Janinkniznisvet Janinkniznisvet komentáře u knih

Vražedná čísla Vražedná čísla J. D. Kirk (p)

Chci moc poděkovat Knihám Dobrovský a Sbeteratelce knih za poskytnutí knížky na recenzí. Od začátku mě kniha chytla a neopustila. šéfinspektor Logan mě fakt baví. Jeho sarkasmus je skvělý. Případ zajímavý, dlouho jsem neměla tušení, kdo je vrah. Chyběl větší duch anglického prostředí, připomínalo mi to spíš americkou detektivku. Konec ... no to bylo teda . Čtení mi rychle utíkalo, stránky mizely pod prsty.
Těším se na další příběh.

19.03.2024 4 z 5

Cop Cop Lætitia Colombani

Opravdu silné čtení. Tři hlavní hrdinky prožívají opravdu silné příběhy.

01.03.2021 5 z 5

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Nejlepší kniha za rok 2021.V hlavních hrdinech jsem si našla i kus sebe. Některé pasáže byly pro mě hodně osobní a těžké. Nejvíce se mi líbilo, jak si psali ručně dopisy a pak ty e-maily. Objevila se tam i nevěra, kterou já nesouhlasím. Moc se mí líbilo, jak je příběh výpraven. Knížku jsem měla v rámci jedné štafety, za to moc děkují, že jsem se mohla zapojit. Určitě si přečtu i druhý díl. Knihu mohu doporučit.

06.02.2021 5 z 5

Kosti pod mechem Kosti pod mechem Zuzana Hartmanová

Musím říct, že je to první kniha fantasy , kterou jsem četla ráda. Celý příběh byl zajímavý, napínavý a smutný. Při čtení se střídali pocity jak na horské dráze, tahle kniha dokázala,že jsem si ty souboje dokázala vybavit . Vlastně celý příběh jsem měla pocit ,že jsem tam s nimi.

07.07.2024 4 z 5

Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Každé další léto
Carley Fortune
Můj názor:
Kniha, která vás při čtení nepustí. Silný příběh o lásce Persy a Sama jsem věřila od začátku knížky a přátelství jsem věřila ještě víc. Sledujeme zde dvě časové linky, jedna se odehrává v přítomnosti a druhá je z před dvanácti léty, bylo to přesně poskládané, že všechno na konci sedělo. Persy a Sam dělali chyby stejně, nikdo je neděl víc nebo míň aspoň za mě. Při čtení jsem prožívala všechno s hlavními hrdiny. Kniha má všechny emoce, které cítíme bolest, lásku , vinu do konce i touhu.
Děkuji @knihydobrovsky a @kate_valter , že jsem si knihu mohla přečíst ještě před oficiálním vydáním.
Všem knihu odporují.
5/5
#spoluprace

02.09.2023 5 z 5

Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Knížku jsem dostala k Vánocům od spolužačky. Knížka mě zaujala natolik, že jsem ji během pár hodin přečetla. Používala jsem i barevné lepiky, abych si mohla zvýraznit pro mě ty nejsilnější básničky (citáty). Ikdyž je to poezie, bylo to silné čtení. Knížka je doplněna krásnými kresbami. Jsem spolužačce strašně moc vděčná, že právě tuto knihu mi dala a já si ji mohla přečíst. Všem ji určitě doporučují, přečte si ji. Já se k ní určitě budu vracet. Pro mě je to nejlepší knížka, kterou jsem přečetla v roce 2022.

29.01.2022 5 z 5

Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Tahle kniha je skvělá, plná myšlenek a pravd. Hodně mi připadá, že je to druhý Malý Princ. Je určitě pro každého od malého až po toho nejstaršího. Určitě ji doporučuju, budu se k ní víckrát vracet. Nádherná grafická stránka knížky.

30.12.2021 5 z 5

Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Od autorky jsem četla už dvě knížky, tato se mi zdála nejslabší. Téma prostituce mi není blízké. Bylo mi hodně líto hlavní hrdinky, tady by platila věta: Rodiče si nevybereš. Byly tam pasáže kdy se mi chtělo plakat.

09.03.2021 4 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Zamilovaný příběh, plný dobrodružství, emocí a lásky.
Při tehle knížce by mi bylo smutno a někdy i veselo. Příběh jsem prožívala až do podání věty.

