. Nicméně číst budete jedním dechem, to se knize upřít nedá.
V případě, že se chcete pobavit, by Invaze mohla být správnou volbou. Zařazením mezi sci-fi se nenechte odradit - je samozřejmě oprávněné, ale hlavní přednosti knihy jsou jinde. Sarkasmus, typický americký humor, nespokojenost se situací ve světe - to všechno autor ve svém příběhu reflektuje.
Příjemné, čtivé, mezi romány je tento jeden z těch lepších.
Náročnější, ale inteligentní čtení. Dobře propracovaný společenský román. Zpočátku může čtenáře odradit pomalejší tempo vyprávění, ale vyčkejte, jakmile začnou být odhalovaný různé skutečnosti z minulosti hlavních hrdinů, lépe se do příběhu začtete. Líbí se mi kombinace loutkového dramatu a psychologického románu. Ideální pro všech, kteří od knihy čekají "něco víc".
Vězeň času obsahuje spoustu nádherných myšlenek. I když jsme si původně myslela, že kniha bude napsána trochu jiným způsobem, nakonec jsem dostala mnohem víc, než jsem čekala. Ideální pro všechny, kteří u čtení potřebují přemýšlet: o životě.
Jeden z kvalitnějších thrillerů - pořád se něco děje, pořád má autorka nějaké eso v rukávu. Občas jsem měla pocit, že děj tak trochu uměle natahuje prostřednictvím dalších a dalších překvapení v tom smyslu, že stále nic není tak, jak bylo řečeno, ale jinak velmi čtivé dílo.
Přiznám se, že od této knihy jsem čekala trochu něco jiného, ale zklamaná rozhodně nejsem. Kéž by si ji přečetli lidé, kterým by příběh pomohl, protože ukazuje, kam až všechno spojené s anorexií může zajít.
Pro mladší čtenářky bude Něco skutečného "to pravé ořechové". Už na začátku sice víte, jak to celé skončí, ale i tak prostě čtete. Sem tam vás překvapí nějaký karambol, se kterým se hlavní hrdinovou budou muset vyrovnat, ačkoli jste ho vlastně čekali. Je to trochu naivní a jednoduché, ale mladé holky plné ideálů budou nadšené.