jana.hud

Pro začínají běžce velice zajímavá příručka. A i ty zkušenější si tam najdou něco nového.

Mohu jen souhlasit s předchozími komentáři, že kniha je výborná a krásně graficky zpracovaná. K výrobě se nepoužívají žádné speciální věci, které by se u nás nedali sehnat.
Z dcerou už jsme pár výrobků zkusily a určitě budeme pokračovat...
Výrobky z knihy ušetří nejen vaší peněžence, ale i přírodě. A nejlepší je ten pocit, že to, co jste si udělali sami opravdu funguje.

Po přečtení Černobílého světa a pochvalných komentářů zde na Databázi jsem od knihy čekala daleko více. Ale prvních 20% jsem měla, co dělat, abych ji neodložila.
Pak se příběh začal rozjíždět....projednávání procesu bylo zajímavé, po něm však kniha opět upadla do nudy, ze které ji na chvíli vytáhl jen překvapivý závěr.
Kniha mi přišla jako povinná školní četba, jsem ráda,že ji mám přečtenou.

O spoustě věcí o kterých se kniha zmiňuje jsem již věděla, ale i tak jsem tam nelezla nové zajímavé informace. Pokud jste kynolog - začátečník nebo jen chcete svému pejskovi ještě lépe porozumět, tak doporučuji k přečtení.

Claire s dcerou vypátrají Jamieho v historických spisech a ona se rozhodne za ním přes kameny vrátit....v knize se pak prolíná jejich aktuální příběh a vyprávění obou o jejich životech v minulých 20ti letech.
Opět příběh, který chytne a nepustí dokud ho nedočtete...líbil se mi moc, až na ten trochu překombinovaný závěr.

Prostředí barů, drog a v druhé půlce i věčně opilý detektiv ...to mi vůbec nebylo sympatické. Ale kniha byla čtivá, děj napínavý s několika zápletkami a překvapivým závěrem.
Čekala jsem více...ale třeba se dočkám v dalších pokračováních.

Kniha nebyla špatná, ale čekala jsem od ní o trochu více.....nebylo to takové to wau, aby mně nalákalo jít si zacvičit nebo poslechnout mantry.
Ale už jen kvůli citátům za přečtení stojí.

Knihu jsem si vybrala kvůli Čtenářské výzvě a vůbec nelituji.
Moc se mi líbila, velmi dobře se četla...v každé kapitole se něco nového dělo, takže se čtenář nestihl vůbec nudit. A závěr? No přečtěte si sami...doporučuji.

První polovina knihy perfektní - splňuje,co se od ní čeká.
Druhá část už pro mně byla trochu na způsob červené knihovny. Ale to nic nemění na tom,že kniha se výborně čte, byť se se jedná o velice závažné téma, kterým je domácí násilí. Jen koukáte, co za zlo umí člověk vyprodukovat,aby ublížil druhému. Ke čtení určitě doporučuji.

Na knihu jsem narazila náhodou v knihovně a jsem za to velmi ráda.
Autorka dokázala zajímave propojit informace o konfliknu v Sýrii a románový příběh dvou dívek,které se rozhodli dát k IS.
Přála bych si do budoucna,aby autorka napsala pokračování, aby jsme se dozvěděli, jak to nakonec se sestrami dopadlo.

Kniha je graficky moc hezky zpracovaná, fotky nádherné.
Ale prvních 100 stran jsem se do čtení musela nutit, a jen díky zvědavostí, jak se žije v jiných zemích , jsem to překousla.
Dále uz se četlo lépe, byt kniha vubec nesplnila má očekávání.
Méně vsuvek a stížnosti by ji prospělo. Také bych se ráda vice dozvěděla o místech jenž navštívili klidně na úkor popisu cest
Odvahu Blanky oceňuji, ja bych si na podoby výlet s miminkem netroufla.

Každá část knihy zaslouží rozdílné hodnocení.....
První část byla velice dobrá, byť mně občas některé dějové pasáže rozčilovali a autorku jsem nechápala.
Prostřední část by mohla autorka úplně vynechat a rozvinout tu poslední o pobytu na samotě v daleké kanadské divočině. Ta byla opravdu perfektní a nalákala mně k tomu, abych shlédla několik dokumentů z této krásné země. A kdo ví do budoucna - třeba se tam jednou podívám.

Opět další vynikající durrelovka, která pobaví i poučí.
G. Durrell v ní opět ukazuje jaký byl nadčasový človek, když už před víc jak 25 lety nabádal lidi k tomu,aby pomáhali zachránit přírodu a zvířata, které jsme téměř vyhubili.

Kniha byla takové milé počtení, byť z větší části vypovídá o nelehkém období života jedné z hrdinek.
A ano, měla jediné mínus - některé pasáže by zasloužili být minimálně jednou tak dlouhé.

Kde jinde si přečíst Klostermannovu knihu než na dovolené na Šumavě, kor když jí objevíte v místní knihovničce.
Od knihy jsem neměla žádná velká očekávání, ba naopak.....Ale kromě prvních pár stránek, kdy jsem si musela zvyknout na jazyk kterým je kniha psaná, mně příběh překvapil a okouzlil.
Bylo zajímavé dozvědět se jak moc těžký byl život v 19. století v zapomenutém koutu Šumavy nedaleko hranic s Německem.

Kniha, kterou napsala dlouholetá chovatelka čivav, je moc pěkně zpracovaná. Je v ní mnoho obrázků čivavých lumpíků.
Myslím si,že je to vhodná kniha pro ty, kteří s chovem malých plemen nemají žádné zkušenosti.
Pro zkušenejší chovatele může sloužit jako připomenutí toho,co již soužitím s pejkem poznali a v praxi používají.

Skvělá a napínavá kniha. Chytne a nepustí dokud ji nedočtete.

Krásný příběh o rodině, která pomůže zachránit koťátka nalezená venku. Je založený na skutečné události a zaujme nejen děti, ale i dospělé.
Dětem ukáže, že mít koťátko není jen radost,ale i starost.

Další pohodová knížka od této autorky.
Lze jen obdivovat její kuráž s jakou (s minimální jazykovou znalostí vyrazila) do světa. A také to, jak snadno se dokáže seznámit s lidmi.