IYv komentáře u knih
neuvěřitelně divné, věty nedávaly smysl, skončila jsem na stránce 60.
Před časem jsem viděla Padlé ženy (film), téma naprosto rozhořčilo mého muže a dost dlouho jsme to doma probírali.
Když jsem na tuto knihu narazila v knihovně, volba byla jasná.
Obsah je z větší části věnován osudům Philomenina synka za oceánem a tak je výtka směrem k názvu celkem oprávněná. Očekávala bych, že se nejméně polovina knihy bude zabývat tím, jaké kroky Philomena podnikala, jak se vyrovnávala se ztrátou dítěte a jaké byly její další osudy. To bylo velmi kusé. Přikládám to marketingovému tahu k filmu s Judi Dench. Přesto mě to velmi bavilo a zas tak velký problém s tím nemám - spíš to nastavuje očekávání, že to bude ženské téma a ono ne. Pro mě to byl vhled do gay komunity, osmdesátých let, politiky a společnosti v USA. A bavil mě.
Přečteno za víkend a opravdu velmi pozorně.
no...pohádka pro dospělejší holky, která těží z tvořilkovského boomu dělat dnes všechno domácí. V tomto případě chleba. Předem předvídatelný příběh o smutné princezně s roztomilým zvířátkem a vysvobození princem na konci.
Ačkoli ten nápad s papuchalkem považuji za hrozný, proskenovala jsem za dvě deštivá dopoledne s teplým čajem v posteli.
...a tak jsem se těšila!
Bohužel dialogy jsou tak blbé, že jsem po počátečním nadšení knihu odložila nedočtenou.
kniha mě neuchvátila, a to jsem si ji brala jako četbu na pláž. Je to takové příjemné slohové cvičení - vyprávění, ale moc hloubky to nemá. Další díly oželím.
Brigitte Jonesová po česku...trochu rozvláčně sepsané posbírané epizodky. Každá z nás určitě utratila prachy za dietní přípravek, měla milion předsevzetí jak zhubnout, takže v tomto autor nešlápl vedle.
Vzala jsem si to do vlaku, ale jinak bych to nečetla.
Tak nevím...za mě tři hvězdy. část se mi četla hodně pěkně, část mě neskutečně nudila.
Dialogy neuvěřitelné, stejně tak "uvědomělost" 11 letého dítě na začátku knihy. Nic pro mě. Odložila...
z nostalgie 5 hvězd. Tahle série mě kdysi velmi upoutala, ovšem ten zbytek - Nerilka, Moreta atd., tady už mi připadalo, že autorka vykrádá sama sebe.
Na dvě hodiny do zahradního lehátka k odpočinku. Druhou půlku už jsem prolistovala...
mě se moc líbila. Přečteno za dva večery. Sice je to předvídatelná oddychovka, ale pěkně napsaná, milá.
poměrně dlouho jsem k tomu hledala cestu, ale na konci do sebe zapadlo krásně mnoho dílků skládačky.
líbilo
příšerný překlad ...bysme...co to je za tvar?
další výhrada: bičování Marlee
nejsem cílové skupina, logiku jsem v tom nehledala