JancaMia komentáře u knih
Silný příběh přeživší ze šílené mašinérie, tentokráte zase z jiného úhlu pohledu . Začínám mít pocit že ať už člověk plnil jakoukoliv funkci na tomto hrozném místě , vždy šlo hlavně o přežití.
Asi nejzásadnější kniha o čaji Matcha , provede Vás historií čaje, čajovým obřadem, výrobou čaje . Obsahuje mnoho chutných receptů.
Knížečku jsem dostala v knihkupectví ke koupeným knížkám pod stromeček pro rodinu. Jak už anotace napovídá, jedná se o kouzelný příběh který se čte jedním dechem. Romantickou atmosféru dotvářejí rafinované gastronomické lahůdky.
Tohle není můj šálek čaje, nebudu tedy hodnotit a knihu pošlu dál ...
Jak mám autorčiny knihy ráda , tak tuto pořád odkládám (jestli je to tím že se jedná o jednu z prvních a autorka ještě nebyla "vypsaná" . Na můj vkus příliš mnoho sexu , vína, vulgarit.
Knihu jsem si předobjednala přímo od paní perníkářky Ludmily Fliegelové . Kniha je moc milá , něžná a také neskutečně krásná, přináší začínajícím i zkušeným pernikářkám mnoho cenných rad. Ukazuje různé perníkové techniky a seznamuje čtenářky se zručnými perníkařkami .
Od pana Nečase se mi více líbila vzpomínková knížka "zůstat člověkem" (je taková lidštější) , tato je více informativní a je v ní oproti první znát odstup a více novinářských zkušeností .
Růžičkovic kuchařka na téma krůtí maso , kromě spolupráce s nakladatelstvím ETC ještě spolupráce s Tescomou , tehdejším krůtím výhradním distributorem + spolupráce s pivovarem Nymburk . Některé recepty hodně zajímavé a zdravé a dá se říct moderní i v dnešní době a zbytek éra 90. let . Nechybí ani přírodní krůtí plátek s broskví a sýrem nebo přírodní krůtí plátek v nivovo-smetanové omáčce. Nicméně na rok 1996 velice pokroková kuchařka . Velice zajímavý recept je na vánočního krocana dle amerického receptu .
Kniha je psaná formou dotazů a odpovědí, vysvětluje jak překonat nejrůznější manželské krize . Čtivé a milé.
Další zajímavý počin, některá jídla známá jiná méně a i o to víc náročná na přípravu. Knihu bych označila asi jako kuchařský cestopis .
Paní Vaňová opět nezklamala psychologická jízda od začátku do konce, místy tedy poměrně brutální (nicméně to tak asi je) . Půjčeno z knihovny .
Moc milá pohádková knížka. Od autorky mám ráda její povídkové knihy pro dospělé a jako malá holčička jsem kdysi vlastnila Lexikon ohrožených druhů strašidel a ráda bych ho vlastnila zas. Autorka umí pohladit po duši.
Velice zajímavá literatura faktu. Je super že se ukazují obě strany přeživší i diktátoři. Jak celý mechanismus fungoval . Rozhodně ale nedoporučuji čtenářům kteří mají slabší nervy, místy je to opravdu pro otrlé .
Historické romány od paní Vaňkové miluju, tak jsem zkusila i pana Vondrušku a jsem velice mile překvapená .
Kterak kočička Felix šéfovala anglickému nádraží. Milé , úsměvné ale zbytečně dlouhé.
Kniha popisuje cesty Heleny Růžičkové a jejího manžela po světě, největší část knihy je věnována Thajsku. Na konci knihy je i pár zajímavých thajských receptů .
Vzpomínková fotokniha na Helenu Růžičkovou a její dva Jirky. Ač je kniha málo známá je plná spoustu zajímavých informací ze života Heleny Růžičkové.
Moc milá knížečka , seznámí čtenáře s bylinkami zábavnou formou.
Vzpomínání Marie Formáčkové na Helenu Růžičkovou, seznámily se spolu v roce 1978 a od té doby byly velice dobré kamarádky které si vzájemně vypomáhaly.