18.06.2020 5 z 5

Fotografové vzpomínek Fotografové vzpomínek Sanaka Hiiragi

Kniha nám vypráví tři příběhy. Každá postava má těžký životní příběh. První příběh byl hodně zajímavý a smutný, ten druhý mě už tak moc nezaujal. Ten poslední byl ovšem hodně emotivní.
Je zajímavé číst si o vzpomínkách jiných lidí a jak oni vnímají smrt.
Každá vzpomínka je v našem životě důležitá.

Kniha se hezký četla, stránky rychle ubíhaly. Je to má druhá kniha od Japonské autorky. Hodně zajímavé čtení to bylo. Pokud máte rádi Japonské autory , nebo knihy kde sledujete silné příběhy tak je kniha přímo pro vás.

05.09.2024 4 z 5

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Zajímavá kniha. Místy mi šel mráz po zádech. Čtivé napsané. Obrazové příloze jsou fakt některé až brutální fotky

06.08.2024 5 z 5

Pod vlivem Jupiteru Pod vlivem Jupiteru Gary D. Schmidt

Silný emotivní příběh. Hlavně ten závěr mě dostal nejvíce.

12.07.2021 5 z 5

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Vtipné odychove čtení.

08.07.2021 4 z 5

Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Sice je to slabší knížka Colleen, ale líbila se mi jak těžké téma zpracovává. S hlavní hrdinkou jsem v některých případech souhlasila, v některých situacích jsem si připadala jako kdybych byla já hlavní hrdinka. Někdy se mi chtělo i brečet. Knížku jsem měla v rámci knižní štafety od slečen z Instagramového profilu alenka v říši knih. Za to moc děkuji. Doporučuji ji si přečíst

31.01.2021 5 z 5

Divé ženy Divé ženy Emilia Hart

Zajímavá knížka. Silné příběhy třech žen, je neuvěřitelné čím vším si museli projít.
Líbilo se mi jak se jednotlivé silné příběhy prolínaly. Místy jsem měla o ně strach .Jsem ráda jak to dopadlo.

28.09.2024 5 z 5

Seminář Seminář Mats Strandberg

Kniha se mi moc nelíbila. Začátek knihy byl pro mě nudný a zdlouhavý. V 2/3 se kniha pořádně rozjela. Místy to bylo opravdu až brutální. Měla jsem i strach. Ty vztahy na pracovišti nebyly špatné ale bylo toho až moc. Můj typ na vraha byl jiný než jsem čekala. Ono to možná jde poznat i na začátku knihy ale já na to nedávala takový důraz.
Kniha se četla dobře i když místy to byla opravdu nuda. Čekala jsem víc než jsem dostala. Malinko jsem zklamána.

02.08.2024

Ester Ester Markéta Prášková

Silný, emotivní příběh. Bylo mi smutno během čtení. Hlavní hrdinů mi bylo líto, jakými hrůzy si museli projít. Líbilo se mi, že se minulost prolínala a měli jsme tam i pohled Ester (Aničky). Tu linií vyšetřování bych možná vypustila. Je to moje první kniha autorky, určitě si přečtu další.

29.07.2024 5 z 5

Dvě prázdná místa Dvě prázdná místa Zuzana Holčíková

Knihu jsem dostala od autorky i s krásným věnováním za to moc děkuji. Pokračování knížky Hra na druhou se líbila víc. Byla víc akčnější. Ta pasáž na horách se mi líbila nejvíc. Četla se rychle. Závěr knížky jsem čekala a jsem za něj rada. Líbili se mi citáty i myšlenky knížky. Všem knihy doporučuji.

31.08.2023 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Top Kniha

05.07.2023

Bestie z Buchenwaldu Bestie z Buchenwaldu Max Czornyj

Knihu jsem dostala na recenzi. Knih o koncentračních táborech je v dnešní době už hodně, přímo tato kniha je ovšem z toho druhého pohledu, což jsem zatím nečetla žádnou takovou knihu. Při čtení anotace mi běhal mráz po zádech . Kniha vychází ze skutečných událostí. Nestačila jsem se divit co je člověk člověku říct přímo do očí v tomto prostředí děje. Kniha je vyprávěna hlavní postavou Ilias. Není to jen kniha mongolů ale také dialogů.V knize sledujeme Ilas od dětství až po to jak se stala velitelkou tábora Buchenwald a jak se seznámila s Karlem Kochem. Líbilo se mi jak se tam objevily skutečné informace o Iles. Kniha má krátké kapitoly , proto se rychle čte. Některé pasáže jsou nechutné , nehorší je na tom to, že se to skutečně dělo. Knihu bych nedoporučila lidem, kteří mají slabý žaludek.

31.03.2023 5 z 5