Jamra komentáře u knih
Knihy odehrávající se v krátkém časovém období nejsou v tomto žánru moc běžné, takže za to hvězdička. Jinak místy napínavé, ale šokující to už moc ne.
V hlavní roli igelitka, která vlastně nemá žádný vyšší smysl? Děj strašně dlouhý, podle popisu byli všichni alespoň 4x mrtví. S žádnou knížkou jsem se tak neprala. Nikde není psáno, že jde o absolutní sci-fi slátaninu. Epilog už jsem musela úplně vynechat. Vlastně je mi jedno jak to dopadlo.
Napínavost udržují neustálé vraždy a bezmoc policie a samozřejmě přímé zapojení hlavní postavy. Část konce se dala očekávat, vrah trošku zvláštní, ale někdo to být musí.
Zcela upřímně, vůbec si nepamatuju předchozí díly, takže jsem se asi ztratila už na začátku. Ale číst se to i tak dalo. Zápletka dobrá, nic složitého.
Námět zajímavý, ale podání nic moc. Chvílemi až zbytečné výlevy, které nudili až obtěžovali. Překlad teda občas tragédie a našla jsem i několik neopravených překlepů/chyb.
Začátek se trochu vleče, ale konec plný akce. Závěr zajímavý, jen co je pravda.
Zajímavé myšlenkové pochody hlavního hrdiny. Takové, podle kterých lidé bez jeho diagnózy nemusí přemýšlet. Kniha je plná akce, ne jako v podobných knihách, kde se nic akčního neděje a akce přijde až na posledních stránkách.
Proč mi to tak strašně připomíná knihu Není úniku od T. Adams? Stejný začátek, stejné prostředí, stejné počasí. Bohužel díky tomu to tak neohromilo jako právě Není úniku.
Vlastně místama napínavý, ale ve výsledku jasný jako facku snad od pulky.
Mno, začátek dobrý, konec dá se, konec není zbytečně prodlužovaný, ale prostředek zdlouhavý, bez nějakého zvratu.
Nuda, chvílemi vůbec nevím o čem byla řeč. Žádný zvrat nebo překvapení, vše probíhá digitálně. Prostě nic moc. Spíš nic než moc.
Děj rychle plyne ač se vlastně nic nevyšetřuje, ale místama zvláštní a konec teda dost ujetý.
Jo tak to by šlo. Konec přečtený na jeden nádech. Čtivý příběh, zajímavý bez hluchých míst. Stojí za přečtení.
Celý děj je dost předvídatelný už od začátku. Příběh skoro o ničem, jedna sestra divnější než druhá a všudypřítomný cider teda taky nic moc... Celkově určitě a dost podprůměr.
Příběh zajímavý a čtivý už od první stránky, ale ten konec... Nevím jeslti se mi líbí nebo ne, snad to nějak rozsekne pokračování...
Mno, přístup hl. postavy ze začátku knihy je dost podivnej, vzhledem k situaci. Konec se dal očekávat, ale nemyslim si, že je to takhle reálné... Obviněních bylo víc...
Mno, nečetla jsem sice všechny díly, ale nic moc. Žádný nečekaný převrat, žádná nečekaná událost ani podezřelá osoba.
Rychlý spád, což se často nevidí... Většina dnešních knih obsahuje zdlouhavé zbytečnosti. Ale hororové prvky? Kde přesně? Dost koukám na horory, takže jsem asi zvyklá. Ovšem ty děti v takových situacích.... Možná to jsou ty hororové prvky. Čtivé, stojí za přečtení.