Jacinda123 komentáře u knih
Často sa stane, že si podobné oddychovky po pár dňoch nepamätám, ale toto si rozhodne pamätať budem.
100%.
Popravde tento príbeh má poriadne desil po celý čas. A keď si pomyslím že je skutočný...
Až príliš reálny pohľad na to ako môžeme dopadnúť keď zostaneme.
Takto. Kniha ako taká nie je zlá, ale mám voči nej jednu osobnu výhradu. Nemám rada, keď autori stavaju svoje pribehy na realných základoch a buď si aspoň na wikipedii nenaštuduju čo to znamená alebo to ignoruju. A to sa týka aj románov. Uznávam, že kniha je román, ale autori by mali predpokladať, že ich knihy bude čítať aj niekto kto ma rozum viac ako hojdací koník, a buď nepoužívať realne motívy alebo vedieť čo vlastne znamenaju. Lebo sa zosmiešnia ako v tejto knihe. Pokojne by som dala aj 5 hviezdiečiek keby nebolo hluposti s tým, že anglický kráľ schvaľuje a odvoláva zákony. Aj na wikipedii najdete, že v konštitučnej monarchii kráľ síce podpisuje zákony, ale nevytvára ich a už vôbec ich neodvoláva. Môže sice poradiť a informovať sa o nich ale to je všetko. Kráľ by vlastne musel podpísať aj nariadenie o vlastnej poprave keby na to prišlo.
To isté, čo prvý diel. Nadmerny rozsah diela mu značne ubral na kvalite a začína ma znepokojovať správanie dvojice hlavných postáv. Skusim ešte tretí diel a snaď to bude lepšie.
Zaujímava paranormálna romanca. Ma len jednu chybu je príšerne dlha. Tejto knihe by výrazne prospelo skrátiť ju aspon o 100 strán. Kým vôbec došlo k nejakému deju knihu som viacrát takmer odložila. Poznámka na okraj. Niekde som čítala, že s toho má byť televízni serial.
Je to v podstate oddychovka ktorá sa pokúša riešiť aj závažne témy. Myslím, že paranormálne príbehy idú autorke lepšie.
Poznámka na okraj Cameron treba vyhlásiť za svatého lebo neviem či by sa v realite našiel muž s takou trpezlivosťou.
Zvlášť pri erotických románoch treba poznať mieru, kedy je to ešte eroticky roman a kedy už vulgárna hlúposť. Tu to autorka netrafila. Toto nie je eroticky roman, ale návod na zločin.
Čítala som Tetovača, mimochodom vraj z toho bude serial a veľmi ma zaujímalo ako Cilka dopadla. Bohužiaľ aj po vojne to nemala jednoduché. Urobila čo musela, aby prežila, na mieste, kde morálka bola luxus, ktorý nemala a bohužiaľ zaplatila za to. Namiesto šance na nový život v podstate len vymenila jedno peklo za iné.
Táto kniha má len jednu chybu a to, že zatiaľ nemá pokračovanie a o to ani v angličtine. Dúfam, že bude a že sa ho potom dočkáme aj v preklade, lebo ten koniec bol masaker.
Celkom dobrá kniha. Autorke sa podarilo trafiť správny pomer medzi dejom a sexom.
Takto. Nebola to zlá kniha, ale je to ten typ knihy, ktorú človek prečíta a o dva dni nevie o čom bola.
Kniha sa mi celkom pačila. Zvlášť oceňujem, že nemala obvyklú chybu týchto odychoviek, kde je hlavná hrdinka buď hysterka alebo nadmieru vulgárna. Táto hrdinka bola tak akurát ani hysterka ani nadmieru vulgárna ale predsa vtipná.
Mne sa kniha páčila. Aj filmy na motívy prvého a druhého dielu sú dobré. Je veľká škoda, že nepreložili aj druhý a tretí diel.
Táto kniha má desila rovnako ako prvý diel.
Autor na jednom mieste uvádza, že chodil pri jej písaní kontroloval či sa mu neobjavila mŕtvola na balkóne. Ja som pri čítaní chodila kontrolovať či mám zavreté okná a dvere.
Celkom dobrá kniha, len mi bolo občas trochu do smiechu. Ten čo navrhuje obálky kníh by občas aj mal vedieť na akú knihu navrhuje obálky. V knihe sa viackrát spomína, že sa v tej dobe nosili empirove šaty. Zakaždým keď prišlo k takej zmienke mi bolo do smiechu: Hrdinka si oblieka empirove šaty, poprípade vyzlieka a podobne, pozriem na obálku a tam všetko iné len nie empirove šaty.
Názov je trochu zavádzajúci. S príbehu som nenadobudla dojem, že by bol asistentom Anjela smrti. Skôr urobil čo musel aby prežil. Oceňujem aj neobvykly spôsob písania a príbeh Sonderkomanda.
Rozmýšľam koľko žien dnes žije rovnako ako Katarína Parrova. Žijú v manželstve bez lásky s tyranom pri ktorom kráčajú každý deň po minovom poli, kde aj ta najstupidnejsia zámienka je dobrá pre konflikt. Možno nežijú pod hrozbou kata ako Katarína ale facky a päste sú ich každodennou realitou.
Kto nechce spoilery nech nečíta ďalej.
Najlepšie na knihe boli niektoré komické hlášky.
Kto čítal pochopi.
Príklad
štvrťročné počítanie sherbrookovskych lavobockov.
"Má vodnate oči, kostnate lakte, dve mená a rodičia ju oslovujú oboma."
"Aj keď oslom v tejto dráme som ja na mne si nezajazdite!"