JancaMia JancaMia komentáře u knih

Darovanému manželovi na zuby nekoukej Darovanému manželovi na zuby nekoukej Alena Jakoubková

Klasická limonádička pro veliký holky když je jim smutno a chtěj podrbat za ouškem !!!! Hlavně tahle a další starší jsou neotřelé a nejsou přes kopírák jako všechny novější ...

22.06.2023 3 z 5

Slovník nespisovné češtiny Slovník nespisovné češtiny Jan Hugo

Pro mě jakožto knihomola další podstatná kniha v knihovničce, slovník je plný různých slangů a argotů, mnoho z nich je mi velice dobře známo. Šmírbuch jazyka českého nemá takovou úroveň jako tenhle slovník.

13.06.2023 5 z 5

Ikony Ikony Megan Hess

Italské módní značky očima Meg Hess, příběhy značek jsou sice brány letem světem a dost povrchově. Nicméně zážitek z knihy je úžasný ,ilustrace krásně doplňují příběhy módních ikon.

13.06.2023 3 z 5

Česká služka aneb Byla jsem au-pair Česká služka aneb Byla jsem au-pair Petra Braunová

Kniha o slečně co se rozhodla být au-pair na začátku devadesátých let, podle toho zážitky také vypadají. Stylizace je jednoduchá přímočará až místy naivní. Do knížky se podařilo dostat několik turistických míst, stravu a životní styl francouzů 90. let.

08.05.2023 4 z 5

Na talíři - Jak jsme žili a co jsme jedli v 60., 70. a 80. letech Na talíři - Jak jsme žili a co jsme jedli v 60., 70. a 80. letech Marie Formáčková

Úžasná retro kuchařka , vzpomínky na dětství u babičky. Rozhodně kuchařka která si zaslouží řádný ohlas.

29.04.2023 5 z 5

Tereza Tereza Magda Váňová

Manžel zahýbá, dcera v kritických letech, v práci nic moc a sama se sebou také ne moc spokojená (takhle to má většina žen okolo čtyřicítky). Zajímavé rozuzlení , bohužel běžně to tak nedopadá. Kniha se krásně četla.

24.04.2023 5 z 5

Deník šílenství Deník šílenství Veronika Saforková

Hodně silná kniha až do samého nitra duše Veroniky. Víc takových knih na našem trhu, jediné co vadilo byly hrubky a překlepy (ale s tím mají všechny nakladatelství od Dobrovského dlouhodobý problém).

12.03.2023 4 z 5

Já a moji muži Já a moji muži Eva Dolejšová

Fajn oddychovka z Relay za 49,- .

07.02.2023 3 z 5

Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Ivona Březinová

Tak konečně mám holky na vodítku kompletní, Martina měla smůlu na nezájem maminky a maminčiny problémy a pak už se vezla ...

05.02.2023 5 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Zuzana Francková

Krásná čtivá knížka o mladé nezkušené sestřičce do které se zamiluje starší pacient a později si ji vezme a nastěhuje do své vily, kde hrdince dělá lázně manželova dcera která je stejně stará jako hrdinka. Více v knize.

27.01.2023 4 z 5

Psanec Psanec Diana Gabaldon

Komiks mě skvěle navnadil na to abych si postupně přečetla všechny díly cizinky.

15.01.2023 3 z 5

Utrpení za pokladnou Utrpení za pokladnou Anna Sam

Francouzká starší verze "slečny pokladní" , také se odehrávající v Bille, pokud jste tohle povolání někdy zkusily , případně je to Vaše řehole v mnohém napsaném se najdete , autorka velice dobře ví o čem píše . Tak jako u "slečny pokladní" i v této knize najdete kapitolu typologií zákazníků (smutná pravda je že to tak skutečně je, vlastní několikaletá zkušenost) .

15.01.2023 5 z 5

Slovenská kuchařka Slovenská kuchařka František Kotrba

Slovenské národní pokrmy. Kuchařka je plná tradičních receptů ale najdeme i pár "modernějších" (vzhledem k datu vydání).

14.01.2023 3 z 5

Šestnáct a půl Šestnáct a půl Jana Jahodová

Marie a její trampoty s chlapci . V 90. letech jsem hltala ,s nostalgii krásné čtení.

10.01.2023 5 z 5

Rukulíbám, dobrý den Rukulíbám, dobrý den Milan Korejs

Knihu jsem jako malá podědila po mamince, moc ráda jsem si v ní listovala a představovala si jaké to bude až budu velká, jestli se všichni budou chovat tak jak je psáno v knížce.

08.01.2023 5 z 5

Komisař Rex Komisař Rex Gaby Schuster (p)

Přesný opis seriálu a moje srdcovka 90. let

03.01.2023 5 z 5

Perníčkování: Základní techniky a recepty Perníčkování: Základní techniky a recepty Tereza Semerádová

Knihu jsem pořídila v předprodeji, přímo od Terezy Semerádové. Kniha je neuvěřitelně krásně zpracovaná typograficky i obsahově na dané téma . Rozhodně je to klenot do každé knihovny . Začínající perníkářky mnohé naučí, zkušené perníkářky ocení celistvost a nápaditost.

16.12.2022 5 z 5

Až na kostní dřeň Až na kostní dřeň Věra Nykodýmová

Knihu jsem objevila ve výprodeji za symbolických 19,- . Kniha se čte lehce ale ne vždy to není lehké čtení , místy mi ukápla slza kvůli beznaději a konkrétním situacím (představovala jsem si co bych dělala já na místě Kláry). Rozhodně kniha zůstane v mojí bibliotéce.

14.12.2022 5 z 5

Byerley Turk - První plnokrevník Byerley Turk - První plnokrevník Jeremy James

Na knížku jsem čekala dlouhých deset let, konečně jí mám . Kniha pro mě coby knihomola a koňaře je dost zásadní.

03.12.2022 5 z 5

Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích Vítězslava Klimtová

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek na začátku 90. let , konečně se ke mě vrátila a já se kochám .

03.12.2022 5 z 5