Janca007 Janca007 komentáře u knih

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Zvláštní příběh. Trochu hůř se mi četla, ale nevzdala jsem se a jsem za to ráda. Bylo se nad čím zamyslet.

21.09.2016 4 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

No, přečteno jedním dechem. Nečekala jsem vůbec, že to tak dopade. Pokračuju v sérii dál.

26.11.2024 5 z 5

12 pravidel pro život: Protilátka proti chaosu 12 pravidel pro život: Protilátka proti chaosu Jordan B. Peterson

Knížku jsem měla půjčenou, dlouho jsem s ní bojovala, ale neměla jsem sílu ji dočíst, skončila jsem asi v půlce. Absolutně se mě nesouznělo propojování s biblickými příběhy. Tečkou bylo, když jsem podruhé nebo potřetí četla, že ženám byla dána bolest při porodu za trest snězení jablka v Ráji. No, ke knize se určitě nevrátím.

16.11.2024 1 z 5

Měli štěstí Měli štěstí Catherine Hokin

Smutný příběh, smutné čtení. Na začátku se mi pletla jména postav, ale pak už v tom problém nebyl. Když jsem po dočtení knížky zamýšlela, potvrdilo se mi - každá mince má dvě strany, na vše existuje více náhledů.

14.09.2024 5 z 5

Znásilněná Znásilněná Joanna Connors

Pro mě to byl silný příběh. Klobouk dolů nad tím, že autorka zvládla takto popsat situaci. A její prožité trauma a jak s ním pracovat? Měla odvahu.

24.07.2024 4 z 5

Osvětimský proces Osvětimský proces Annette Hess

Knížku jsem na můj vkus přečetla rychle. Četla se mi dobře, bylo to na zajímavé téma, konec jsem čekala trochu jiný.

04.07.2024 4 z 5

Jmenuju se Selma Jmenuju se Selma Selma van de Perre

Knížku jsem objevila v Levných knihách, tak jsem si řekla, že stojí za přečtení, a nemýlila jsem se. Je psána jiným způsobem, než ty, které jsem na toto téma přečetla. Líbilo se mi, že autorka popisovala život před válkou, během ní i po ní, je to silná žena.

06.04.2024 5 z 5

Kouzelník z Osvětimi Kouzelník z Osvětimi José Rodrigues dos Santos

Pro mě to bylo těžké čtení. Zajímavé je propojení dvou linii. Dej neprozrazuji, knížku doporučuji k přečtení. Tak a jdu na pokračování Rukopisy v Březince.

27.08.2023 5 z 5

Cesta na sever Cesta na sever Virginie Grimaldi

Knížku jsem přečetla za dva dny, což je na mě výkon. Pro mě to byla po přečtení dvou dílů Šikmého kostela fakt oddychovkae. Líbil se mi popis krajiny a o nic méně i příběh matky a dvou dcer a jejich nalezení vzájemných vztahů. Fajn čtení.

02.04.2023 4 z 5

Volá Berlín Volá Berlín Kelly Durham

Knížek s tématikou druhé světové války jsem přečetla několik, ale tato je psaná v jiné perspektivě, z jiného pohledu. Knížka mě moc bavila.

19.03.2022 4 z 5

Pařížská manželka Pařížská manželka Paula McLain

Na začátku knihy jsem se měla problém trochu začíst, ale potom už bylo čtení fajn. Jednalo se o smutný příběh popisujíví vztah Hemingwaye a jeho první manželky. Líbilo se mi vykreslení Paříže v oné době. Stojí za přečteni :-)

19.03.2022 4 z 5

Poslední dívka Poslední dívka Nádija Murád

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Příběh dívky s jezídskou vírou, jejíž osobu ničil Islámský stát a ona měla sílu na to utéct... dívky, jejíž rodinu zničil IS. Neuvěřitelné, že se toto děje. K zamyšlení. Přečtení knihy doporučuju

21.01.2022 5 z 5

Sběratelka parfémů Sběratelka parfémů Kathleen Tessaro

Knížku jsem objevila v Levných knihách. Četla se mi dobře, příběh Evy a Grace se mi líbil, stejně tak střídající se časové úseky. Doporučuju přečtení ;-)

20.07.2021 5 z 5

Zmrzlinová královna Zmrzlinová královna Susan Jane Gilman

Knížku jsem četla trochu dýl, protože jsem si nemohla najít čas, ale dočetla jsem a nelituju. Líbilo se mi, že byl děj Zmrzlinové královny Malky (Lillian) od jejího narození až do stáří, procházel různými historickými etapami v Americe, popisoval vývoj podnikání se zmrzlinou... Pro mě byla Malka silná žena, jejíž chování se odráželo od prožitých situací, nevnímám ji nijak záporně.

28.04.2021 4 z 5

Stačí jen dotyk Stačí jen dotyk Colleen Oakley

Knížka se mi četla moc dobře. Líbil se mi příběh, který byl jednoduše a dobře sepsaný, pro mě trochu oddechovka po těch knížkách, které jsem četla před tím. Zamyslet se nad tím, jaké to je někoho mít rád, milovat a nesmět se ho dotknout... Příběh byl čtivý, určitě doporučuju přečíst, pokud se vám knížka dostane do ruky :)

28.04.2021 4 z 5

Jákobovy barvy Jákobovy barvy Lindsay Hawdon

Knížku jsem koupila v Levných knihách a dobře jsem udělala. Tento žánr mám ráda. Knížka se mi místy nečetla moc dobře, ale neubírá to z toho, že to byl pro mě silný příběh. Co musel zažít malý kluk, ze čtvrtiny Rom a ze čtvrtiny jidiš (což určilo jeho osud...), když "putoval" světem během romského holocaustu. Kniha plná emocí, o které jsem ještě dlouho přemýšlela. Určitě stojí za přečtení :)

28.04.2021 5 z 5

Holanďanka Holanďanka Ellen Keith

Kniha se mi líbila, dobře se mi četla. Zajímavě byla rozdělena do částí podle postav. Líbil se mi také vhled, jak fungovaly nevěstince v koncentračním táboře. Přemýšlela jsem dlouho také nad tím, co má společného s Marijke a Karlem Lucian, nakonec to všechno do sebe pěkně zapadlo :)

12.07.2020 4 z 5

Pekařova dcera Pekařova dcera Sarah McCoy

Příběh mě naprosto pohltil. Opět jsem sáhla po knížce s tématikou války - ale knížka je psána z pohledu obyčejného člověka. Knížka měla dvě dějové linie, které se prolínaly a krásně doplňovaly. Celou dobu pro mě byla hlavní postava pekařovi dcery z Garnische Elsie, společně s Tobiasem, a druhá linie novinářka Reba, a jejich osudy. Určitě knížka stojí za přečtení :)

11.04.2020 5 z 5

Malinka Malinka Dita Táborská

Knížka mě moc neoslovila. Jedná se sice o příběh adopce a osudů lidí, kterým se dalšími okolnostmi změnil život, ale ač se knížka četla dobře, nevrátila bych se k ní...

14.10.2019 4 z 5

Všechno, co máme Všechno, co máme Kerry Lonsdale

Netušila jsem, co mám od knížky čekat, jen mě zaujala v knihovně. Nakonec jsem ji přečetla jedním dechem, pochopila jsem, jak je někdy těžké se odpoutat od toho, koho/co milujeme...

22.09.2019 5 z 5