jan37 komentáře u knih
Jedna z nej od Mistra. Možná nejlepší ……kniha, kterou si člověk chce přečíst víckrát než jednou
Jedna z nej od Kinga. Miluju téma cestování v čase, zde mistrovsky uchopeno. O něco kratší mohla být prostřední část (život v 60kách) o dost delší mohl být konec (apokalyptická verze 2011). 99%
Kingův první “román”. Teda spíše novela, kterou jsem si dal po 25 letech od prvního přečtení. Nepatří podle me k jeho nejlepším dílům ale určitě patří k nejznámějším. Poutavě popsáno ponižování Carrie - z toho mi bylo až fyzicky nepříjemno. Kdo chce začít s Kingem, tak doporucuju tuto knihu.
Hezky se to četlo, příběh zajímavý. Rad si od Mornštajnové ještě neco přečtu. Jen mi dokonce nebylo jasne zda Bohdana byla němá nebo ne?
Měl sem (a stále mám) dilema - plný počet hvězd nebo ne? První půlka mě bavila víc, skvělý popis situace kolem pandemie, vylidňující se města, mrtví, atd. Druhá půlka mě tolik nebavila - mystično, šikování sil na obou stranách a očekávaný souboj dobra a zla. Každopádně atmosféra knihy, skvěle popsané charaktery, to že je vlastně 45 let stará a působí moderně, mě přimělo dát plný počet. Nicméně škoda některých zbytečně rozvleklých pasáží a rychlého konce (v podstatě na jedné stránce). Není nakonec lepší původní kratší verze?? Musím si ji taky přečíst.
Ten Goffa je fakt příjemný čtení, manželka koupila na blind k svátku a fakt se to moc dobře čte, jdu do dalších knih od autora .) , dá se přečíst za den až dva
(SPOILER) Velmi zvláštní kniha. Ze začátku slibuje napínavý příběh, který je trosku podobný knize Tato země není pro starý. Před půlkou se kniha změní ve změť dialogů. Přesto knihu hodnotím kladně. Velmi dobře se čte a je svým způsobem fascinující. Paranoidní druhá pulka trosku pripomina poslední knihy Václava Kahudy. A to je pochvala. Oba jsem mel (mám) moc rad
Nejlepší díl. Zmaknutý za jeden den u moře. pěkné to odsejpá, dobrá zápletka a zajímavá změna prostředí (,mnohem lepší je vesnice než chile v předchozím díle). Jen tak dál!
Zmatený děj, pletla se mi jména, vlastně jsem se těšil až to dočtu a odložím :(
Škoda
Trošičku jsem s knihou bojoval. Přece jen je dost informačně hutná a možna zbytečně dlouhá. Nicméně pro ty co mají rádi politické memoáry tak jde takřka o povinnost. Barack Obama byl ve své době fenoménem. Potěší několikrát zmínka Václava Havla. Těším se na druhy díl (tento konči v roce 2011). A znovu jsem si potvrdil, ze v USA bych fakt nechtěl žít. V ČR je zlatě a málo se uvědomujeme jak dobře se tu máme……
Totální odpad. Nerozumím oblíbenosti autora. Knihu jsem četl v nouzi na dovolené (všechny me knihy jsem ke konci dovolené přečetl a půjčil si tuto od manželky). Příběhy kterým se nedá věřit. Kniha bez nějakého uvěřitelneho děje. U některých scén mi bylo až trapně. Velký špatný
Tento díl patří ke slabším ze série. Vlastne přemýšlím nad tím, jak to vůbec dopadlo
(SPOILER) opravdu krásná kniha. bohužel také smutná. snad život Shuggieho dobře dopadl.
autor je literární talent, těším se na další knihu od něj
Pro mě jeden z nej dílů série i když na konci už to bylo jak ve Fantomasovi. Tradičně překombinovaný
Perfektní. Musim jít okamžitě do “dvojky”
Hezky se to čte, svižný, člověk se nenudí, vlastně to má vše co má oddechovka mít, snad jen - detektivka to úplně není .)